Greek

Το Top10 του Μαρτίου | Το album, ο πρωτοεμφανιζόμενος και η αστοχία του μήνα

Ο Μάρτιος ήταν ιδιαίτερα φορτωμένος σε κυκλοφορίες ελληνικών singles ενώ δεν υπήρξαν αρκετές ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλείες όπως τους προηγούμενους μήνες.

Μέσα στο μήνα κυκλοφόρησαν αρκετά singles που μπορεί κάποιος να πει ότι διεκδικούν μια θέση για την δεκάδα της χρονιάς ενώ είχαμε αρκετές πρωτιές από καλλιτέχνες που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, κάποιοι από αυτούς γόνοι ήδη καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Παρακάτω θα δείτε το Top10 του Music Hunter για τις κυκλοφορίες από Έλληνες καλλιτέχνες που όμως δεν έχουν να κάνουν με το airplay των ραδιοφώνων ή τις πωλήσεις που κάνουν σε online και φυσικά καταστήματα.

Πρόκειται για singles που ξεχωρίσαμε και που αποτελούν το playlist του μήνα για το site και ελπίζουμε για εσάς. Αλλά και η γνωριμία με νέους καλλιτέχνες με την επιλογή του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη του μήνα. Η ανασκόπηση ολοκληρώνεται με το album αλλά και την άστοχη κυκλοφορία.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή έχει γίνει σύμφωνα με το τι προωθεί ο κάθε καλλιτέχνης ως το επόμενο του single άρα έχει γίνει διαλογή ανάμεσα σε τραγούδια που κυκλοφορούν τόσο σε μουσικές πλατφόρμες όσο έχουν και official music video. Έχουμε και λέμε:

10. Josephine – Παλιόπαιδο

09. Γιώργος Κακοσαίος – Η Μία

08. Πέτρος Ιακωβίδης – Μου ‘Λειψες Πολύ

07. Παυλίνα Βουλγαράκη – Ενικός

06. Γιάννης Πλούταρχος – Μόνος Μου

05. Βασίλης Καρράς – Νύχτα Γενάρη

04. Πάνος Κιάμος feat. Αναστάσιος Ράμμος – Στα Χειρότερα 

03. Άννα Βίσση – Λουλακί

02. Onirama feat. Χάρις Αλεξίου – Ξημερώνει

01. Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου – Φτάνει και Περισσεύει

Για πρωτοεμφανιζόμενος του μήνα έγινε η επιλογή του Ανδρέα Ρόκκου. Κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι από την Panik Records και βάζει τα θεμέλια για μια πορεία που σίγουρα θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. 

Το album του μήνα είναι το ‘Είναι Κάτι Στιγμές’ του Χρήστου Παπαδόπουλου. Δεκατρία τραγούδια στα οποία συμμετέχουν σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές (Πέγκυ Ζήνα, Θέμης Αδαμαντίδης, Ματθαίος & Κων/νος Τσαχουρίδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης κ.α.). Όπως είπε ένα album που δεν έγινε με γνώμονα το επόμενο σουξέ αλλά να δημιουργηθούν όμορφα τραγούδια.

Για ξενόγλωσσο single από Έλληνα καλλιτέχνη, για δεύτερο μήνα στην σειρά, η επιλογή μας είναι το ‘BGRU’ από τον good job nicky

Για την αστοχία του μήνα είναι το single ενός καλλιτέχνη που έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να αναστήσει την καριέρα του που πριν από μια εικοσαετία έζησε ένδοξες στιγμές. Το ‘15 Γράμματα‘ είναι ένα χαρούμενο single που ανακυκλώνει μια συνταγή που ίσως σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη να ήταν γοητευτική αλλά σε κάποιον που ήδη έχει πορεία στην δισκογραφία δεν προκαλεί καμιά εντύπωση. Φυσικά μιλάμε για τον Λάμπη Λιβιεράτο.

© 2021, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment