Fresh

Οι U2 διασκευάζουν 40 τραγούδια από τη δισκογραφία τους

Written by Tasos P.

Το άλμπουμ έχει τον τίτλο «Songs Of Surrender» και κυκλοφορεί από τις 17 Μαρτίου 2023

Το διάσημο συγκρότημα ανακοίνωσε πως το άλμπουμ περιλαμβάνει 40 τραγούδια από την κλασική δισκογραφία του, τα οποία ανανεώθηκαν και ηχογραφήθηκαν εκ νέου. Παράλληλα ανέβασαν στα social ένα βίντεο αναδρομή στην ιστορία του από το χθες έως το σήμερα, με μουσική επένδυση μία διασκευή του τραγουδιού τους «Beautiful Day».

Όπως αναφέρει και ο The Edge «Το γεγονός είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας γράφτηκε και ηχογραφήθηκε όταν ήμασταν ένα μάτσο πολύ νέοι άνθρωποι. Αυτά τα τραγούδια σημαίνουν κάτι εντελώς διαφορετικό για εμάς τώρα. Μερικά έχουν μεγαλώσει μαζί μας. Κάποια τα έχουμε ξεπεράσει. Αλλά δεν έχουμε χάσει από τα μάτια μας αυτό που μας παρότρυνε να γράψουμε αυτά τα τραγούδια αρχικά».

«Η ουσία αυτών των τραγουδιών είναι ακόμα μέσα μας, αλλά πώς να επανασυνδεθούμε με αυτή την ουσία όταν έχουμε προχωρήσει και έχουμε μεγαλώσει τόσο πολύ;», αναρωτιέται ο κιθαρίστας των U2.

Το συγκρότημα άρχισε να συνεργάζεται με διάφορους παραγωγούς από το παρελθόν του για τη δημιουργία του «Songs Of Surrender» πριν από το lockdown της πανδημίας το 2020.

«Η μουσική σου επιτρέπει να ταξιδεύεις στον χρόνο και έτσι αρχίσαμε να φανταζόμαστε πώς θα ήταν αν φέρναμε αυτά τα τραγούδια μαζί μας στο σήμερα και τους δίναμε το όφελος ή όχι μίας επανεκτέλεσης του 21ου αιώνα», συνεχίζει ο The Edge.

«Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα έγινε γρήγορα μία προσωπική εμμονή, καθώς τόσα πολλά πρώιμα τραγούδια των U2 παραδόθηκαν σε  μία νέα ερμηνεία. Η οικειότητα αντικατέστησε τον post-punk παρορμητισμό. Νέα πλήκτρα. Νέες συγχορδίες. Νέοι ρυθμοί και νέοι στίχοι έφτασαν. Αποδεικνύεται ότι τα σπουδαία τραγούδια είναι κατά κάποιο τρόπο άφθαρτα», εξηγεί.

«Μόλις εγκαταλείψαμε τον σεβασμό μας στις αρχικές εκδόσεις, κάθε τραγούδι άρχισε να ανοίγεται σε  μία νέα αυθεντική φωνή αυτής της εποχής, των ανθρώπων που είμαστε, και ιδιαίτερα του τραγουδιστή που έχει γίνει ο Bono. Ελπίζω να σας αρέσει η νέα μας κατεύθυνση», καταλήγει.

Ο Bono των U2 παρουσίασε τα πρώτα δείγματα του «Songs Of Surrender» στην ηχητική έκδοση της αυτοβιογραφίας του, «Surrender: 40 Songs, One Story», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί τέλος πως οι U2 έχουν στα σκαριά και νέο πρωτότυπο υλικό.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε standard edition, deluxe edition (4 cds), limited edition cd (με bonus tracks) τετραπλό και διπλό βινύλιο και κασέτα.

Πρόκειται για συλλογή των 40 πιο αγαπημένων τραγουδιών από τον κατάλογο των U2, και μαζί με αυτό ένα συνεργατικό project «έκπληξη» 40 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα videάκι 60 δευτερολέπτων, το καθένα ‘ντυμένο’ με ένα επανα-ηχογραφημένο τραγούδι των U2 από τη συλλογή!

Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι 40 νέα visuals της μουσικής των U2, 40 ιστορίες από 40 δημιουργούς – για να ‘γιορτάσουν’ την κυκλοφορία του “Songs Of Surrender”, μιας συλλογής 40 εμβληματικών τραγουδιών των U2 από όλο τον κατάλογο του συγκροτήματος, ηχογραφημένα και remastered για το 2023.

Οι 40 καλλιτέχνες αυτοί είναι είτε σκηνοθέτες, είτε ζωγράφοι, είτε φωτογράφοι και προέρχονται από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όπως την Ινδία, την Αμερική, την Ουκρανία, τη Νέα Ζηλανδία κ.ά!

Αυτά τα 40 οπτικά θα δημοσιευθούν στα social media των αντίστοιχων καλλιτεχνών τις επόμενες ημέρες!

Δείτε το tracklist της super deluxe edition με τα 40 tracks

Side 1 – The Edge 

One  

Where The Streets Have No Name 

Stories For Boys  

11 O’Clock Tick Tock  

Out Of Control  

Beautiful Day 

Bad 

Every Breaking Wave  

Walk On (Ukraine) 

Pride (In The Name Of Love) 

Side 2 – Larry 

Who’s Gonna Ride Your Wild Horses 

Get Out Of Your Own Way 

Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of 

Red Hill Mining Town 

Ordinary Love 

Sometimes You Can’t Make It On Your Own 

Invisible  

Dirty Day 

The Miracle Of Joey Ramone 

City Of Blinding Lights  

Side 3 – Adam 

Vertigo 

I Still Haven’t Found What I’m Looking For  

Electrical Storm 

The Fly 

If God Will Send His Angels   

Desire 

Until The End Of The World  

Song For Someone 

All I Want Is You 

Peace On Earth 

Side 4 – Bono 

With Or Without You 

Stay 

Sunday Bloody Sunday 

Lights Of Home 

Cedarwood Road 

I Will Follow 

Two Hearts Beat As One 

Miracle Drug 

The Little Things That Give You Away 

40 

Βρείτε και ακούστε το “Songs Of Surrender” ψηφιακά, εδώ

© 2023, Tasos P.. All rights reserved.

About the author

Tasos P.

Από μικρός λάτρης των νέων κυκλοφοριών και των charts. Δικηγόρος, συνθέτης και μέλος της κριτικής επιτροπής των Grammy Awards στην Αμερική.

1 Comment

Leave a Comment