Interviews

#Interviews Οι Χοροσταλίτες μιλάνε για την Eurovision στο MusicHunter

Η 22α Φεβρουαρίου πλησιάζει και οι 3 φετινοί μας υποψήφιοι για την Eurovision δουλεύουν νυχθημερόν έτσι ώστε να μας παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κάπου ανάμεσα στις πρόβες πετύχαμε και τους Χοροσταλίτες οι οποίοι με το τραγούδι τους Από την Θράκη ως την Κρήτη, είναι έτοιμοι να δείξουν σε όλη την Ευρώπη τι θα πει Ελλάδα. Τους ευχαριστώ προσωπικά για αυτή την συνέντευξη στο MusicHunter αλλά και την εταιρία τους  Spider Music και την Κυρία Μάγνη Ευανθία .

Χοροσταλίτες είστε έτοιμοι για τον Ελληνικό τελικό;

Η προετοιμασία ήταν σκληρή και καθημερινή ακόμη και σήμερα είμαστε σε πρόβες, όμως δηλώνουμε καθ’όλα έτοιμοι.

Πως ένα παραδοσιακό συγκρότημα όπως εσείς αποφασίσατε να πάτε στον διαγωνισμό της Eurovision;

Αρχικά η απόφαση πάρθηκε από την εταιρία μας την Spider Music που μας εμπιστεύθηκε και  μας το πρότεινε, εφόσον η ΕΡΤ  ζήτησε φέτος οι συμμετοχές να έχουν Ελληνικό στίχο και Ελληνικό ηχόχρωμα, είπαμε «γιατί όχι;». Αγαπάμε πολύ την Ελληνική παραδοσιακή μουσική και ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε στο εξωτερικό, σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό γεγονός, όπως είναι η Eurovision, την ομορφιά, την ψυχή των Ελληνικών ήχων και των παραδοσιακών μας μουσικών οργάνων.

 Ο στίχος: «λύσε το μαντήλι μου πέρασε το στο λαιμό, κι απ το παραθύρι μου δυο τραγούδια θα σου πω ….». Είναι συμβολισμός το μαντήλι;

Είναι! Υπάρχουν δεκάδες συμβολισμοί για το μαντήλι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, πολλά παραδοσιακά τραγούδια με έμφαση στο μαντήλι, όπως και η χρήση του στους περισσότερους παραδοσιακούς χορούς μας. Υπάρχει επίσης ένας Θρακιώτικος χορός πού τον ονομάζουν «Μαντηλάτο», οι χορευτές – άνδρες και γυναίκες – κρατούν ο καθένας από ένα μαντήλι με τα δυο τους χέρια από τις δύο άκρες σε τρίγωνο σχήμα. Και μην ξεχνάτε το τραγούδι μας έχει τον τίτλο … «Απ’ την Θράκη ως την Κρήτη».

 

Ποιός υπογράφει το τραγούδι σας; Υπάρχουν κάποιοι συντελεστές που θα θέλατε να αναφέρετε;

Το τραγούδι μας είναι σε στίχους και μουσική του Βασίλη Μεσσαριτάκη, φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στέλιο Φωτιάδη για την πολύτιμη συμβολή του, την Ζωή Τηγανούρια, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για να ακουμπήσει τις νότες του μαγικού της ακορντεόν και πολλούς άλλους ειδικούς μουσικούς που ήταν στην ηχογράφηση μαζί μας.

Για κάθε νέα σας δουλειά, είτε δισκογραφική είτε για τις εμφανίσεις σας , είτε για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό, παίρνετε αποφάσεις από κοινού ή υπάρχει κάποιος που ηγείται του σχήματος;

Είμαστε έξι άτομα, συζητάμε, συμφωνούμε ή διαφωνούμε, όμως όλοι μαζί παίρνουμε τις αποφάσεις. Είναι, δηλαδή, μια συλλογική δουλειά, ομαδική. Όλοι μαζί με την εταιρία μας καθόμαστε παρέα και αποφασίζουμε την κάθε κίνηση μας. Οι Χοροσταλίτες είναι μια προέκταση της εταιρίας μας και η εταιρία μας προέκταση μας. Μαζί όλοι!

Μέσα στους τελευταίους 3 μήνες που γίνατε περισσότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό, πόσα επηρέασε αυτό τη ζωή σας;

Περισσότερη δουλειά και περισσότεροι στόχοι να επιτύχουμε !!!! Αυτό…..

Τι θα δούμε στην Λισαβόνα, αν εσείς είστε η ελληνική συμμετοχή;

Ελλάδα !!! Από την μια άκρη στην άλλη !!!

Σας επηρεάζουν αρνητικά σχόλια που τυχόν διαβάζετε ; Έχετε δει δημοσιεύματα που σας παρομοιάζουν με τους Argo που αποκλείστηκαν;

Δεν είμαστε οι Argo, δεν έχουμε κάτι κοινό με τα παιδιά και είναι άδικο να συνεχίζουν να λένε για αυτόν τον αποκλεισμό. Δεν μας επηρεάζει κανένα δημοσίευμα άλλωστε δεν έχουν ακούσει ακόμη το τραγούδι μας, σωστά; Πως κρίνουν κάτι που δεν ξέρουν τι είναι; Αυτό από μόνο του είναι ο λόγος που δεν ασχολούμαστε με αρνητικά σχόλια.

Κλείνοντας αυτή την συνέντευξη θα θέλαμε μια ευχή σας;

 Να χορέψει όλη η Ευρώπη μαζί μας στους ρυθμούς της Πατρίδας μας! Όλη η Ευρώπη και όλη η Ελλάδα, Απ’ την Θράκη ως την Κρήτη !!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

Εμείς σας ευχαριστούμε να είστε καλά.

 

Χαρπαντίδης Στέφανος

© 2018, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

Leave a Comment