Music News

Η Beyonce κυκλοφόρησε το visual album «Black Is King»

Σε συνεργασία με την Disney, η Queen B κυκλοφορεί το visual album «Black Is King».

 

Μόλις λίγες μέρες μετά την ‘διαρροή’ της συμφωνίας ύψους 100 εκατομμυρίων μεταξύ Beyonce και Disney, η απόλυτη diva της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός οπτικοακουστικού project που θα φέρει το όνομα «Black Is King». Το συγκεκριμένο project βασίζεται στο soundtrack album της πρόσφατης ταινίας του Βασιλιά των Λιονταριών, Lion King: The Gift μέρος του οποίου ήταν φυσικά και η Beyonce.

Το visual album κυκλοφόρησε στις 31 Ιουλίου μέσα από τη πλατφόρμα της Disney+ ενώ τη παραγωγή αλλά και τη σκηνοθεσία του εγχειρήματος θα αναλάβει η ίδια η Beyonce. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον twitter λογαριασμό της Disney+. Τα τραγούδια που οπτικοποιούνται στην ταινία είναι τα “My Power,” “Brown Skin Girl,” “Mood 4 Eva” και “Already.”

Ενώ η ταινία προοριζόταν να κυκλοφορήσει παράλληλα με το “The Gift”, η Beyoncé έγραψε στο Instagram ότι το έργο εξυπηρετεί έναν “μεγαλύτερο σκοπό” τώρα.

Τα γεγονότα του 2020 έχουν καταστήσει το όραμα και το μήνυμα της ταινίας ακόμη πιο συναφή, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεκινούν ένα ιστορικό ταξίδι. Όλοι αναζητούμε ασφάλεια και φως. Πολλοί από εμάς θέλουμε αλλαγή“, αναφέρει.

Πιστεύω ότι όταν οι μαύροι λέμε τις δικές μας ιστορίες, μπορούμε να αλλάξουμε τον άξονα του κόσμου και να πούμε την πραγματική ιστορία μας για τον γενετικό πλούτο και τον πλούτο της ψυχής, που δεν αναφέρονται στα βιβλία της ιστορίας μας. Με αυτό το οπτικό άλμπουμ, ήθελα να παρουσιάσω στοιχεία της μαύρης ιστορίας και της αφρικανικής παράδοσης, με ένα μοντέρνο τρόπο και ένα καθολικό μήνυμα, για το τι σημαίνει πραγματικά να βρεις την ταυτότητά σου και να χτίσεις μια κληρονομιά“.

 

Η ανάγκη για τη δημιουργία του συγκεκριμένου project, έρχεται και ως έμπρακτη στήριξη της Bey στα εκατομμύρια μαύρων που ζουν στις Η.Π.Α. σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο. Όπως η ίδια η Disney ανακοίνωσε:

Το “Black Is King” είναι για τον κόσμο μία εορταστική, ιστορική καταγραφή των βιωμάτων των Μαύρων. […] Η ταινία είναι μια αξιομνημόνευτη ιστορία που δίνει ουσία και ξαναχτίζει το παρόν. Μια επανένωνση πολιτισμών και κοινών πεποιθήσεων από όλες τις γενεές. Μια ιστορία για το πώς οι άνθρωποι που κατέληξαν να χάσουν κάθε ελπίδα έχουν ένα εξαιρετικό χάρισμα και ένα δυναμικό μέλλον.

Το soundtrack album The Lion King: The Gift κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου του προηγούμενου έτους. Προτάθηκε για 2 βραβεία Grammy κερδίζοντας στη κατηγορία Best Soundtrack/Compilation Album. Το «Spirit» με τη σειρά του προτάθηκε για τέσσερα Grammy Awards χωρίς όμως να νικά σε κάποια από τις κατηγορίες.

Οι τελευταίες δισκογραφικές δουλειές της Beyonce συνδύασαν μουσική και εικόνα και χαρακτηρίστηκαν ως visual albums. Πρώτο το self titled album το 2013 ενώ ακολούθησε το Lemonade το 2016. Και τα δύο αυτά εγχειρήματα απέσπασαν μια σειρά από διακρίσεις τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά.

New Videos:

Spotify Link:

© 2020, Thanos Kritsimis. All rights reserved.

About the author

Thanos Kritsimis

Αν η ζωή μου είχε μια playlist τότε σίγουρα σε αυτήν θα έβρισκες τραγούδια της Norah Jones, της Fiona Apple, της Lily Allen και των Moloko. Κάπου διάσπαρτα θα συναντούσες και τραγούδια της Lady Gaga αλλά και κάποιο Eurovision track.

Leave a Comment