Discover New Artists

Γνωρίστε την Rose Gray την ανερχόμενη βασίλισσα των dancefloors!

Αν αγαπάς την pop και την dance μουσική τότε η Rose Gray είναι μια καλλιτέχνης για ‘σένα!

Η Βρετανίδα Rose Gray αναμειγνύει με εξαιρετικό τρόπο dance, house και techno ήχους βγαλμένους από τη δεκαετία του 1990 και αρχών της δεκαετίας του 2000. Κάθε της κυκλοφορία είναι ένα unapologetic dance anthem που σκοπό έχει να σε ξεσηκώσει, να σε γεμίσει ενέργεια και να σου ανεβάσει την αδρεναλίνη!

Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2001 στο Λονδίνο. Από πολύ μικρή και χάρις των γονειών της θα γνωρίσει τη δισκογραφία μεγάλων καλλιτεχνών όπως η Etta James και η Aretha Franklin. Μεγαλώνοντας, η ίδια θα γίνει μια πραγματική fan της pop μουσικής με την Kylie Minogue και την Christina Aguilera να είναι οι αγαπημένες της τραγουδίστριες.

Όμως, η Lady Miss Kier, frontwoman των Deee-Lite θα αποτελέσει την μεγαλυτερη έμπνευση για την ίδια και τη μουσική της ταυτότητα. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, η ικανότητά της να εκφράζεται σε απόλυτο βαθμό μέσα από την dance μουσική ήταν και το στοιχείο που την έκανε fan της.

Τα πρώτα της τραγούδια κυκλοφόρησαν το 2019. Τα “Good Life” και “Same Cloud” θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως πειραματικές κυκλοφορίες πρωτού η ίδια βρει το μουσικό πεδίο πάνω στο οποίο θέλει να δημιουργεί.

Το 2020 κάνουν την εμφάνισή τους τα “Save Your Tears” και “Easy”, οι πρώτες κυκλοφορίες της σε dance ήχο. Αργότερα συμπεριλήφθησαν στο πρώτο EP της με τίτλο Dancing, Drinking, Talking, Thinking που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021.

Η dance και techno μουσική δεν πρωταγωνιστούσαν μόνο στις playlist της Rose Gray. Από την εφηβεία της κιόλας θα… μυηθεί στην νυχτερινή και rave μουσική σκηνή της Αγγλίας. Τα clubs και οι χώροι που έπαιζαν αποκλειστικά ηλεκτρονική μουσική θα αποτελέσουν το κέντρο της διασκέδασής της. Εκεί θα γνωρίσει και τους μελλοντικούς παραγωγούς, συνθέτες και βιντεογράφους της.

Το 2022 κυκλοφορεί το δεύτερο EP της με τίτλο Synchonicity. Το ομότιτλο τραγούδι και το “Cupid” γνωρίζουν μια μικρή δημοφιλία. Πλέον, η Rose Gray πιο σίγουρη από ποτέ για το μουσικό ”είναι” της ξεκινάει να αναγνωρίζεται και να γίνεται αποδεκτή από την dance σκηνή της χώρας. Τότε θα ξεκινήσει και τις live εμφανίσεις της σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ το όνομά της θα βρεθεί στο line up πολλών φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της χώρας.

Το 2023 έρχεται στη δημοσιότητα το Higher Than the Sun, ένα ακόμη EP της. Η δουλειά αυτή αποτελεί και την πιο επιτυχημένη της μέχρι στιγμής καριέρας της. Τα “Ecstasy” και “Prettier Than You” έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν μέρος των dance-pop playlists σου!

Τους τελευταίους μήνες η Rose Gray κυκλοφόρησε κάποια ακόμη singles. Από αυτά ξεχωρίζει το “Afraid of Nothing”, μια συνεργασία της με τον Γάλλο DJ και παραγωγό Kungs.

Αυτή είναι η Rose Gray, η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη νέα βασίλισσα των dancefloors. Βρείτε, αναζητήστε και χαθείτε στους dance ήχους της μουσικής της. Και σίγουρα δε θα το μετανιώσετε!

Ακολουθήστε την στο YouTube πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε την στο Spotify πατώντας ΕΔΩ.

Μη ξεχνάτε να μένετε συντονισμένοι και στο Instagram Account του Music Hunter για περισσότερα music news, reviews αλλά και πολλούς διαγωνισμούς! Βρείτε μας ΕΔΩ.

© 2024, Thanos Kritsimis. All rights reserved.

About the author

Thanos Kritsimis

Αν η ζωή μου είχε μια playlist τότε σίγουρα σε αυτήν θα έβρισκες τραγούδια της Norah Jones, της Fiona Apple, της Lily Allen και των Moloko. Κάπου διάσπαρτα θα συναντούσες και τραγούδια της Lady Gaga αλλά και κάποιο Eurovision track.

Leave a Comment