Specials

Τα 30 καλύτερα χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών

Η χορευτική είναι μια από τις διαχρονικότερες μουσικές όλων των εποχών. Σαν άκουσμα δεν μπορούμε να την εντάξουμε σε ένα και μόνο είδος, αφού από τις απαρχές της έχει εξελιχθεί και πλέον διακρίνεται σε πολλά υπο- είδη. Από την εποχή της τζαζ, της φανκ και της ντίσκο, η χορευτική μουσική περιλαμβάνει πλέον και ηλεκτρονικούς ήχους και αυτό το διακρίνουμε μέσα από την electro- dance pop, το dancehall, την electro house και τη hi- NRG και άλλα είδη μουσικής. Συμπερασματικά βλέπουμε πως η χορευτική μουσική εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους ρυθμούς και ήχους.

Πάμε να δούμε παρακάτω τα 30 καλύτερα χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του Music Hunter.

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η βασίλισσα της ντίσκο, Donna Summer. To 1977 κυκλοφόρησε το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ της “I Remember Yesterday”. Σε αυτό συμπεριλήφθηκε και το euro- disco/ hi- NRG κομμάτι “I Feel Love“. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Simon Reynolds ”το I Feel Love είναι ένα κομμάτι που είχε σημαντικό αντίκτυπο στη μουσική και για όλα τα είδη για την επόμενη δεκαετία”. Υπήρξε το πρώτο τραγούδι που περιλάμβανε συνεχόμενους τόνους από συνθεσάιζερ.

To γαλλικό ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής Daft Punk μας έχει χαρίσει (σύμφωνα με πολλούς) ένα από τα καλύτερα χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών. Ως single, το One more time ηχογραφήθηκε το 1998 αλλά κυκλοφόρησε το 2000. To French house/ disco τραγούδι δανείζεται ένα δείγμα του “More Spell On You” του Eddie Johns με φωνητικά του παραγωγού και τραγουδιστή Romanthony. Το Rolling Stone το έχει εντάξει στη λίστα με τα “500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών“.

To “Le Freak” των CHIC επιλέχθηκε το 2018 από το Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης για διατήρηση ως “πολιτιστικά, ιστορικά και καλλιτεχνικά σημαντικό”. Το “Le Freak” ήταν το πρώτο τραγούδι που σκαρφάλωσε στην κορυφή του US Billboard Hot 100 για έξι μη συνεχόμενες βδομάδες. Ως και το 2018 βρισκόταν στη 24η θέση του ίδιου τσαρτ.

Indeep ήταν ένα συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, περισσότερο γνωστό για την επιτυχία τους “Last Night a DJ Saved My Life“. Το electro- funk- post disco κομμάτι έφτασε στο απόγειό του αρχές του 1983, τέσσερα χρόνια πριν τη διάλυση του γκρουπ. Το 2001 διασκευάστηκε από τη Mariah Carey για το άλμπουμ της Glitter.

To 1983 κυκλοφόρησε ένα από τα δημοφιλέστερα χορευτικά κομμάτια. Το “Let the music play” της Shannon από το 2022 φιγουράρει στην έκτη θέση με τα 200 καλύτερα χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών (Rolling Stone). Επίσης, το περιοδικό Slant αλλά και η ThroughCo το κατέταξαν στην πρώτη 10αδα της σχετικής τους λίστας. Σύμφωνα με το περιοδικό Slant, το “Let the music play” βοήθησε στον επαναπροσδιορισμό της χορευτικής μουσικής. Το τραγούδι έθεσε την υποψηφιότητά του στα βραβεία Grammy στην κατηγορία “Καλύτερη γυναικεία φωνή R&B ερμηνείας”.

Το 2010 η Σουηδή τραγουδοποιός Robyn μας τραγούδησε το “Dancing On My Own“. Οι κριτικοί επαίνεσαν το κομμάτι με αποτέλεσμα το 2021 το Rolling Stone να το εντάξει στην 20η θέση της λίστας με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Επιπλέον, το κομμάτι θεωρήθηκε ως το καλύτερο της δεκαετίας από το περιοδικό Slant, από το μουσικό διαδικτυακό περιοδικό Stereogu, από το Insider αλλά και το Consequence. Ο Norman Fleischer του NBHAP είχε δηλώσει ότι “ο ύμνος των ABBA Dancing Queen έχει επιτέλους βρει τον κατάλληλο διάδοχό του”.

Ένα σπάνιο επίτευγμα για την εποχή της κυκλοφορίας του είχε πετύχει το “Show me Love” της Robin S. Το τραγούδι είχε εισέλθει στην πρώτη πεντάδα του US Billboard Hot 100, μια σπάνια περίπτωση για ένα house- pop κομμάτι εκείνης της εποχής. Κυκλοφόρησε το 1990 και χρειάστηκαν δέκα και επιπλέον χρόνια να κριθεί ως ένα από τα καλύτερα χορευτικά κομμάτια. Το 2000, το VH1 το τοποθέτησε στη 73η θέση της σχετικής του λίστας, ενώ και το Slant Magazine το κατέταξε στη 41η θέση το 2006.

Νομίζω πως θα ήταν αρκετά ατυχές να μην συμπεριλαμβανόταν ένα τραγούδι της Madonna στην παρούσα λίστα. Αναφερόμαστε στο “Vogue” που έθεσε τις βάσεις της χορευτικής μουσικής της δεκαετίας του ’90 με έντονες επιρροές από τη ντίσκο της δεκαετίας του ’70. Το single με τις περισσότερες πωλήσεις για το 1990 παραμένει ένα από τα κυριότερα σημεία στη μουσική καριέρα της τραγουδίστριας. Στη γέφυρα του τραγουδιού, η Madonna αναφέρεται σε αστέρες του Χόλιγουντ της λεγόμενης Χρυσής Εποχής όπως η Greta Garbo, o Marlon Brando και η Grace Kelly.

Τα τελευταία χρόνια, η χορευτική μουσική άρχισε να μετουσιώνει και ηλεκτρονικούς ήχους, δίνοντάς μας κάποια εξαιρετικά δείγματα. Ένα από αυτά είναι και το “We found love” της Rihanna και του Calvin Harris. Το uptempo electro house τραγούδι με dance/ techno και Euro- pop στοιχεία υπήρξε η κορυφή του US Billboard Hot 100 για 10 μη συνεχόμενες εβδομάδες. Το 2015 έγινε ένα από τα single με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το βίντεο του τραγουδιού κέρδισε ένα βραβείο Γκράμι το 2013 και ένα βραβείο MTV το 2012.

Το “Blue Monday” των New Order κυκλοφόρησε το 1983. Το κομμάτι που άντλησε στοιχεία από πολλά έργα άλλων καλλιτεχνών, από το 2021 φιγουράρει 235η θέση της λίστας του Rolling Stone “500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών“. Το “Blue Monday” έχει καθιερωθεί ως κλασσικό της synth- pop και της εναλλακτικής χορευτικής μουσικής. Μια μεγάλη εμπορική επιτυχία όπως αυτή δεν θα μπορούσε να έχει και τα παρατράγουδά της. Ο μπασίστας του συγκροτήματος Peter Hook είχε αναφέρει πως το τραγούδι ήταν “κλεμμένο” από το Our Love της Donna Summer.

Ένας από τους ύμνους της ποπ χορευτικής μουσικής ακούει στο όνομα “Can’t Get You Out of my Head“. Το nu- disco/ techno- pop τραγούδι της Kylie Minogue είχε αρχικά προσφερθεί στο αγγλικό ποπ συγκρότημα S Club αλλά και στη Sophies Ellis- Bextor, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να το συμπεριλάβουν στη δισκογραφία τους. Το 2003, το Q Magazine κατέταξε το κομμάτι στα 1000+1 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Φτάνοντας στην κορυφή 40 χωρών παγκοσμίως, κέρδισε ένα βραβείο MTV για την καλύτερη χορογραφία και 1 Danish μουσικό βραβείο για το International hit της χρονιάς.

O Marvin Burns, γνωστός με το όνομα Li’l Louis, έθεσε γερά τις βάσεις του στο χώρο της house και της techno μουσικής το 1989. Τη χρονιά εκείνη κυκλοφόρησε το “French Kiss“, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία στα ραδιόφωνα της Ευρώπης και της Αμερικής. Αρχικά αποτελούσε ένα αμιγώς ορχηστρικό τραγούδι και με τη διανομή του σε μεγάλες εταιρίες σταδιακά απέκτησε και φωνητικά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα φωνητικά αυτά ερμηνεύτηκαν από τον Αμερικάνο τραγουδιστή Shawn Christopher, ενώ για την Ευρώπη τα εκτέλεσε μια γυναίκα γνωστή μόνο ως “Pasquale”. Το 2022, εντάχθηκε στη λίστα “200 καλύτερα χορευτικά τραγούδια όλων των εποχών” του Rolling Stone.

To “Turn Down For What” είναι ένα από τα καλύτερα χορευτικά κομμάτια της προηγούμενης δεκαετίας. Το τραγούδι των DJ Snake και Lil Jon είχε θέσει υποψηφιότητα για ένα βραβείο Γκράμι στην κατηγορία “Καλύτερο μουσικό βίντεο μικρού μήκους”, για ένα βραβείο Billboard για το Καλύτερο τραγούδι χορευτικής/ ηλεκτρονικής μουσικής και για άλλα 4 βραβεία MTV. Σύμφωνα με το Rolling Stone υπήρξε το δεύτερο καλύτερο τραγούδι για το 2014.

To “Genius of Love” κυκλοφόρησε το 1981 και φιγουράρει στην 26η θέση της λίστας “200 καλύτερα χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών” του Rolling Stone. To post- disco/ new wave τραγούδι του αμερικάνικου γκρουπ Tom Tom Club έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία στα R&B/ χορευτικά τσαρτ, κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο Πωλήσεων το 1982. Το επίσημο μουσικό βίντεο του τραγουδιού αποτελείται από κινούμενα σχέδια με χρωματιστό μολύβι. Το πρόσφατο τραγούδι “Big Energy” της Latto αποτελεί ένα δείγμα του “Genius of Love”.

Μια από τις μεγαλύτερες επιστροφές του 2023 ήταν αυτή των “Everything But The Girl“. Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, το μουσικό δίδυμο από το Kingston upon Hull κυκλοφόρησε το 11ο του άλμπουμ με τίτλο “Fuse“. To 1994 κυκλοφόρησαν το “Missing”, ενώ ένα χρόνο αργότερα είδε τα φώτα της δημοσιότητας το επίσημο ρεμίξ του κομματιού “Missing (Remix Todd Terry). Από το 2022, σύμφωνα με τo Pitchfork, ανήκει στις 30 καλύτερες house διασκευές της δεκαετίας του ’90 και στα 250 καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας του 1990.

Αρχές της δεκαετίας του ’90 κυκλοφόρησε ακόμη ένα τραγούδι που θεωρείται κλασσικό στο είδος του. Το dance- pop/ disco/ funk “Groove is In the heart” των Deee- Lite έφτασε μέχρι την κορυφή του US Hot Dance Club Songs και στη 4η θέση του US Billboard Hot 100. Tον Απρίλιο του 2017 επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο, το BuzzFeed και το ThoughtCo το κατέταξε στην πρώτη 3αδα και στην 89η θέση της λίστας “The 101 Greatest Dance Songs of 90s” αντίστοιχα. Σύμφωνα με το Rolling Stone, συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα χορευτικά τραγούδια όλων των εποχών.

To “Big Time Sensuality” είναι ένα χορευτικό ποπ κομμάτι με house jazz- funk επιρροές από την Ισλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Bjork. Είναι ένα πολυ- βραβευμένο τραγούδι με πολλές διακρίσεις. Το 1994, προτάθηκε στην κατηγορία “Καλύτερο Τραγούδι” στα μουσικά βραβεία MTV Europe. Mια χρονιά αργότερα, το τραγούδι τιμήθηκε με ένα από τα βραβεία Rhythm & Soul του αμερικάνικου οργανισμού ASCAP. To Panorama της Νορβηγίας, το 1999, το κατέταξε στα 30 καλύτερα single των χρόνων μεταξύ 1970- 98. Πέρσι, το Rolling Stone το κατέταξε στη 29η θέση της λίστας “200 καλύτερα χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών.

Οι Chemical Brothers μας έχουν χαρίσει κάποια από τα διασημότερα χορευτικά τραγούδια. Ένα από αυτά είναι και το “Hey Boy Hey Girl“. Το κυκλοφόρησαν το Μάϊο του 1999 μέσα από το τρίτο τους κατά σειρά άλμπουμ “Surrender”. Είναι από εκείνα τα κομμάτια που περιέχουν ένα δείγμα από άλλο τραγούδι. Συγκεκριμένα το “Hey Boy Hey Girl” περιέχει ένα δείγμα του χιπ χοπ τραγουδιού “The Roof Is on Fire” των Rock Master Scott & the Dynamic Three. To 2011, το NME, το καταχώρισε στην 50η θέση για τα 150 καλύτερα τραγούδια των τελευταίων 15 ετών.

Η δεκαετία του ’90 χαρακτηρίστηκε και από το eurodance/ techno κομμάτι “No limit” του Βελγικού/ Ολλανδικού συγκροτήματος “2 Unlimited“. Το πέμπτο -κατά σειρά- single τους έμελλε να γίνει και ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια τους ειδικά στην Ευρώπη, φτάνοντας στην πρώτη θέση σε 35 χώρες. Σύμφωνα με πολλούς, το τραγούδι έχει επηρεάσει πολλά από τα σημερινά τραγούδια στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Το “Νο Limit” φιγουράρει στην 65η θέση του BuzzFeed με τα “101 καλύτερα χορευτικά τραγούδια της δεκαετίας του ’90”.

Το γερμανικό eurodance συγκρότημα La Bouche τάραξε τα νερά της χορευτικής μουσικής το 1995. Με το τραγούδι “Be my lover” γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του US Billboard Hot Dance Club Play για δύο εβδομάδες το Δεκέμβριο του 1995. Όταν το 2000 η Melanie Thornton αποχώρησε από το γκρουπ, οι La Bouche επανακυκλοφόρησαν το κομμάτι με φωνητικά από τη Natascha Wright που αντικατέστησε την τραγουδίστρια. Το 2019, σύμφωνα με το Billboard, κατατάχθηκε στην 344η θέση των κορυφαίων τραγουδιών της δεκαετίας του ’90.

Το “You Make Me Feel (Mighty Real)” του Sylvester είναι το δεύτερο τραγούδι της λίστας μας που επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης ως “πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντικό” κομμάτι. Κυκλοφόρησε το 1978 και ο μουσικός κριτικός Robert Christgau το χαρακτήρισε ως μεγάλο δώρο της ντίσκο στην ποπ μουσική. Αρχικά, είχε ηχογραφηθεί ως ένα gospel τραγούδι αλλά ο παραγωγός του Patrick Cowley προσφέρθηκε και ρεμιξάρει το κομμάτι, προσφέροντάς μας έναν από τους πιο πρωτοποριακούς δίσκους της ντίσκο. Βάσει μουσικών περιοδικών μέχρι και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα (χορευτικά) κομμάτια όλων των εποχών. Το “You Make Me Feel” συνδέεται άμεσα με την LGBTQ κοινότητα.

Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και ένα από τα εμβληματικότερα τραγούδια όλων των εποχών. Αναφερόμαστε στο “I Will Survive” της Gloria Gaynor που παραμένει διαχρονικό μέχρι και τις μέρες μας. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Freddie Perren και τον Αμερικάνο ελληνικής καταγωγής Dino Fekaris. Ο ίδιος εμπνεύστηκε το κομμάτι στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν απολύθηκε από τη Motown Records έπειτα από επτά χρόνια συνεργασίας. Οι διακρίσεις του τραγουδιού υπήρξαν πολλές. Μια από αυτές είναι όταν η The Guardian το επέλεξε ως ένα από τα 1000 τραγούδια που πρέπει να ακούσει κάποιος.

Red Alert” άναψε το αγγλικό ηλεκτρονικό ντουέτο Basement Jaxx το 1999. Σύμφωνα με το Mixmag, το τραγούδι χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα κομμάτια των UK garage tracks (ένα είδος της ηλεκτρονικής μουσικής που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αγγλία και επικράτησε ως και τα μέσα της ίδιας δεκαετίας). Το τραγούδι έτυχε θερμής υποδοχής από τους κριτικούς. Αποτελεί την πρώτη νούμερο 1 επιτυχία του ντουέτου στο US Billboard Dance Music/ Club Play τσαρτ. Το Pitchfork το έχει εντάξει στη λίστα με τα 200 καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας του ’90.

Σαν “βόμβα” έπεσε στα θεμέλια της house μουσικής το ομότιτλο τραγούδι του Kenny Dope για τη μουσική ομάδα παραγωγής The Bucketheads. To “The Bomb (These Sounds Fall Into My Mind)” κυκλοφόρησε το 1995 και συμπεριλήφθηκε στο μοναδικό άλμπουμ “Αll in the Mind” της ομάδας. Ο συντάκτης του AllMusic δήλωσε ότι το τραγούδι είναι “ένα υπέροχο “πάντρεμα” της disco- funk με τη house μουσική”. Φτάνοντας στο #1 του US Billboard Hot Dance/ Club Play, υπήρξε κορυφαία επιτυχία σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90 κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμη (french) house κομμάτι που έφτασε μέχρι την κορυφή του US Billboard Dance Club Songs. Το μοναδικό τραγούδι των StartdustMusic Sounds Better With You” κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1998 και απέσπασε θετικές κριτικές . Μετά τους Startdust, o Τhomas Bangalter συνέχισε να παράγει μουσική ως μέλος των Daft Punk. Στην περιοδεία τους, τη διετία 2006- 2007 έδωσαν ένα mashup του “Μusic Dounds Better With You” και του single τους “One more time”. Σύμφωνα με το Rolling Stone είναι το 73ο καλύτερο χορευτικό τραγούδι όλων των εποχών.

Ο ρυθμός της Νύχτας” είναι ένα χορευτικό ποπ- synth pop κομμάτι από το eurodance Ιταλικό συγκρότημα Corona. To ομότιτλο τραγούδι του ντεμπούτο τους έγινε παγκόσμια επιτυχία μια χρονιά αργότερα φτάνοντας κοντά στην πρώτη δεκάδα του Billboad Hot 100. To “The Rhythm of the Night” δανείζεται σε μεγάλο βαθμό μουσική και στίχους από το “Save Me” του γερμανικού διδύμου Say When!. Με τη σειρά του, δείγματα του “The Rhythm of the Night” έχει δανειστεί το “Ritmo (Bad Boys for Life) των Βlack Eyed Peas και J Balvin. Σύμφωνα με το BuzzFeed, βρίσκεται στη 2η θέση των καλύτερων χορευτικών τραγουδιών της δεκαετίας του ’90.

Χορευτική μουσική και χωρίς -τουλάχιστον- ένα τραγούδι του Michael Jackson δεν γίνεται. Τέλη του 1978 είχε ξεκινήσει να ηχογραφεί το “Don’t Stop ‘Til You Get Enough” και το ολοκλήρωσε τον Ιούλιο του 1979. Υπήρξε η πρώτη σόλο ηχογράφηση του τραγουδιστή, κατά την οποία είχε δημιουργικό ρόλο. Με αυτό το τραγούδι ο Michael Jackson κέρδισε το πρώτο του Grammy αλλά και ένα American Music Award το 1980. Μετά το θάνατο του βασιλιά της ποπ, Rolling Stone και American Songwriter χαρακτήρισαν το κομμάτι ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια του καλλιτέχνη. Το “Don’t Stop ‘Til You Get Enough” έφτασε στην κορυφή της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Ιρλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Αφρικής και της Νορβηγίας.

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 κυκλοφόρησε και το “No Good (Start the Dance)” των Prodigy. Το 2012 επιλέχθηκε από το NME ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια της ίδιας δεκαετίας. Το αρκετά επιτυχημένο single, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα, θεωρείται ένα από δημοφιλέστερα κομμάτια του αγγλικού συγκροτήματος της ηλεκτρονικής μουσικής. Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού συνδυάζει το προηγούμενο τραγούδι της μπάντας “Out of Space” με των τραγουδιών “Firestarter” και “Breathe” που ακολούθησαν.

Θα λέγαμε πως τη δεκαετία του ’90 “γεννήθηκαν” πολλές παγκόσμιες επιτυχίες στο χώρο της χορευτικής μουσικής. Σε αυτή τη δεκαετία πήρε σάρκα και οστά και το “Insomnia” των Fairhless. Κυκλοφόρησε αρχικά το 1995 και επανα- κυκλοφόρησε το 1996 πετυχαίνοντας άλλη μια πρωτιά στο UK Dance Chart. Oι αρχικοί στίχοι του κομματιού είχαν αλλάξει εξαιτίας της πίεσης του MTV, λόγω του περιεχόμενού τους. To 2013 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του Mixmag ως το πέμπτο “Μεγαλύτερο ρεκόρ χορευτικού κομματιού όλων των εποχών” Μετά το θάνατο του Maxi Jazz, το Δεκέμβριο του 2022, το “Insomnia” επανήλθε στο UK Singles Downloads Chart.

Και φτάνουμε στο τέλος με ένα διαχρονικό τραγούδι από το συγκρότημα της ντίσκο Village People. Το “Y.M.C.A” αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του γκρουπ, πουλώντας 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το 2022 εισήχθη στο Grammy Hall of Fame και φιγουράρει στην 7η θέση της λίστας με τα Καλύτερα Τραγούδια όλων των εποχών, σύμφωνα με το VH1. Αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι που επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης ως “πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντικό” τραγούδι. Μέχρι και το 2018 ήταν παρών στο US Billboard Hot 100. Ο τίτλος του τραγουδιού παραπέμπει στο όνομα ενός ομαδικού χορού με cheerleader.

Στο παρακάτω poll ψηφίστε ως και πέντε τραγούδια και αναδείξτε το καλύτερο dance κομμάτι όλων των εποχών!

Ακολουθεί μια Spotify playlist με τις δικές σας 30 επιλογές + τις επιλογές των editors του Music Hunter με τα καλύτερα Dance Tracks. Απολαύστε την:

© 2023, Thanos Papatsanis. All rights reserved.

About the author

Thanos Papatsanis

Leave a Comment