Σαν σήμερα

Σαν Σήμερα: Η Άννα Βίσση κυκλοφόρησε το “Nylon”

music hunter
Written by George Ioannou

Σαν σήμερα, 17 χρόνια πριν…

Η Άννα Βίσση κυκλοφορεί το 23ο album της “Nylon”

#Details: Μετά το πλατινένιο albumΠαράξενες Εικόνες” η Άννα Βίσση ξανασυνεργάζεται με τον Νίκο Καρβέλα και επιστρέφει στην εγχώρια μουσική σκηνή με το Nylon που κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου 2005.

Ένας δίσκος με νέο ύφος και ανανεωμένο ρεπερτόριο. Το Nylon κατακτά αμέσως τους fans της και γίνεται #1 και πλατινένιο μόλις την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του!

Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Νίκο Καρβέλα, με εξαίρεση το τραγούδι Lie όπου την μουσική υπογράφει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και το Έρωτα ή Πόλεμο όπου το ραπ μέρος των στίχων ανήκει στον Νίκο Βουρλιώτη.

Ο δίσκος επανακυκλοφορεί 2 φορές, μια στις 10 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, σε μορφή dual disc (δίσκος διπλής όψεως) όπου η πλευρά του dvd είχε υλικό από τα behind the scences του “Call me” καθώς και remix τραγουδιών και αποσπάσματα από την ηχογράφηση του album στο studio. Η δεύτερη επανακυκλοφορία έγινε στις 5 Μαϊου 2006 με αφορμή τη συμμετοχή της Άννας Βίσση στο διαγωνισμό της Eurovision το 2006.

#Fact: Με αφορμή την συμμετοχή της Άννας στην Eurovision το Nylon κυκλοφόρησε σε χώρες του εξωτερικού όπως Τουρκία, στις Βαλκανικές Χώρες, στην Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Φινλανδία και Ταϊβαν.

Το Nylon πήγε στο #1 των Ελληνικών και Κυπριακών chart. Συνολικά ξεπέρασε στην Ελλάδα τις 85.000 αντίτυπα και έγινε διπλά πλατινένιο ενώ στην Κύπρο άγγιξε τις 10.000 αντίτυπα και έγινε πλατινένιο. Στην Τουρκία ο δίσκος έγινε χρυσός. Οι συνολικές πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζουν τις 200.000 αντίτυπα!

#Promotion: Για την προώθηση του album η Άννα Βίσση στις 29/11/2005 μαζί με τον – τότε – χορηγό της, την Cosmote, διοργανώνουν το Nylon Party στο Club Envy στην Αθήνα. Ένα party αποκλειστικά για τους fans της Άννας, όπου παρουσιάζει ζωντανά το Nylon. Πλήθως δημοσιογράφων κατακλύζουν το χώρο και το event γνωρίζει μεγάλη δημοσιότητα.

music hunter

Η Άννα Βίσση στο Nylon Party!

#Live: Στις 24/11/2005 ξεκινάει εμφανίσεις στο Βοτανικό. Στο πλευρό της ήταν ο Δημήτρης Κοργιαλάς, η Δέσποινα Ολυμπίου, οι Goin’  Through και ο Λευτέρης Καρβέλας.

music hunter

Η Άννα Βίσση στο Βοτανικό!

#Nominations: Στα μουσικά βραβεία Κύπρου το 2005 ήταν υποψήφια σε 4 κατηγορίες τις οποίες και κέρδισε! Οι κατηγορίες ήταν οι εξής:

Τραγουδίστρια της χρονιάς

Cd single με τις περισσότερες πωλήσεις για το Call me

Καλύτερο video clip για το Έρωτα ή Πόλεμο

και video clip της χρονιάς για το Nylon

ενώ στα Μουσικά Βραβεία Κύπρου του 2006 κέρδισε το βραβείο Βίντεο Κλιπ της Χρονιάς για το “Everything”.

Στα Mad Video Music Awards του 2006 κέρδισε το βραβείο για το ‘Καλύτερο Hip Hop Video Clip για το “Έρωτα ή Πόλεμο”

#Singles: Το 1o single για την προώθηση του album ήταν το Nylon. Στην Κύπρο έκανε ντεπούτο στο #1 των airplay charts.

Το 2o single του album ήταν το Έρωτα ή Πόλεμο (Ντουέτο με τον Νίκο Βουρλιώτη, των Goin’ Through).

Το 3o ραδιοφωνικό single ήταν το Για Τελευταία Φορά, που πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία στα airplay charts στην Ελλάδα.

Το 4ο single ήταν το Everything. Το τραγούδι debutαρε στο #1 στο επίσημο Ελληνικό airplay chart.

Και τέλος, ένα #FanFact: Η Άννα Βίσση μίλησε για το Nylon στο Megalicious Chart Live, λέγοντας “Σε κάθε δίσκο με το Νίκο θεωρούσαμε ό,τι κάποιο κομμάτι είναι λάθος, είτε στη μουσική, είτε στο στίχο, είτε όπως είχε ενορχηστρωθεί. Θεωρώ ό,τι αυτός ο δίσκος δεν έχει κανένα λάθος!

Θα μπορούσα να πω πως για το ευρύ κοινό είναι ένας παρεξηγημένος δίσκος, μα αν τον ψάξεις καλά θα βρεις τα κρυμμένα διαμαντάκια του!

Χρόνια πολλά Nylon!

Πηγη: fannatics.gr

© 2016 – 2022, George Ioannou. All rights reserved.

About the author

George Ioannou

* Addicted to music. Addicted to Art. Addicted to feelings *
Interior Designer | Photographer etc...
Αισιόδοξος, χαρούμενος και πάντα γελαστός κι ευγενικός.
Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές απ' την μια, κι απ' την αλλη να χτυπιέται και να τρελαίνεται με rock ήχους.
Άβυσσος η ψυχή του... μα.. μια είναι η ουσία!
music is his drug!

Leave a Comment