Greek

Το Top10 του Μάϊου | Το album, ο πρωτοεμφανιζόμενος και η αστοχία του μήνα

Είμαστε επίσημα στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε την ανασκόπηση για τον Μάιο του 2021 που πλέον είναι παρελθόν.

Παρακάτω θα δείτε το Top10 του Music Hunter για τις κυκλοφορίες από Έλληνες καλλιτέχνες που όμως δεν έχουν να κάνουν με το airplay των ραδιοφώνων ή τις πωλήσεις που κάνουν σε online και φυσικά καταστήματα. Πρόκειται για τα singles που ξεχωρίσαμε και που αποτελούν το playlist του μήνα για το site. Ελπίζουμε να ισχύει το ίδιο και για εσάς.

Αλλά και η γνωριμία με νέους καλλιτέχνες με την επιλογή του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη του μήνα.

Η ανασκόπηση ολοκληρώνεται με το album αλλά και την άστοχη κυκλοφορία του μήνα.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή έχει γίνει σύμφωνα με το τι προωθεί ο κάθε καλλιτέχνης ως το επόμενο του single άρα έχει γίνει διαλογή ανάμεσα σε τραγούδια που κυκλοφορούν τόσο σε μουσικές πλατφόρμες, όσο έχουν και official music video. Έχουμε και λέμε.

Ας δούμε όμως το Top10 με τα ολοκαίνουργια singles που κυκλοφόρησαν μέσα στον Μάιο:

10. Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Σελήνη κι Άστρα

09. Κατερίνα Παπουτσάκη – Σκλάβα

08. Γιώργος Νταλάρας & Μίλτος Πασχαλίδης – Ο Βασιλιάς Της Λύπης

07. Βασίλης Καρράς – Ποιος Αγαπάει Πιο Πολύ

06. Μελίνα Κανά – Σπίθα

05. Μιχάλης Χατζηγιάννης – Κανένας Μόνος

04. Γιώργος Λιβάνης – Θέλω Κι Άλλα

03. Γιάννης Γρόσης -Στην Άκρη Του Κόσμου

02. Νικηφόρος – Πες

01. Mad Clip & Ελένη Φουρέιρα – Μπορεί

Για πρωτοεμφανιζόμενος/η του μήνα έγινε η επιλογή της Νεφέλης Φασούλη. Σε μουσική και στίχους του Φοίβου Δεληβοριά, το single είναι το πρώτο δείγμα της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζει η Φασούλη με τον τραγουδοποιό. Υπέροχη φωνή που ανυπομονούμε να δούμε το μέλλον της. Προς το παρόν μπορείτε να την δείτε δίπλα στον Δεληβορία, στην ‘Ταράτσα του Φοίβου‘.

Μέσα στον Μάιο, η Νατάσα Θεοδωρίδου κυκλοφόρησε ένα νέο album με διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών με τον τίτλο, ‘Η Ερωτική Νατάσα‘. Περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί μέσα δεκαετίες τώρα ως ύμνοι για την αγάπη και τον έρωτα. Ξεχωρίζει το ‘Άναψε Καινούργιο Μου Φεγγάρι‘ και το ‘Τι Βραδιά Μου Απόψε‘. Το album είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε. Αυτό είναι το album του μήνα:

Για ξενόγλωσσο single από Έλληνα καλλιτέχνη, έγινε η επιλογή του ‘Mad Into You‘ από τον Leon of Athens. Για ακόμα μια φορά ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, δεν απογοητεύει με το ολοκαίνουργιο single του.

Για την αστοχία του μήνα είναι το single ενός καλλιτέχνη που έχουμε από την αρχή ακολουθήσει την πορεία του. Ο Ερμογένης Σκιτίνης με το single ‘Coronovirus (άι κοιμήσου..)‘ πραγματοποιεί ένα στραβοπάτημα που ελπίζουμε να μην είναι ένδειξη μιας γενικά φθίνουσας πορείας.

© 2021, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment