Σαν σήμερα

Σαν σήμερα | 19 χρόνια “The Emancipation of Mimi”

19 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του θεϊκού και δέκατου άλμπουμ The Emancipation of Mimi που κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 2005 από την Island Records και μεταξύ των παραγωγών ήταν οι Jermaine Dupri, Snoop Dogg, Twista, Nelly, Pharrell Williams και James “Big Jim” Wright. Η Mariah Carey το 2001 έκανε την πρώτη της απόπειρα στην υποκριτική με την ταινία Glitter. Όμως, λόγω σοβαρής εξάντλησης χρειάστηκε να νοσηλευτεί και έτσι η καριέρα της άρχισε να… κατρακυλάει. Επανήλθε μόλις 4 χρόνια μετά στον «θρόνο» της, στην κορυφή των charts, με το άλμπουμ της The Emancipation of Mimi.

Τι να πω; Τι να πρωτοσχολιάσω γι’ αυτό το άλμπουμ; Να αρχίσω με το θεϊκό It’s Like That που χτυπιέμαι κάθε φορά που το ακούω; Το We Belong Together το οποίο τραγουδάω με όλο μου το είναι κάθε φορά και δίνω πόνο; Το Shake It Off – θα μπορούσε να είναι το 20ο #1 της στο Billboard αν δεν εμποδιζόταν από το We Belong Together – το οποίο τρελαίνομαι να το ακούω; Το Get Your Number το οποίο περιέχει sample από το Just An Illusion των Imagination και σου κολλάει αμέσως; Ή μήπως το Say Somethin’ το οποίο έχει αυτό το catchy beat και η Mimi το “λέει” κυριολεκτικά! Τελευταίο και καλύτερο…Πώς τόλμησα να το ξεχάσω; Το Don’t Forget About Us, που συμπεριλήφθηκε στην platinum επανακυκλοφορία του album, με το cute sexy video clip και το ICONic whistle note; Ποιος μπορεί βέβαια να μην μαγευτεί από την θεϊκή φωνή της Mimi; Προτιμώ να μην μιλήσω για το Fly Like A Bird, Circles και τα υπόλοιπα τραγούδια γιατί δεν θα σταματήσω ποτέ!

Αυτό το άλμπουμ έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και πιστεύω ότι ήταν από τα καλύτερα και δυνατά comebacks της Mariah γιατί ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Δεν είμαι ο μόνος που τα λέω άλλωστε! Το γεγονός ότι το άλμπουμ την ίδια χρονιά της κυκλοφορίας του, έφτασε να είναι το δεύτερο καλύτερο άλμπουμ σε πωλήσεις καθώς και τις 8 υποψηφιότητες για τα GRAMMY’S όπου νίκησε 3/8 βραβεία. Καθόλου άσχημα Mimi! Ειδικά όταν το “We Belong Together” μένει 14 εβδομάδες νούμερο ένα στα charts και αργότερα παίρνει τον τίτλο “Τραγούδι της Δεκαετίας”. Χρόνια πολλά λοιπόν σε ένα υπέροχο άλμπουμ, ίσως και “βίβλος” (θα μπορούσαμε να πούμε) της RnB μουσικής.

Ήταν πραγματικά μια σημαντική και ξεχωριστή στιγμή. Όταν σκέφτομαι όλα τα διαφορετικά τραγούδια του άλμπουμ και τους διαφορετικούς συνεργάτες, το timing ήταν σωστό. Ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με τους The Neptunes και ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με τον αείμνηστο James “Big Jim” Wright.

-Mariah Carey

Λίγους μήνες αργότερα ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που είχε λάβει, ο δίσκος επανακυκλοφόρησε  σε μία νέα έκδοση με τον τίτλο” The Emancipation of Mimi: Ultra Platinum Edition)”. Η αρχή της επανακυκλοφορίας έγινε με το lead single “Don’t Forget About Us”.  Στην εκδοχή αυτή συμπεριλήφθηκαν άλλα 3 νέα τραγούδια: Makin It Last All Night(What I Do) σε συνεργασία με τον Jermaine Dupri, So Lonely(Part 2 με τον Twista) και ένα νέο remix του We Belong Together. Αργότερα στην ίδια εκδοχή προστέθηκαν τα κομμάτια Sprung(Japanese Bonus Track) και Secret Love(UK Bonus Track).
Σε λίγο καιρό ο δίσκος πρόκειται να φτάσει την 20η επέτειο του. Το πιστεύετε; Εγώ σίγουρα όχι! Κι όμως είναι η αλήθεια! Η Mimi πάντως το γιόρτασε κάνοντας live στην πισίνα της στο Instagram και ευχαρίστησε τους θαυμαστές της(Lambily) για την αγάπη και την υποστήριξη του άλμπουμ:

Το βλέπω ως μια πολύ σημαντική περίοδο στην καριέρα μου, μια πολύ σημαντική στιγμή για εμένα ως καλλιτέχνη. Ήταν μια αίσθηση θριαμβευτικής όταν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο ήταν. Ξέρω ότι γνώρισα πολλούς ανθρώπους μέσω αυτού του άλμπουμ. Οπότε θα μου άρεσε πολύ ο κόσμος να απορροφήσει τη μουσική από αυτό τον δίσκο. Ελπίζω να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά. Αυτός είναι ο στόχος.

-Mariah Carey 

Διότι…It’s a cause for celebration!

© 2022 – 2024, Music Hunter Crew. All rights reserved.

Leave a Comment