Review

Endless Summer Vacation | Το νοσταλγικό καλοκαίρι της Miley Cyrus

Μετά την επιτυχία του “Plastic Hearts” όπου η Miley ανέδειξε την rockstar πτυχή τoυ εαυτού της, η επόμενη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο Endless Summer Vacation κυκλοφόρησε 10 Μαρτίου και είναι ένα love letter στο L.A, γραμμένο από την Miley Cyrus φυσικά!

Σύμφωνα με την ίδια την Miley Cyrus το άλμπουμ χωρίζεται σε δύο μέρη: AM και PM. Το AM αντιπροσωπεύει “την πρωινή ώρα, όπου υπάρχει βουητό και ενέργεια και υπάρχει μια δυνατότητα νέων δυνατοτήτων”, ενώ το PM αντιπροσωπεύει τη νύχτα, η οποία “αισθάνεται σαν να υπάρχει μια βρωμιά, αλλά και μια γοητεία ταυτόχρονα”.

Ο δίσκος καλωσορίζει με το ενδυναμωτικό “Flowers” όπου κυκλοφόρησε ως το lead single του δίσκου στις 12 Ιανουαρίου 2023 και προκάλεσε μεγάλο χαμό καθώς ήταν από τις καλύτερα τραγούδια που κυκλοφόρησαν φέτος και αγαπήθηκε από το κοινό. Τα λόγια για το βίντεο είναι λίγα και περιττά καθώς συμβαδίζει με το νόημα του τραγουδιού δηλαδή να αγαπάμε τον εαυτό μας και επικεντρωμένο στην γυναικεία ενδυνάμωση με την Miley Cyrus να είναι εμπνευσμένη από τον χωρισμό της με τον πρώην σύζυγο της Liam Hemsworth, έμμεσα μπορούμε να πούμε ότι του απαντάει μέσω του βίντεο! Διότι she can love her self better than you can!

Στο “Jaded” φαίνεται πως η Miley τραγουδάει για την μετάνοια και μία αποτυχημένη σχέση σε συνδυασμό με έναν νοσταλγικό ήχο ο οποίος έχει ένα πιασάρικο ρεφρέν με μελαγχολικούς στίχους όμως με υπέροχη παραγωγή. Θα μπορούσα να πω ότι το βαθύ νόημα των στίχων και η δυνατή επιρροή του κομματιού μπορεί να συγκριθεί με παλιότερες αλλά αγαπημένες επιτυχίες της όπως τα Wrecking Ball και The Climb.

Σε παραγωγή των Kid Harpoon και Tyler Johnson το “Rose Colored Lenses” μας ταξιδεύει σε ένα νοσταλγικό καλοκαίρι με ένα slow-catchy instrumental το οποίο μας κάνει να ταξιδεύουμε πίσω σε παλιότερες δεκαετίες των 70’s, 80’s, 90’s με τον ρυθμό του! Σίγουρα η συνοδεία στα ακουστικά μας για το φετινό καλοκαίρι!

Το πρώτο ντουέτο εντός του δίσκου βρίσκεται στο “Thousand Miles” με την Brandi Carille όπου πρόκειται για ένα κομμάτι το οποίο έχει pop-country επιρροές και αναφέρεται στο τέλος μίας σχέσης! Άλλη μαγεία όμως ο ρυθμός που μπορεί να μας παρασύρει κάνοντας το τραγούδι να έχει μια πιο θετική χροιά! Το συγκεκριμένο τραγούδι γεννήθηκε το 2016 μα έχει μια μεγάλη ιστορία σύμφωνα με την Miley που αποκάλυψε μέσω του Disney+ Special “The Backyard Sessions”.

Όταν έγραψα το “Thousand Miles”, ξεκίνησε ως ένα τραγούδι που ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που υπήρχε στο άλμπουμ. Το έγραψα το 2016 ή το 2017. Και ήταν αφού μια από τις πολύ στενές μου φίλες έχασε την αδερφή της από αυτοκτονία. Και απλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν είχα τη μικρή μου αδερφή στη ζωή μου. Και έτσι, έγραψα αυτό το τραγούδι για εκείνη, και ονομαζόταν αρχικά «Happy Girl». Οι στίχοι ήταν “I just wanna see you happy, and all I really want is just for you to be happy, girl.” Και ήταν απλώς για την ευτυχία και την αδελφότητα και… Απλώς με κάνει να συγκινούμαι γιατί τώρα το τραγούδι είναι γεμάτο με τόση χαρά στη μουσική. Και έχει γίνει κάτι τόσο μεγαλύτερο από τη θλίψη που ενέπνευσε το τραγούδι. -Miley Cyrus-The Backyard Sessions

To “You” ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά στο Miley’s New Year’s Eve Party και ύστερα εμφανίστηκε ως το 5ο κομμάτι στο “Endless Summer Vacation” . Πρόκειται για ένα savage-carefree anthem το οποίο βρίσκει την Miley σε άγριες διαθέσεις διαλύοντας γάμους, πίνοντας και θέλοντας να κόψει τα μαλλιά της!

Ως το τελευταίο κομμάτι του A.M side το “Handstand” μας βάζει στο πλαίσιο του δίσκου με ένα πιασάρικο intro όπου είχαμε ακούσει σε ένα teaser για την ανακοίνωση του δίσκου εκπέμποντας για άλλη μια φορά την νοσταλγία σε συνδυασμό με την μαγευτική φωνή της Miley όπου διακοσμεί υπέροχα το τραγούδι!

Στο 2ο single μέσα από το Endless Summer Vacation με τίτλο “River” η Miley αφήνεται στον ρυθμό του τραγουδιού και το sexiness κυριαρχεί στο βίντεο όπου χορός και καλοκαίρι συνδυάζονται και ενώνονται μέσα σε σχεδόν 3 λεπτά τόσο μουσικά όσο και οπτικά!

Φεύγοντας από το perspective ενός χωρισμού, η ιστορία του “Violet Chemistry” είναι βασισμένη σε ένα love story όπου η Miley φαίνεται να μην θέλει να αποχωρήσει ο εραστής της και επιτέλους να παραδεχτούν ΄ότι συμβαίνει κάτι μεταξύ τους παρ’ όλο που αυτό μπορεί να έχει κακή κατάληξη! Αλλά ποιος νοιάζεται; You live only once που λέμε και ό’τι γίνει έγινε! Ας ερωτευτούμε! Αυτό φαίνεται να μας παροτρύνει να κάνουμε το τραγούδι!

Άλλο ένα απρόβλεπτο ντουέτο ήταν το “Muddy Feet” σε συνεργασία με τα φωνητικά της Sia και μαζί με την Miley να ενώνουν τις φωνές τους σε ένα όμορφο ντουέτο όπου τα πρώτα δευτερόλεπτα μπορεί να ξεγελάνε όμως στην συνέχεια τα πράγματα αγριεύουν. Το μαχητικό πνεύμα της Miley Cyrus να βγαίνει προς τα έξω και το σημείο που η Sia μπαίνει να μεταμορφώνουν το τραγούδι σε έναν πιο cute τόνο σαν ένα two-part song θα μπορούσα να πω!

Ο όρος “Wildcard” φαίνεται να παρομοιάζεται με την ίδια την Miley καθώς φαίνεται να θέλει παραπάνω από την αγάπη ενώ τα πράγματα στην αρχή φαίνονται αισιόδοξα δείχνοντας ένα μέλλον για την σχέση στο τέλος όλα χαλάνε και αυτό το love-story τελειώνει, χάνοντας το νόημα του με την σχέση να διαλύεται!

Το “Island” είναι πράγματι ο ορισμός του νησιού αφού διακρίνω έναν τροπικό ρυθμό όπου θυμίζει καλοκαίρι και την Miley ΄να είναι μόνη της και νοσταλγεί κάποιον. Η ίδια αναρωτιέται αν είναι στον παράδεισο η απομονωμένη και στο τέλος ο ήχος της θάλασσας προσθέτει άλλη χάρη στο τραγούδι! Τελικά η ζωή της Miley είναι ένας παράδεισος ή ένα μοναχικό νησί;

Θεωρητικά το τελευταίο τραγούδι “Wonder Woman” αναφέρεται σε μία γυναίκα η οποία έχει έρθει αντιμέτωπη με δυσκολίες και πόνο παραμένοντας όμως δυνατή και ανθεκτική, με τον δίσκο να τελειώνει αρκετά νοηματικά και να περνάει ένα όμορφο μήνυμα προς κάθε γυναίκα, πως δεν πρέπει να τα παρατάει. Η κάθε γυναίκα εκεί έξω είναι η “Wonder Woman” που δεν τα βάζει κάτω και αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στον δρόμο της!

Το φινάλε γίνεται με το ντέμο του “Flowers” όπου δίνει ένα άλλο όμορφο cozy-chilling-acoustic vibe στο τραγούδι και κλείνοντας τον κύκλο του “Endless Summer Vacation”.

Συμπερασματικά θα ΄έλεγα ότι ο δίσκος είναι πολύ όμορφος και χωρίζεται στην νοσταλγία ενός ανθρώπου, τον πόνο του χωρισμού δίνοντας ένα confessional τόνο στο άλμπουμ και ύστερα στο δεύτερο μέρος μπορούμε να ακούσουμε μία πιο ελεύθερη, ξέφρενη, τρελή, άγρια Miley όπως την ξέρουμε και την αγαπάμε. Η παραγωγή του δίσκου είναι επική με κάθε instrumental να έχει την ιδιαιτερότητα του αλλά και την μαγεία του. Η νοσταλγία και το καλοκαίρι μπορούν να εντοπιστούν ακούγοντας τον δίσκο και ταξιδεύοντας στα νοσταλγικά καλοκαίρια του L.A!

“New Year, New Miley” στα καλύτερα της!

Ακούστε και απολαύστε εδώ το “Endless Summer Vacation”

© 2023, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

1 Comment

Leave a Comment