Σαν σήμερα

#LikeToday : Britney Spears – Femme Fatale (2011)

Σαν σήμερα, στις 25 Μαρτίου του 2011, η πριγκίπισσα της pop μουσικής Britney Spears επιστρέφει στο μουσικό προσκήνιο με το έβδομο δίσκο της “Femme Fatale” από τη Sony Music Entertainment και Jive Records, το οποίο κυκλοφόρησε σε 2 εκδόσεις, την standard (12 τραγούδια) και deluxe (16 τραγούδια). Η Britney ήθελε ένα “φρέσκο” και αρκετά χορευτικό album, προσθέτοντας είδη της dance-pop και electropop μουσικής με στοιχεία dubstep, techno και trance. Η Britney ξεκίνησε να δουλεύει στο album κατά τη διάρκεια του δεύτερου σκέλους της περιοδείας της με τίτλο “The Circus Starring: Britney Spears” το 2009. Για την ολοκλήρωση και την παραγωγή του δίσκου συνείσφεραν μία μεγάλη ποικιλία παραγωγών και στιχουργών, συμπεριλαμβανομένου του μακροχρόνιου συνεργάτη της Max Martin, αλλά και Dr. Luke, William Orbit, will.i.am, Bloodshy & Avant κ.ά.

Britney Spears – Hold It Against Me

Το “Femme Fatale” έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη θέση του Billboard 200, καταφέρνοντας να πουλήσει στην Αμερική την πρώτη εβδομάδα 276.000 αντίτυπα και να βρίσκεται εξίσου και σε άλλες χώρες #1, όπως Αυστραλία, Βραζιλία, Μεξικό, Ρωσία, Νότια Κορέα και Καναδά. Η Britney κατάφερε να εντάξει στην μακροχρόνια καριέρα της το έκτο #1 album.

Britney Spears -Till The World Ends

Για την προώθηση του album, η Britney κυκλοφόρησε 4 singles, τα οποία τα 3 από αυτά κατάφεραν να βρίσκονται στο Top 10 του Billboard 100, με το “Hold It Against Me“, “Till The World Ends” και το “I Wanna Go” να φθάσουν στην πρώτη, τρίτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Το τέταρτο και τελευταίο single, με τίτλο “Criminal” έφθασε στην πρώτη θέση στη Βραζιλία και στο Top 20 πέντε άλλων χωρών.

Britney Spears – I Wanna Go

Η Britney Spears προώθησε το album σε διάφορες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, με την παγκόσμια περιοδεία της, με τίτλο “Femme Fatale Tour“, αλλά και συνεργάστηκε με τις Ke$ha, Nicki Minaj και Rihanna.

Britney Spears – Criminal

Η εκκίνηση της “Femme Fatale” περιοδείας πραγματοποιήθηκε στο Sacramento στις 16 Ιουνίου του 2011 και έληξε στις 10 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνο στο Puerto Rico. Ο αριθμός των shows είναι 79 (1 στην Ασία, 26 στην Ευρώπη, 45 στην Βόρεια Αμερική και 7 στη Νότια Αμερική) συγκεντρώνοντας $68.7 εκατομμύρια. Η 3ality Digital κινηματογράφησε τη συναυλία της Britney στο Toronto (Αύγουστος 2011) σε 2D και 3D. Η συναυλία αυτή κυκλοφόρησε στην συνέχεια σε DVD και BlueRay, με τίτλο “Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour“, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Epix των Ηνωμένων Πολιτειών.

Britney Spears – The Femme Fatale Tour (DVD Teaser)

 

© 2016, Νίκος Φάσσας. All rights reserved.

About the author

Νίκος Φάσσας

Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, μεγάλος λάτρης της international μουσικής - κυρίως της mainstream. Στον ελεύθερό του χρόνο περνάει ώρες ατελείωτες, βλέποντας τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές.

Leave a Comment