Fresh

PJ Harding και Noah Cyrus | Νέο ΕΡ

music hunter
Written by George Michail

Έχοντας ξεκινήσει την συνεργασία τους τον τελευταίο χρόνο, ο PJ Harding και η Noah Cyrus μας εκπλήσσουν με την κυκλοφορία του πρώτου τους όμορφου single και music video ως duo με τίτλο “Dear August”. Το τραγούδι προαναγγέλλει το επερχόμενο κοινό EP τους, “People Don’t Change”.

Η υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία “Best New Artist” Noah Cyrus και ο περιζήτητος Αυστραλός τραγουδοποιός και παραγωγός PJ Harding (Chromeo, Ruel, Jessica Mauboy, Guy Sebastian) δημιούργησαν ένα άσπαστο δημιουργικό δεσμό μετά την συνεργασία τους, στα 4 tracks του EP της Noah που κυκλοφόρησε το 2020, “The End Of Everything”, συμπεριλαμβανομένου του διπλά πλατινένιου hit “July”.

Αυτό οδήγησε σε αμέτρητα sessions στα τέλη του 2019, κατά την διάρκεια των οποίων οι 2 καλλιτέχνες δεν έγραφαν απλά μαζί αλλά τραγουδούσαν κιόλας. Στο αποκορύφωμα της παγκόσμιας πανδημίας, συνέχισαν να συνθέτουν και να ηχογραφούν μέσω διαδικτύου, τελειοποιώντας το EP τους στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Τώρα, μας παρουσιάζουν την συνεργασία τους με τίτλο “Dear August”. Συνοδευόμενες από ακουστικές κιθάρες, οι φωνές τους μπλέκονται μαζί συνδυάζοντας επιρροές από διαφορετικά είδη μουσικής όπως η Americana, η folk, και η κλασσική country.

“Το προηγούμενο καλοκαίρι, το “July” μας έφερε πολύ κοντά, αλλά ήταν μία πολύ αβέβαιη εποχή,” θυμάται ο PJ“Είμαι αρκετά εύκολος σαν άνθρωπος, αλλά ήμουν αρκετά αγχωμένος με το να βρίσκομαι στο Los Angeles με την πανδημία να βγαίνει εκτός ελέγχου. Είχα πολλές συζητήσεις με την οικογένεια μου για την πιθανότητα να μετακομίσω πίσω στην Αυστραλία. Στο τέλος αυτό έγινε. Το “Dear August” γράφτηκε ως ένα γράμμα αγάπης στο μέλλον, ελπίζοντας πως υπάρχει φως στην απέναντι πλευρά. Δεν το έχουμε δει ακόμα, αλλά συνεχίζουμε να ψάχνουμε”.

“Ήταν σαν να ολοκληρώναμε ένα κύκλο και ταυτοχρόνως κάπως αστείο όταν γράψαμε το “Dear August” μετά το “July””, δήλωσε η Noah“Περνούσα πολλά εκείνη την περίοδο. Υποφέρω από αγχώδης διαταραχή και κατάθλιψη. Ήμασταν σε αυτό το σκοτεινό σύννεφο που είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσεις τις κακές συνήθειες. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος του 2020 ήταν οι πιο δύσκολοι μήνες της καραντίνας για εμένα. Έχασα τον παππού μου και απλά έψαχνα την ελπίδα στο μέλλον. Το τραγούδι που υπενθυμίζει πως θα φτάσεις στο φως στο τέλος του τούνελ, μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά θα φτάσεις εκεί”.

Το music video που συνοδεύει την κυκλοφορία είναι σκηνοθετημένο από τον Matt Earl και είναι φόρος τιμής στην ταινία “The Notebook”, χρησιμοποιώντας όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του blockbuster. Παρόλο που οι δύο καλλιτέχνες γύρισαν τις σκηνές τους σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη, το κλιπ υπογραμμίζει την μουσική χημεία αυτών των 2 ευγενικών ψυχών.

Το EP, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν, μπαίνει ακόμα βαθύτερα σε αυτό τον έντονο δεσμό μεταξύ τους.

“Κατά βάθος, αυτός είναι ένας πολύ απλός, φτιαγμένος στο σπίτι δίσκος”, λέει ο PJ, “Υπάρχει δυνατή folk παράδοση στην Αυστραλία, που είναι ξεκάθαρη μέσα από αυτή την δουλειά. Σίγουρα, υπάρχει και πολύ Nashville μέσα. Νιώθω πως η Noah είναι πραγματικά η κινητήρια δύναμη εδώ. Είναι η ψυχή αυτού του EP”.

“Αυτό δεν θα είχε συμβεί χωρίς τον PJ”, προσθέτει η Noah. “Αυτός έφτιαξε όλη την μουσική για να μπορέσω να δημιουργήσω. Είναι ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που έχω συνεργαστεί. Πραγματικά, τον θαυμάζω ως συνθέτη, τραγουδιστή, μουσικό και καλλιτέχνη γενικότερα. Όταν έγραφα τραγούδια πριν, ένιωθα λίγο χαμένη. Ήταν πολύ ιδιαίτερο να γυρίσω πίσω στις ρίζες μου και να φτιάξω κάτι με μία κιθάρα και ένα πιάνο σαν αυτά που μου έβαζε ο μπαμπάς μου να ακούω όταν ήμουν παιδί. Ένιωσα πως κατάφερα να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό. Μπορώ απλά να είμαι η Noah από το Nashville”.

Μείνετε συντονισμένοι για ακόμα περισσότερα.

Για την ώρα, βυθιστείτε στην αγκαλιά του “Dear August”.

© 2021, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment