Greek

To Top10 του Φεβρουαρίου | Το album και η αστοχία του μήνα είναι ΕΔΩ

Ο Φεβρουάριος τελειώνει και ήταν ένας ιδιαίτερα βαρύς σε γεγονότα μήνας. Όμως εμείς εδώ είμαστε για την μουσική και ο Φεβρουάριος είναι ακόμα ένας μήνας που είχαμε την κυκλοφορία αρκετών ελληνικών singles αλλά και album.

Όπως γνωρίζετε καλά αυτό το μηνιαίο Top10 κρατά όσο πιο πολύ γίνεται έναν αντικειμενικό χαρακτήρα και δεν συμψηφίζεται με καμία λίστα ραδιοφώνου ή τάσεων στο youtube. Ακούμε όλα τα νέα ελληνικά singles και παρουσιάζουμε τα τραγούδια που μας κόλλησαν στον μυαλό για τον έναν ή τον άλλο λόγο και που πιστεύουμε ότι δεν θα χαθούν μέσα σε μια νύχτα. Γίνεται η προσπάθεια να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες δισκογραφικές εταιρίες αλλά αυτό κρίνεται και από το πόσες κυκλοφορίες έχει κάποια δισκογραφική μέσα σε έναν μήνα. Επίσης στην δεκάδα του μήνα καταλήγουν τα singles που έχουν κυκλοφορήσει το επίσημο music video και όχι κάποιο lyric.

Ας δούμε τα δέκα ελληνικά singles του Φεβρουαρίου.

10. Dj Stephan ft. Έλενα Τσαγκρινού – Επαφή

09. Konnie Metaxa – OPA

08. Γλυκερία – Αυτά Που Θα ‘λεγα Σε Σένα

07. Κώστας Μακεδόνας – Το Σημάδι Του Θεού

06. Νατάσσα Μποφίλιου, Πέτρος Βαγιόπουλος, ΣΟΥΑΡέ – Τι άλλο θες να πω

05. Θοδωρής Φέρρης – Στάσου Λίγο

04. Εβελίνα Νικόλιζα – Σου Λέω Αλήθεια

03. Φώτης Ανδρικόπουλος & Σαββέρια Μαργιολά – Πως Να Ημερέψει Το Μυαλό

02. Γιώργος Σαμπάνης – Άσε Με Να Σε Προσέχω

01. Νίκος Τερζής & Γιάννης Κότσιρας – Φως 

Το ξενόγλωσσο κομμάτι από Έλληνα καλλιτέχνη για τον μήνα Φεβρουάριο ανήκει στην Katerine Duska και το ‘Muse‘. Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η τραγουδοποιός καταφέρνει να μας υπνωτίσει τόσο με το τραγούδι της όσο και για το music video που συνοδεύει την κυκλοφορία του.

Για πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη του μήνα, η θέση ανήκει στην Μιχαέλα Θεοδώρου. Γνώριμη από τις εμφανίσεις σε talent show αλλά ουσιαστικά τώρα βλέπουμε το πρώτο δείγμα δουλειάς από την προσωπική της πορεία με το single, ‘Διατηρούμε Αποστάσεις‘.

Για άλμπουμ του μήνα δικαιωματικά η θέση ανήκει στον Φώτη Ανδρικόπουλο και το ‘Καλλιτεχνικά Επιχειρείν Εστί Φιλοσοφείν‘. Αξίζει την ακρόαση σας, όπως επισημάναμε και στο σχετικό άρθρο.

Η αστοχία του μήνα ανήκει στην νέα κυκλοφορία από την Νάιρα Αλεξοπούλου. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε αγαπήσει ένα single από την Νάιρα αλλά η νέα της κυκλοφορία μοιάζει σαν χρησιμοποιεί τα γνώριμα μέρη από ένα ήδη μεγάλο σουξέ και να μας το πλασάρει κάπως αλλαγμένο. Σίγουρα είναι σουξέ αλλά όχι το βήμα που θα θέλαμε από την ίδια και ας είναι αυτή η επιλογή μας έτοιμη για να πάρουμε την απάντηση από εκείνη ανάλογη του τίτλου του single.

 

© 2022, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment