Discover New Artists

Γνωρίστε τον Joji που σαρώνει τα charts με το “Glimpse of Us”

Ο 29χρονος Joji κατάγεται από την Ιαπωνία. Τα τελευταία έτη ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική ενώ στο παρελθόν υπήρξε αστέρας του YouTube. Τις τελευταίες εβδομάδες το τραγούδι του με τίτλο “Glimpse of Us” εμφανίζεται σε ολοένα και περισσότερα charts ανά το κόσμο. Το τραγούδι ήδη αποτελεί #1 hit στην Αυστραλία ενώ έχει φθάσει μέχρι το #12 στην Βρετανία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε απευθείας εμφάνιση στο #10 ένω έχει φθάσει μέχρι και το #8 κάνοντας τον έναν από τους ελάχιστους Ιάπωνες καλλιτέχνες με Top 10 entry στο Billboard Hot 100.

Η μελωδική piano μπαλάνα αναμένεται να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα τις επόμενες εβδομάδες αφού ολοένα και περισσότεροι μαθαίνουν για τον Joji. Το “Glimpse of Us” ήδη έχει ξεπεράσει τις 215 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify!

Το επίσημο video clip για το τραγούδι έχει προκαλέσει πληθώρα σχολίων. Αν και μπαλάντα, το clip περιέχει σκηνές βίας και καταστροφής. Ο Dan Streit, ο σκηνοθέτης του video θέλησε να δημιουργήσει το ψυχικό πορτραίτο ενός πληγωμένου άνδρα μέσω της αντικρουόμενης σύνδεσης του ήρεμου τραγουδιού με τις βίαιες εικόνες.

Πολλές από τις έντονες σκηνές που παρακολουθούμε είναι προϊόν σκηνοθεσίας ενώ άλλες είναι απόλυτα αληθινές και ρεαλιστικές. Αυτές καταγράφηκαν από ”ανώνυμους πρωταγωνιστές”, όπως χαρακτηριστικά τους ονομάζει ο Streit.

 

Ο Joji (George Kusunoki Miller) γεννήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας στις 18 Σεπτεμβρίου του 1982. Στα 18 του χρόνια, και συγκεκριμένα το 2000, θα εγκαταλείψει την Ιαπωνία για να εγκατασταθεί στις Η.Π.Α. Θα επιλέξει τη πόλη του Μπρούκλιν για να σπουδάσει μουσική.

Πολύ πριν την επιτυχία του “Glimpse of Us” ο Joji ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός. Η ιντερνετική του προσωπικότητα ως Pink Guy απασχόλησε μια σειρά από κωμικά/σατυρικά κανάλια που δημιούργησε ο ίδιος όπως τα TVFilthyFrank και TooDamnFilthy. Και τα δύο αυτά κανάλια έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό συνδρομητών που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια! Η αγάπη του για τη μουσική είναι εμφανής και σε αυτή τη περίοδο της ζωής του αφού κάτω από την επωνυμία του Pink Guy κυκλοφόρησε δύο EPs. Το self-titled EP κυκλοφόρησε το 2014 και το διαδέχθηκε το Pink Season το 2017.

 

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2017 και μέσα από το Twitter θα ανακονώσει την απόφασή του να σταματήσει την ενασχόληση του με τη κωμωδία και το YouTube. Θα επικαλεστεί λόγους ψυχικής υγείας.

Θα ασχοληθεί με τη μουσική ”σοβαρότερα” το 2018 όταν θα κυκλοφορήσει τον δίσκο Ballads 1. Το album έλαβε εξαιρετικές κριτικές ενώ έφθασε μέχρι το #3 του Billboard 200. Τον Οκτώβριο του 2021 το Ballads 1 έγινε πλατινένιο αφού ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Ο δίσκος είναι μια συλλογή από R&B, lo-fi και downtempo κομμάτια.

Stand-out κομμάτι του δίσκου σίγουρα αποτελεί το “Slow Dancing In the Dark”.

Η δεύτερη δισκογραφική του απόπειρα με τίτλο Nectar κυκλοφόρησε το 2020. Εκεί τον βρίσκουμε να συνεργάζεται με τον Diplo, την Benee και τον Lil Yachty. Ο Joji ήταν πλέον αποδεκτός από την αμερικάνικη μουσική βιομηχανία.

Μουσικά το Nectar δε διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το Ballads 1.

Χωρίς αμφιβολία ο Joji αποτελεί ένα από τα πολλά υποσχόμενα πρόσωπα για το 2022. Το “Glimpse of Us” θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς ενώ αναμένουμε και την τρίτη του δισκογραφική δουλειά. Ο ίδιος φαίνεται ότι είναι έτοιμος για το mainstream άνοιγμα του. Και είναι έτοιμος να το απολαύσει.

 

Μη ξεχνάτε να μένετε συντονισμένοι και στο Instagram Account του Music Hunter για περισσότερα music news, reviews αλλά και πολλούς διαγωνισμούς! Βρείτε μας ΕΔΩ.

© 2022, Thanos Kritsimis. All rights reserved.

About the author

Thanos Kritsimis

Leave a Comment