Σαν σήμερα

To “Bleeding Love” της Leona Lewis κλείνει 15 χρόνια

Τη Leona Lewis, την γνωρίσαμε το 2006 ως τη νικήτρια στη τρίτη σεζόν του βρετανικού X-Factor.

Το 2006 ανέβηκε στο #1 της Μ.Βρετανίας με το τραγούδι “A Moment Like This” που ερμήνευσε στον τελικό που στην ουσία ήταν διασκευή σε τραγούδι της Kelly Clarkson

Η καριέρα της ωστόσο απογειώθηκε όταν τον Οκτώβριο του 2007 κυκλοφόρησε το single “Bleeding Love”

Το single έγινε πολυπλατινένιο και ανέβηκε στο #1 των charts σε αρκετές Χώρες όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αυστρία, στο Βέλγιο, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Πολωνία, την Ελβετία και την Σκωτία.

Να σημειωθεί πως το single μόνον στην Μ.Βρετανία έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα μαζί με 112 εκατομμύρια streaming. Επίσης, την επόμενη χρονιά προτάθηκε για Grammy στην κατηγορία Record of the Year & Best Female Pop Vocal Performance και παράλληλα προτάθηκε και για Best British Single στα Brits.

Το τραγούδι το έγραψαν οι Ryan Tedder (από τους One Republic) και ο Jesse McCartney και συμπεριλαμβανόταν στο πρώτο studio album της 37χρονης πλέον τραγουδίστριας “Spirit” . Στην παραγωγή μάλιστα αναμείχθηκε και ο θρύλος Clive Davis.

Δύο βιντεοκλίπ είχαν γυριστεί για το τραγούδι, με χαρακτηριστικό το πρώτο που είχε σκηνοθετήσει η βραβευμένη με Grammy Melina Matsoukas στη Νέα Υόρκη, που μέχρι και σήμερα έχει συγκεντρ΄΄΄ωσει πάνω από 187 εκατομμύρια views.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από την κυκλοφορία του η τραγουδίστρια δήλωσε :

“Coming off The X Factor and having time to really delve into my music and bring that to life was really incredible for me. I got to work with some amazing producers that I’d dreamed of working with, so it was really such a life-changing moment for me”

“I knew that it was a song that I wanted to be a part of, so I took it, worked on it and interpreted it how I would sing it. I fell in love with it.”

Ενώ ο Ryan Tedder που έγραψε το τραγούδι δήλωσε : “Everywhere I go, I still hear it. From Hong Kong to South Africa, I hear Bleeding Love…Leona’s a world class artist and a world class voice that’s unique. When the song came out, nobody had heard anything like that type of song.”

Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ που ανέβηκε στο YouTube

Το ντεμπούτο album με τίτλο Spirit κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2007 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αρχές του 2008 έγινε η παγκόσμια κυκλοφορία του. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 9 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα debuts στην Αγγλία.


© 2022, Tasos P.. All rights reserved.

About the author

Tasos P.

Από μικρός λάτρης των νέων κυκλοφοριών και των charts. Δικηγόρος, συνθέτης και μέλος της κριτικής επιτροπής των Grammy Awards στην Αμερική.

Leave a Comment