Discover New Artists

Γνωρίστε την Γαλλοκαναδή πριγκίπισσα της indie-pop “Cœur de pirate”

Η Coeur de Pirate (Beatrice Martin)  γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1989 στο Κεμπέκ του Καναδά και άρχισε να παίζει πιάνο από πολύ μικρή  ηλικία ενώ παράλληλα συνέχισε τις μουσικές της σπουδές  στο Μόντρεαλ. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2007, κυκλοφορώντας demo εκδόσεις των τραγουδιών της στο MySpace περιμένοντας για την μεγάλη ευκαιρία.  Το ίδιο χρονικό διάστημα άρχισε να παίζει πλήκτρα  στην indie  μπάντα του Μόντρεαλ Bonjour Brumaire. Ως σόλο καλλιτέχνης, έκανε το πλήρες ντεμπούτο της το 2008 με το ομώνυμο άλμπουμ ,”Coeur de Pirate”. Ενώ το άλμπουμ ξεκίνησε με βάση την  indie pop σκηνή στο Κεμπέκ, ξαφνικά εκτοξεύθηκε εμπορικά  όταν ο φωτογράφος Francis Vachon χρησιμοποίησε το κομμάτι “Ensemble” σε ένα βίντεο του YouTube και έγινε ένα Viral εν μια νυκτί.

Τελικά προτάθηκε για Γαλλόφωνο άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία Juno του 2009 και το άλμπουμ   “Coeur de Pirate” κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2009 σε συνεργασία με την Universal Music. Εκεί ήρθε τελικά και η απόλυτη επιτυχία , φτάνοντας στο Top Ten των Γαλλικών chart  για αρκετές εβδομάδες το καλοκαίρι του 2009 με το υπέροχο  single “Comme des Enfants”.

Το 2011 κυκλοφόρησε  το δεύτερο  άλμπουμ “Blonde” ενώ παράλληλα  ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος τον Φεβρουάριο του 2012, γεννώντας μια κόρη τον Σεπτέμβριο. Για λίγο καιρό, η Martin επικεντρώθηκε στην σύνθεση του  soundtrack της σειράς “Trauma” και  γράφοντας μουσική για το video game “Child of Light” το 2014. Τον επόμενο χρόνο επέστρεψε με το “Roses”, το πρώτο άλμπουμ της  Coeur de Pirate  που περιείχε τα μισά τραγούδια στα αγγλικά και τα μισά στα γαλλικά.

Το 2018 επιστέφει με το 4ο album της με τίτλο “En cas de tempête, ce jardin sera fermé” και έχουμε πάρει μια γεύση με το πρώτο single , “Prémonition” με ένα ρεφρέν που δεν ξεκολλάει από το μυαλό…

Discography:

  • Cœur de pirate (2008)
  • Blonde (2011)
  • Trauma (soundtrack ) (2014)
  • Child of Light (2014, soundtrack for video game Child of Light)
  • Roses (2015)
  • En cas de tempête, ce jardin sera fermé (2018)

© 2018, Konstantinos Metzakis. All rights reserved.

About the author

Konstantinos Metzakis

Leave a Comment