Specials

Poll: Boys Bands vs. Girls Groups | Εσύ τι προτιμάς;

Μέσα από 11 battles ψήφισε στο παρακάτω poll και πες μας αν είσαι #teamboybands ή #teamgirlgroups!

Τόσο τα boy bands όσο και τα girl groups είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της pop μουσικής και κουλτούρας. Ανά τις δεκαετίες μας έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα με τις catchy μελωδίες τους που όλοι έχουμε τραγουδήσει. Φυσικά και χαρακτηριστικό τους είναι η… φρενίτιδα που προκαλούσαν στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους στο άκουσμα και μόνο του ονοματός τους. Αρκετά από τα πιο επιτυχημένα singles και albums όλων των εποχών προέρχονται από τον χώρο των boy bands και των girl groups.

Στα παρακάτω 11 battles τα boy bands και τα girl groups και οι μεγαλύτερες επιτυχίες αυτών έρχονται αντιμέτωπα! Μην ξεχάσεις να κρατήσεις σκορ και στο τέλος να ψηφίσεις τι τελικά προτιμάς! Ας ξεκινήσουμε!

BATTLE #1: THE PARTY STARTER

Από την αρχή στα δύσκολα αφού στη πρώτη μονομαχία οι Backstreet Boys θα έρθουν αντιμέτωποι με τις Spice Girls! Δε μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερα τραγούδια από τα “Everybody” και “Wannabe” για party starters.

BATTLE #2: THE 3 WORDS BATTLE

Τρεις ίδιες λέξεις στον τίτλο του τραγουδιού. Φυσικά και αυτά τα δύο τραγούδια αποτελούν και από τα πιο χαρακτηριστηκά της δισκογραφίας των συγκεκριμένων συγκροτημάτων. “Bye Bye Bye” από τους *NSYNC εναντίον του “Bills Bills Bills” των Destiny’s Child λοιπόν.

BATTLE #3: THE 1990’s R&B BATTLE

Μένουμε στη χρυσή εποχή των 1990’s. Η R&B μουσική αυτής της περιόδου στιγματίστηκε από τους Boys || Men και τις TLC. “End of the Road” ή “Waterfalls”;

BATTLE #4: THE 1980’S BATTLE

Και μπορεί η δεκαετία του 1990 να ήταν η χρυσή εποχή για τα girl groups και τα boy bands ωστόσο ήδη από τα αγαπημένα 1980’s υπήρχαν all female και all male συγκροτήματα που είχαν die-hard fans. New Kids on the Block εναντίον Bananarama.

BATTLE #5: THE BALLAD BATTLE

Εκτός από pop bangers, μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους κατείχαν και οι μπαλάντες. Τα boy bands θα εκπροσωπηθούν από τους Blue και το “Sorry Seems to Be the Hardest Word” ενώ τα girl groups από τις Sugababes και το
“Too Lost In You”.

BATTLE #6: THE COVER BATTLE

Εκτός από τις μπαλάντες και οι επανεκτελέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο στη δισκογραφία των all male και all female groups. Τα αγόρια εκπρωσοπούνται εδώ από τους Westlife και το “Uptown Girl”, μια επανεκτέλεση της επιτυχίας του Billy Joel ενώ τα κορίτσια από τις Atomic Kitten στο cover του “The Tide Is High” των Blondie.

BATTLE #7: THE COOL KIDS BATTLE

Τα παρακάτω συγκροτήματα διέφεραν αισθητά από τα υπόλοιπα boy bands και girls groups της εποχής τους κυρίως για την πιο mature και cool εικόνα τους. Οι δυναμικές χορογραφίες, τα έντονα ρούχα και τα πολλά χρώματα δίνουν εδώ τη θέση τους σε μια πιο ενήλικη προσέγγιση των all male και all female bands. Take That λοιπόν vs. All Saints!

Ελπίζουμε να κρατάς σκορ, σωστά; Συνεχίζουμε!

BATTLE #8: THE TALENT SHOW BATTLE

Φυσικά και θα φτάναμε πιο κοντά στο σήμερα σε ένα battle με άρωμα Βρετανίας αλλά και… talent show. Τόσο οι One Direction όσο και οι Little Mix ξεκίνησαν τη καριέρα τους στις αρχές της δεκαετίας του 2010 από τηλεοπτικό show ενώ η πορεία τους είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας.


BATTLE #9: BIG IN THE 2010’s BATTLE

Μένουμε στη προηγούμενη δεκαετία αφού εκτός από τους One Direction και τις Little Mix δύο άλλα συγκροτήματα έκαναν επίσης αίσθηση. Τα αγόρια εκπροσωπούνται από τους Jonas Brothers και το “Sucker” και τα κορίτσια από τις Fifth Harmony και το “Worth It”.

BATTLE #10: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Τα τελευταία χρόνια η κορεατική μουσική έχει κατακτήσει την παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Κύριοι εκπρόσωποί της είναι τα διαφορα κορεατικά boy bands και girl groups που έχουν αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Χωρίς αμφιβολία οι BTS και οι BLACKPINK είναι τα δύο μεγαλύτερα groups της K-Pop μουσικής.

BATTLE #11: MADE IN GREECE

Στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας και η Ελλάδα θα μπει στο παλμό της boy band και girl group φρενίτιδας που είχε προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Το ανδρικό φύλο εκπροσωπείται σε αυτό το τελευταίο battle από τους Χριστόφορο, Δημήτρη, Πάνο, Φίλιππο και Αργύρη (και Δήμο) από τους ONE ενώ το γυναικείο φύλο από τις Shaya, Μαρλέν, Νάνσυ, Ειρήνη και Φρόσω από τις Hi-5.

Η ώρα έφτασε. Ψήφισε στο παρακάτω poll και ανέδειξε τον νικητή. Boy Bands ή Girl Groups;

Μη ξεχνάτε να μένετε συντονισμένοι και στο Instagram Account του Music Hunter για περισσότερα music news, reviews αλλά και πολλούς διαγωνισμούς! Βρείτε μας ΕΔΩ.

© 2022, Thanos Kritsimis. All rights reserved.

About the author

Thanos Kritsimis

Αν η ζωή μου είχε μια playlist τότε σίγουρα σε αυτήν θα έβρισκες τραγούδια της Norah Jones, της Fiona Apple, της Lily Allen και των Moloko. Κάπου διάσπαρτα θα συναντούσες και τραγούδια της Lady Gaga αλλά και κάποιο Eurovision track.

Leave a Comment