Greek

Νέες κυκλοφορίες από την Όγδοο Music Group | Νέα singles και digital EP

Η δισκογραφική εταιρία Όγδοο Music Group, τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην ελληνική δισκογραφία και συγκεντρώνει μεγάλα ονόματα όσο και νέους δημιουργούς που βρίσκουν το κατάλληλο χώρο για να μπορέσουν να δημιουργήσουν την μουσική που θέλουν.

Κάθε νέα κυκλοφορία προσθέτει τραγούδια με ποιότητα και με άρτιες ερμηνείες σε μια δισκογραφία που περνάει χρόνια μια ιδιόμορφη κρίση. Την τελευταία εβδομάδα οι κυκλοφορίες από την δισκογραφική ήταν αρκετές και με διαφορετικό χαρακτήρα. Μπορείτε να της ακούσετε παρακάτω:

O Δημήτρης Υφαντής, σε στίχους και μουσική του ίδιου, κυκλοφορεί το single ‘Χίλια Αύριο‘, ένα ερωτικό τραγούδι με λαϊκές επιρροές.

Οι Final Act κυκλοφορούν το νέο τους digital EP με τον τίτλο ‘The Final Act‘. Η αρχή έγινε με το single ‘Κάλυμνος’, ακολούθησε η διασκευή της ‘Φάτα Μοργκάνα’ και ολοκληρώνεται με πέντε νέα τραγούδια. Συναντούν και ηχογραφούν με τους: Μικαέλα Δαρμάνη, Κώστα Παρίσση, MCD (Δημήτρη Κρητικό) και Χρήστο Νινιό. Ενώ στιχουργικά υπογράφουν οι : Θάλεια Αντουλινάκη, Πάνος Περιβολάρης και Βασίλης Μπαλάφας.

Εν όψει του πολυετούς αγώνα και των τελευταίων εξελίξεων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού που συμβαίνει στο χωριό Σταγιάτες τού Πηλίου, και με αφορμή το τραγούδι ‘Το νερό των Σταγιατών’ του τραγουδοποιού Αλκίνοου Ιωαννίδη, δημιουργήθηκε μια ιδέα συμπαράστασης από τον μουσικό Βαλάντη Γαούτση, που φέρει τη μορφή της διασκευής του τραγουδιού από μια ομάδα 26 επώνυμων καταξιωμένων τραγουδιστών και μουσικών, η οποία πραγματώθηκε αφιλοκερδώς από όλους τους συντελεστές στο στούντιο ηχογραφήσεων Sierra. 

Τη διασκευή και την ενορχήστρωση του τραγουδιού ανέλαβε ο Άκης Κατσουπάκης και τη βιντεοσκόπηση ο Αλέξανδρος Χρυσίδης. Τα ονόματα των ερμηενευτών: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βαλάντης Γαούτσης, Στάθης Δρογώσης, Νίκος Ζιώγαλας, Πολυξένη Καράκογλου, Παντελής Κυραμαργιός, Κώστας Λειβαδάς, Σαββέρια Μαργιολά, Ευτυχία Μητρίτσα, Γιώργος Παντελιάς (Κίτρινα Ποδήλατα), Μαριάννα Πολυχρονίδη, Σταύρος Σιόλας, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου.

Ο Γιώργος Μεράντζας επανέρχεται με την κυκλοφορία του νέου του δίσκου που έχει τίτλο «Κόσμε που να σε γυρίσω…».

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν «ζωντανά» στο στούντιο, μια ξεχασμένη και εξαιρετικά δύσκολη πρακτική των χρυσών εποχών της δισκογραφίας σύμφωνα με την οποία οι μουσικοί παίζουν όλοι μαζί και ο τραγουδιστής ερμηνεύει σε πραγματικό χρόνο, προσδίδοντας στο τελικό αποτέλεσμα μία ευδιάκριτη αμεσότητα που λείπει από τα σημερινά ηχογραφήματα.

© 2020, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment