Discover New Artists

Γνωρίστε την Maruv | Η τραγουδίστρια που θα μπορούσε να νικήσει στην Eurovision

music hunter
Written by George Michail

Anna Korsun, ή γνωστότερη ως Maruv, είναι pop τραγουδίστρια Ουκρανικής καταγωγής, ζει στο Κίεβο και στα πρώτα της βήματα υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Pringlez.

Μέσα στο 2018 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο visual album της, παραγωγής Boosin, με τίτλο Black Water:

H Maruv, η οποία θα εκπροσωπούσε την πατρίδα της με το τραγούδι της Siren Song αφού κέρδισε στον εθνικό τελικό, ήρθε σε ρήξη με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας καθώς το συμβόλαιο της απαγόρευε να συμμετέχει προσωρινά σε συναυλίες στη Ρωσία.

Η τραγουδίστρια γνωστοποίησε  τους όρους του συμβολαίου αλλά και την πίεση την οποία δεχόταν. Συγκεκριμένα δήλωσε: 

Έχω κερδίσει μια τίμια νίκη στην εθνική προεπιλογή για τη Eurovision 2019, λαμβάνοντας μέγιστη υποστήριξη από τους θεατές και μια υψηλό ποσοστό από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Αλλά τώρα  θέλουν να πάρουν μακριά την νίκη μας.

Είμαι Ουκρανή, αγαπώ τη χώρα μου και είμαι περήφανη που εκπροσωπώ την Ουκρανία στο Τελ Αβίβ στον διεθνή διαγωνισμό “Eurovision-2019” παρά το γεγονός ότι σε μια μέρα έλαβα προτάσεις από τρεις διαφορετικές χώρες για να τις εκπροσωπήσω. Αλλά η απάντησή μου είναι κατηγορηματική – παίζω για την Ουκρανία και για κανέναν άλλο!

Πιθανόν να έχετε ήδη ακούσει για τη σύμβαση μεταξύ του συμμετέχοντα από την Ουκρανία και την Ουκρανική τηλεόραση , η οποία θα πρέπει να υπογραφεί. Είμαι έτοιμη να ακυρώσω τις παραστάσεις στη Ρωσία. Στο live απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν από  τους κριτές. Δεν έχω επισκεφθεί την Κριμαία από το 2014 και δεν παραβιάζω ούτε ένα νόμο της Ουκρανίας. Και επίσης είμαι έτοιμη να αναλάβω όλα τα έξοδα συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό.

Και τώρα για το ίδια το συμβόλαιο, που απαιτεί από εμένα
1. Απαγορεύεται  κάθε αυτοσχεδιασμός στη σκηνή χωρίς την έγκριση του NTKU. (Ασυνέπειες σε αυτό μπορεί να φέρουν πρόστιμο 2 εκατομμύρια hryvnia )
2. Άμεση μεταφορά πνευματικών δικαιωμάτων από το τραγούδι που ανήκει στην Παγκόσμια Warner Warner Μουσική (σχετικά με αυτά τα δικαιώματα ήταν γνωστά πριν αρχίσει ο διαγωνισμός)
3. Να εκπληρωθούν τυχόν απαιτήσεις και ενδείξεις της NTKU.  (Θεωρητικά μπορούν να με  αναγκάσουν να χορέψω στο πάρτυ γενεθλίων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αν αρνηθώ να πληρώσω πρόστιμο 2 εκατομμύρια hryvnia)
4. Απαγόρευση της επικοινωνίας με δημοσιογράφους χωρίς εναρμόνιση με την ntku. (το οποίο παραβιάζει εντελώς την ελευθερία του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)
Και υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε.
Σε περίπτωση παραβίασης ενός από τα σημεία, ισχύει το πρόστιμο των 2 εκατ. hryvnia  και η αποζημίωση των ζημιών εξακολουθεί να είναι  αόριστο ποσό.

Σε αντάλλαγμα από την ntku, δεν λαμβάνω τίποτα: ούτε μια δεκάρα οικονομικής στήριξης, ούτε βοήθεια στην οργάνωση του ταξιδιού, ούτε, ακόμη περισσότερο, διεθνή promo υποστήριξη. Ακόμα και την βίζα  πρέπει να την κάνω μόνη μου.
Αν και υπάρχουν μόνο μερικά σημεία των καθηκόντων των ευθυνών στο συμβόλαιο:
1. Να μου δώσουν καθοδήγηση σχετικά με τους κανόνες του διαγωνισμού.
2. Με την άδεια του ntku να πάρω μαζί μου 10 άτομα με δικά μου έξοδα.
3. Να τηρούν τους όρους της παρούσας συνθήκης.

Νιώθω την πίεση! Και βλέπω προφανείς προσπάθειες να με κάνουν να αρνηθώ να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στον διεθνή διαγωνισμό.

Τελικά έτσι και έγινε. Η Maruv όχι μόνο δεν θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision αλλά και το κρατικό κανάλι PBC ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρεται από τον διαγωνισμό. Εγώ προσωπικά θα πω πως με στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν θα δούμε την Maruv στην σκηνή της Eurovision να ξεδιπλώνει το ταλέντο της, μιας και την θεωρώ ιδιαίτερη pop παρουσία. Το Siren Song θα είναι πάντως το 12αρι που δεν έδωσα ποτέ και θα παίζει για πολύ καιρό στο mp3 μου.

© 2019 – 2021, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment