Specials

Best of 2018 | Δείτε ΕΔΩ τα κινηματογραφικά τραγούδια της χρονιάς

Η χρονιά τελειώνει και όλοι κάνουν από μια λίστα. Λίστα με τις αγαπημένες ταινίες της χρονιάς, σειρές και ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Εδώ όμως μιλάμε για μουσική και αυτό το συγκεκριμένο άρθρο θα κάνει το απόλυτο countdown για τα δέκα καλύτερα κινηματογραφικά τραγούδια της χρονιάς όπως αυτά υπήρξαν μέσα στις ταινίες και έδωσαν το έναυσμα για την εξέλιξη των χαρακτήρων και όχι μόνο.

Χωρίς πολλά πολλά ξεκινάμε!

10. Το «Dwa Serduszka» («Δυο καρδιές») είναι ο πυρήνας της ταινίας Cold War του Pawel Pawlikowski και το μέσο που φανερώνει καλύτερα τις πτυχές των ηρώων της ταινίας. Να σημειωθεί ότι η ταινία υπάρχει στις περισσότερες λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

9. H Annie Lennox ”έσπασε” την δισκογραφική σιωπή της για χάρη του soundtrack της ταινίας ‘A Private War’. Το single ‘Requiem For a Private War’ είναι συγκινητικό και απόλυτα εναρμονισμένο με την ηρωίδα της ταινίας, την οποία ήξερε η Lennox προσωπικά πριν πεθάνει στην Συρία το 2012.

8. Η ταινία ‘Boy Erased’ είναι από μόνη της μια γροθιά στο στομάχι και ποιος άλλος θα μπορούσε να ντύσει καλύτερα την ταινία μουσικά από τον Troye Sivan & Jonsi. Το τραγούδι είναι το ‘Revelation’.

7. Ακόμα μια δισκογραφική επιστροφή για χάρη μιας ταινίας ήταν αυτή της Sade για το ‘Widows’. Το ‘The Big Unknown’ ταιριάζει απόλυτα με το καθηλωτικ’ο βλέμμα της Viola Davis στο τελευταίο καρέ της ταινίας.

6. Τεράστια εμπορική επιτυχία στο box office και όχι μόνο για το Black Panther του σύμπαντος της Marvel. Ένα υπέροχο soundtrack, απόλυτα συμβατό με την εποχή μας με πολλά άξια κομμάτια να γυρνάει κάνεις πίσω και να τα ξανά ακούει αλλά το ‘All the Stars’ που ερμηνεύουν οι Kendrick Lamar & SZA σίγουρα ξεχωρίζει. Ειδική μνεία και στο ‘Pray for Me‘.

5. Η μεγάλη κυρία της country μουσικής, Dolly Parton, δεν θα μπορούσε παρά να γράψει νέα κομμάτια για την ταινία ‘Dumplin’ αφού η προσωπικότητα και η καριέρα της είναι ο κινητήριος μοχλός της ηρωίδας από το βιβλίο έως την ταινία που μόλις κυκλοφόρησε. Το γλυκό, συγκινητικό ‘Girl in the Movies’ θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια στο άψε σβήσε.

4. Κανείς δεν περίμενε ότι ο συνδυασμός της Celine Dion με τον Deadpool θα μας έδινε ένα από τα καλύτερα τραγούδια της κινηματογραφικής χρονιάς αλλά επίσης από τα πιο αστεία music video γενικότερα. Το ‘Ashes’ επαναφέρει την Celine σε αυτό που την αγαπήσαμε.

3. H Mary Poppins επέστρεψε μισό αιώνα μετά στον κινηματογραφο και αυτή την φορά είναι η Emily Blunt στον ομώνυμο ρόλο. Το soundtrack της ταινίας φέρει την μαγεία που όλοι ξέρουμε από την Disney και το single ‘The Place Where Lost Things Go’ γεμίζει με νοσταλγία την καρδιά μας από την πρώτη στιγμή.

2. Η Cher είναι η Cher και η είσοδος της στο ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ έχει ήδη γράψει κινηματογραφική ιστορία. Το ‘Fernando’ ποτέ δεν ακούστηκε πιο άρτια όσο από την δική της ερμηνεία.

1. Το όνομα και μόνο της Lady Gaga μπορεί να κάνει οποιοδήποτε τραγούδι να φτάσει με το ”καλήμερα σας” στα Oscar. Όμως το ‘Shallow’ είναι η ψυχή της κινηματογραφικής αναβίωσης του ‘A Star is Born’ και δικαιωματικά από το πρώτο άκουσμα έχει τον θείο Oscar στο τσεπάκι του. 

© 2018, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment