Σαν σήμερα

Like Today 1986 : 30 Χρόνια από την κυκλοφορία του “Live To Tell”. Δείτε τα Highlights!

Ηταν το καλοκαίρι του 1985 όταν η “One and only” Madonna ζήτησε απο τον Patrick Leonard να γράψουν ένα κομμάτι, που μέχρι τότε ήταν μουσικός παραγωγός στο Virgin Tour, μισό χρόνο μετά και σαν σήμερα τον Μάρτιο του 1986 το “Live to tell” έκανε την κυκλοφορία του σαν single και καρφώθηκε με μιας στα Charts.

To τραγούδι αρχικά γίνετε soundtrack για το “At Close Range” αν και είχε αποφασιστεί να είναι Soundtrack για την ταινία “Fire to Fire”. Αμέσως μετά κερδίζει μια θέση στο επόμενο studio album της Madonna με τίτλο “True Blue”.

O Μichael Jackson ήταν απο τους πρώτους που άκουσε το demo, το οποίο demo ήταν τραγουδισμένο μόνο μια φορά!

Το “Live to tell” ήταν το τρίτο τραγούδι της Madonna μέχρι τότε που έγινε No1 στο Billboard Hot 100 και το πρώτο της στο Adult Contemporary chart, συνολικά έχει παραμείνει σε θέση No1 23 Εβδομάδες!!

Η Καλύτερη Live στιγμή του ήταν στο “Confessions Tour” που για μένα ήταν γενικά και το καλύτερο tour αλλά και το καλύτερο κομμάτι της συναυλίας.

Έχει γίνει Remix/Remake/Cover πάνω απο 150 official φορές και είναι σίγουρα ένα Madonna track που ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να το βγάλει απ την λίστα του γιατί απλά είναι μια ιστορία που βιώσαμε όλοι, αν όχι το 1986 ίσως το 2006 μιας και είναι super διαχρονικό!

Happy Bday “Live to Tell”

live-to-tell-canadian-cassette-maxi-single-cover

live-to-tell-canadian-cms-back-sleeve live-to-tell-canadian-cms-cassette

*special thanks to: Madonna Original GREEK Fan Club

 

© 2016, Panagiotis Karderinis. All rights reserved.

About the author

Panagiotis Karderinis

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.

Leave a Comment