Σαν σήμερα

17 χρόνια “The Emancipation of Mimi”

17 χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του θεϊκού και δέκατου άλμπουμ The Emancipation of Mimi που κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 2005 από την Island Records και μεταξύ των παραγωγών ήταν οι Jermaine Dupri, Snoop Dogg, Twista, Nelly, Pharrell Williams και James “Big Jim” Wright. Η Mariah Carey το 2001 έκανε την πρώτη της απόπειρα στην υποκριτική με την ταινία Glitter. Όμως, λόγω σοβαρής εξάντλησης χρειάστηκε να νοσηλευτεί και έτσι η καριέρα της άρχισε να… κατρακυλάει. Επανήλθε μόλις 4 χρόνια μετά στον «θρόνο» της, στην κορυφή των charts, με το άλμπουμ της The Emancipation of Mimi και αργότερα με το τραγούδι We Belong Together.

Τι να πω; Τι να πρωτοσχολιάσω γι’ αυτό το άλμπουμ; Να αρχίσω με το θεϊκό It’s Like That που χτυπιέμαι κάθε φορά που το ακούω; Το We Belong Together το οποίο τραγουδάω με όλο μου το είναι κάθε φορά και δίνω πόνο; Το Shake It Off – θα μπορούσε να είναι το 20ο #1 της στο Billboard αν δεν εμποδιζόταν από το We Belong Together – το οποίο τρελαίνομαι να το ακούω; Το Get Your Number το οποίο περιέχει sample από το Just An Illusion των Imagination και σου κολλάει αμέσως; Η μήπως το Say Somethin’ το οποίο έχει αυτό το catchy beat και η Mimi το “λέει” κυριολεκτικά! Τελευταίο και καλύτερο…Πώς τόλμησα να το ξεχάσω; Το Don’t Forget About Us, που συμπεριλήφθηκε στην platinum επανακυκλοφορία του album, με το cute sexy video clip και το ICONic whistle note; Ποιος μπορεί βέβαια να μην μαγευτεί από την θεϊκή φωνή της Mimi; Άντε για να μην μιλήσω για το Fly Like A Bird, Circles και τα υπόλοιπα γιατί δεν θα σταματήσω ποτέ!

Αυτό το άλμπουμ έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και πιστεύω ότι ήταν από τα καλύτερα και δυνατά comebacks της Mariah γιατί ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Δεν είμαι ο μόνος που τα λέω άλλωστε! Το γεγονός ότι το άλμπουμ την ίδια χρονιά της κυκλοφορίας του, έφτασε να είναι το δεύτερο καλύτερο άλμπουμ σε πωλήσεις καθώς και τις 8 υποψηφιότητες για τα GRAMMY’S όπου νίκησε 3/8 βραβεία. Καθόλου άσχημα Mimi! Ειδικά όταν το “We Belong Together” μένει 14 εβδομάδες νούμερο ένα στα charts και αργότερα παίρνει τον τίτλο “Τραγούδι της Δεκαετίας”. Χρόνια πολλά λοιπόν και χαρούμενα 17 σε ένα υπέροχο άλμπουμ, ίσως και “βίβλος” (θα μπορούσαμε να πούμε) της RnB μουσικής.
It really was a moment and it did feel special. When I think about all the different songs on the album and the different collaborators, the timing was just right. It was the first time I collaborated with The Neptunes, and it was the first time I worked with the late James “Big Jim” Wright as a producer.

Άντε και περιμένουμε του χρόνου την ενηλικίωση του, να γίνει 18 και σε λίγα χρόνια φτάνει στα 20. Το πιστεύετε; Εγώ σίγουρα όχι! Κι όμως είναι η αλήθεια. Η Mimi πάντως το γιόρτασε κάνοντας live στην πισίνα της στο Instagram και ευχαρίστησε τους θαυμαστές της(Lambily) για την αγάπη και την υποστήριξη του άλμπουμ.
I look at it as a very important time in my career, a very significant time for me as an artist. It was a sense of feeling triumphant when it was as successful as it was. I know a lot of people were introduced to me from that album, as well. So I would just love for people to take away the music from that album. I hope that it makes people feel good. That’s the goal.

Εσείς πώς θα το γιορτάσετε την επέτειο του άλμπουμ; Προτείνω να πάτε να ακούσετε το άλμπουμ όσες φορές θέλετε και να το ευχαριστηθείτε όπως έκανα και γω!

Διότι…It’s a cause for celebration!

© 2022, Kostas Kontogiannis. All rights reserved.

Leave a Comment