Music News

Τεχνόπολις: Καλοκαίρι 2020

Μπορεί η καραντίνα να αποτελεί παρελθόν αλλά οι επιπτώσεις θα φανούν μέσα στο καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά το μουσικό θέαμα δείχνει να πατά καλά στα πόδια του και αυτό θα συμβεί από τις 15 Ιουλίου. Μπορεί πολλές συναυλίες να έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί αλλά η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων έχει άλλα σχέδια. Μέσα Ιουλίου λοιπόν, θα ανοίξει τις πύλες της και θα υποδεχτεί το αθηναϊκό κοινό με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα καλύπτει όλα τα γούστα.  Ένα πρόγραμμα που θα τα ‘χει όλα είναι έτοιμο να προσφέρει μαγικές μουσικές βραδιές. Με καλλιτέχνες έκπληξη, νέα σχήματα, σύγχρονους ήχους, από pop και jazz μέχρι hip hop και λαϊκές συναυλίες, ίσως να ‘ναι αυτό το καλοκαιρινό event που θα μιλούν όλοι για αυτό.

Το πρόγραμμα των συναυλιών θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Τις μουσικές βραδιές θα ”ανοίξει” η Φωτεινή Βελεσιώτου, χτίζοντας μια γέφυρα ανάμεσα στο λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι. Μαζί της θα εμφανιστεί και ο Βασίλης Προδρόμου.

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Πυξ Λαξ (16/7). Στο πλαίσιο των εμφανίσεων τους ”NOSTAΛΓΙΑ ΤOUR 2020” θα τραγουδήσουν μεγάλες επιτυχίες από τη 30χρονη πορεία τους.

Στις 17/7 θα λάβει χώρα ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον μουσικό και ποιητή Leonard Cohen με ερμηνεύτριες τις Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is. Το Σάββατο 18 Ιουλίου στο stage θα βρεθούν οι θρύλοι της low bap ”Active Member” συμπληρώνοντας έτσι τις 1000 εμφανίσεις τους στο ίδιο μέρος. Το πρώτο Σαββατοκύριακο των συναυλιών θα ”κλείσει” με τους ηλεκτρονικούς ήχους της Λένας Πλάτωνος.

H εβδομάδα θα ”ανοίξει” με τους μοναδικούς Γιάννη Ζουγανέλη, Ελένη Δήμου, Λάκη Παπαδόπουλο και Διονύση Τσακνή. Μαζί τους και η Ιωάννα Καβρουλάκη. Σε αυτό το πλούσιο πρόγραμμα θα απολαύσουμε επίσης τη Ρεμπέτικη κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη, τα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη, τις ρίμες του ράπερ ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, τις παραδοσιακές- λαϊκές μελωδίες από το μουσικό συγκρότημα ”Χειμερινοί Κολυμβητές” και τα ροκ ηχοχρώματα από τα Υπόγεια Ρεύματα, τους Magic de Spell και τους Ενδελέχεια.

Το ημερολόγιο θα γράφει Κυριακή 26 Ιουλίου και στη σκηνή θα εμφανιστεί ο αγαπημένος τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης παρέα με τη Μελίνα Ασλανίδου. Τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψουμε στην κρητική παράδοση παρέα με τον Αντώνη Μαρτσάκη και στις 29 του μηνός η Ρένα Μόρφη ή αλλιώς… Σάμπα Τσικίτα θα ξεσηκώσει το αθηναϊκό κοινό.

Τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού θα ”κλείσουν” το δίδυμο Katerina Duska & Leon of Athens και οι Ventus Ensemble, μια παρέα παιδιών από τις φιλαρμονικές ορχήστρες της Κέρκυρας.

Αρχές Αυγούστου, το Metal Hammer θα παρουσιάσει τους RocknRoll Children με το απολαυστικό τους live- αφιέρωμα στον Ronnie James Dio των Black Sabbath, στους Heaven & Hell και τους Rainbow.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου θα ανέβει στη σκηνή η Μαρίζα Ρίζου ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου η Παυλίνα Βουλγαράκη θα τραγουδήσει για το αθηναϊκό κοινό.

 

Στο παρόν άρθρο ΔΕΝ περιλαμβάνονται όλες οι συναυλίες του προγράμματος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί και σίγουρα θα εμπλουτιστεί.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας: lifo.gr

© 2020, Thanos Papatsanis. All rights reserved.

About the author

Thanos Papatsanis

Leave a Comment