Σαν σήμερα

Celine Dion | 25 χρόνια “My Heart Will Go On”

Ήταν 1998…Μου φαίνεται αρκετά μακρινό αλλά τότε ως μαθητής Λυκείου δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι ζούσα μια σημαντική μουσικά και κινηματογραφικά στιγμή. Ο Τιτανικός παίζεται στους κινηματογράφους και η Celine Dion ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας. Τιτανικο-φρενίτιδα παντού και ομολογώ πως ήμουν και γω fan για οτιδήποτε αφορούσε την ταινία. Μέρος αυτής και το soundtrack.

Η Celine Dion τραγουδά το “My Heart Will Go On” στα βραβεία Όσκαρ του 1998 – Academy Awards

Τη μουσική του “My Heart Will Go On” έγραψε ο James Horner και τους στίχους ο Will Jennings.

Ο Horner έγραψε μουσική για να χρησιμοποιηθεί ως ορχηστρικό μοτίβο σε κάποιες σκηνές της ταινίας. Αργότερα θέλησε να προσθέσει και λόγια, κάτι που ο σκηνοθέτης όμως δε δεχόταν. Ο Horner, ωστόσο, ζήτησε από τον Jennings να γράψει στίχους, ενώ ήθελε να το ερμηνεύσει η Celine Dion.

Το τραγούδι δεν άρεσε καθόλου στη Celine Dion και γι’ αυτό αρνήθηκε στην αρχή να το ηχογραφήσει. Ωθούμενη από το σύζυγό της όμως, δέχτηκε να ηχογραφήσει ένα demo, το άκουσε ο James Cameron και έδωσε την συγκατάθεση του.I didn’t want to do it! I just came out of “Because You Loved Me,” and then “Beauty and the Beast” was, like, huge. Why do we need to break our nose? When I recorded it, I didn’t think about a movie; I didn’t think about radio. I thought, ‘Sing the song, then get the heck out of there. After the recording, they’re all crying. And they said, “We’re done.” I said, “OK, well, I’m glad that you liked the demo.” Horner said, “We might not have to do it again.” I said, “What are you talking about?”

Η ιστορία μετά γνωστή…Έγινε νούμερο ένα επιτυχία παγκοσμίως και το signature τραγούδι της αγαπημένης
Celine, καταφέρνοντας να κυριαρχήσει στα μουσικά βραβεία Grammy του 1999 κερδίζοντας συνολικά 4 βραβεία, ανάμεσά τους αυτό για το Τραγούδι της Χρονιάς, αλλά και βραβείο Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Σήμερα γιορτάζουμε 25 χρόνια από την κυκλοφορία του με ένα νέο βίντεο με σκηνές που βλέπουμε για πρώτη φορά και την Celine πιο όμορφη από ποτέ!

Spotify Maxi Single:

© 2023, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment