Greek

Το Top10 του Απριλίου | Το album, ο πρωτοεμφανιζόμενος και η αστοχία του μήνα

Ο Απρίλιος ήρθε και έφυγε και μαζί του μας άφησε κυρίως μια παρακαταθήκη album αλλά και κάποιων singles.

Μια ανάσα πριν το καλοκαίρι και κάτι μέρες πριν ξανά ακούσουμε δυνατά μουσική ανά χείρας με ένα κοκτέιλ, οι Έλληνες καλλιτέχνες ανανεώνουν συνεχώς το playlist που θα μπορούμε να έχουμε μαζί μας και παρακάτω θα ακούσετε τα καλύτερα παραδείγματα από ότι κυκλοφόρησε.

Παρακάτω θα δείτε το Top10 του Music Hunter για τις κυκλοφορίες από Έλληνες καλλιτέχνες που όμως δεν έχουν να κάνουν με το airplay των ραδιοφώνων ή τις πωλήσεις που κάνουν σε online και φυσικά καταστήματα. Πρόκειται για τις κυκλοφορίες ολοκαίνουργιων singles και όχι των διασκευών που ήταν γεμάτος ο μήνας από αυτές. Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ένα διαφορετικό Top10 μόνο με τις διασκεύες που κυκλοφόρησαν.

Πρόκειται για singles που ξεχωρίσαμε και που αποτελούν το playlist του μήνα για το site και ελπίζουμε για εσάς. Αλλά και η γνωριμία με νέους καλλιτέχνες με την επιλογή του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη του μήνα. Η ανασκόπηση ολοκληρώνεται με το album αλλά και την άστοχη κυκλοφορία.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή έχει γίνει σύμφωνα με το τι προωθεί ο κάθε καλλιτέχνης ως το επόμενο του single άρα έχει γίνει διαλογή ανάμεσα σε τραγούδια που κυκλοφορούν τόσο σε μουσικές πλατφόρμες όσο έχουν και official music video. Έχουμε και λέμε

Ας δούμε όμως το Top10 με τα ολοκαίνουργια singles που κυκλοφόρησαν μέσα στον Απρίλιο:

10. Ιάσονας Μανδηλάς – Απίθανο

09. Παντελής Κυραμαργιός – Έρωτας Σε Καραντίνα

08. Σταμάτης Κραουνάκης – Αχαρνών

07. STAN – Κι Αν

06. Γιώργος Μαζωνάκης – Δεν Είμαι Εγώ

05. Δέσποινα Βανδή – Πέτρα

04. Josephine & Αναστάσιος Ράμμος – Άλλο Ένα Ψέμα

03. Γιώργος Σαμπάνης – Τίποτα

02. Κωστής Μαραβέγιας – Ρίτα

01. Κωνσταντίνος Αργυρός – Παρασκευή Πρωί

Για πρωτοεμφανιζόμενος/η του μήνα έγινε η επιλογή της Ιουλίας Καραπατάκη. Σε στίχους του Γιώργου Κ. Μακρή και μουσική του Κωνσταντίνου Ευστρατίου, το πρώτο της single βάζει τις κατάλληλες βάσεις για μια καριέρα που πολύ θα θέλαμε να δούμε την εξέλιξη της.

Ο Απρίλιος μας έδωσε πολλές νέες δισκογραφικές δουλειές, είτε προσωπικές είτε πολυσυλλεκτικές κυκλοφορίες με διασκευές γνωστών τραγουδιών. Όμως μια από αυτές μπορεί να είναι το album του μήνα. Πρόκειται για το ‘Μέσα Απ’ Τις Φωνές Των Φίλων‘ το επετειακό album των Πυξ Λαξ που γιορτάζει την πορεία τους μέσα στις δεκαετίες που είναι ενεργοί μαζί με φίλους τους και τραγούδια που αγαπάμε με διαφορετικές ενορχηστρώσεις. Το album εμπεριέχει πολλές εκπλήξεις.

Για ξενόγλωσσο single από Έλληνα καλλιτέχνη, η επιλογή μας είναι το ‘INSANE’ από την Βαρβάρα Αργύρου. Η πρώην παίκτρια του Final Four στην πρώτη της προσπάθεια να κάνει την διαφορά.

Για την αστοχία του μήνα είναι το single ενός καλλιτέχνη που πέρασε πρόσφατα μια περιπέτεια με την υγεία του, βγήκε νικητής και τώρα επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ. Ο Mike με το single ‘Ζήσε Άλλη Μια Μέρα‘ όμως δεν κατάφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα για μια δυναμική επιστροφή και στην δισκογραφία.

© 2021, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment