Review

MARINA – Ancient Dreams In A Modern Land: Ένα άλμπουμ πιο επίκαιρο από ποτέ

music hunter

Έφτασε επιτέλους η στιγμή, που η εκπληκτική Ελληνο-Ουαλή MARINA μοιράζεται το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ της, Ancient Dreams In A Modern Land

Πρόκειται για έναν alternative electropop δίσκο με επιρροές από rock και disco. Έμπνευσή της για τη δημιουργία του, η καταπίεση των γυναικών και της LGBT κοινότητας ανά τους αιώνες, αλλά και η καύση των μαγισσών του Σάλεμ στο μεσαίωνα. Οι στίχοι του Ancient Dreams In A Modern Land είναι όλοι γραμμένοι από την ίδια, ενώ στην παραγωγή των κομματιών εκτός από την ίδια συμμετέχουν οι Jennifer Decilveo και James Flannigan.

Opening track το αριστουργηματικό ομότιτλο κομμάτι, στο οποίο ως πνευματική παρατηρήτρια της ζωής στη Γη ανά τους αιώνες συμβουλεύει ότι δεν χρειάζεται οι άνθρωποι να προσπαθήσουν να χωρέσουν σε καλούπια και ότι πρέπει να συνεχίσουμε την κληρονομιά των προγόνων μας χωρίς να αφανιστούμε από τις πράξεις μας.

Ακολουθεί το “Venus Fly Trap”, στο οποίο η μουσικός αναφέρεται στο κάρμα, τον σεξισμό και τη δύναμη που κρύβει κάθε γυναίκα μέσα της για να αποκτήσει ό,τι θέλει και να είναι επιτυχημένη.

Τρίτο σε σειρά το lead single “Man’s World”, ένα δυνατό κομμάτι που υπογραμμίζει το πόσο δύσκολη είναι η ζωή μιας γυναίκας σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, τραγουδώντας «Μην με τιμωρείς που δεν είμαι άνδρας».

Επόμενο το “Purge The Poison”, που θίγει όλα τα προβλήματα που δηλητηριάζουν τον πλανήτη και την κοινωνία: οι διακρίσεις, ο καπιταλισμός, η καταστροφή του περιβάλλοντος από την οπτική της μητέρας φύσης.

Το “Highly Emotional People” είναι μια μπαλάντα με θέμα το πως οι άνθρωποι συγκρατούν τα συναισθήματά τους για να μη φανούν αδύναμοι, ενώ στο “New America” επιτίθεται στη σύγχρονη Αμερικάνικη κουλτούρα που καταστρέφει τα πάντα. Στο “Pandora’s Box” η Marina ανοίγεται σχετικά με το φόβο της απιστίας και τις ανασφάλειες που της δημιουργούνται από το οδυνηρό παρελθόν της.

Τα τρία τελευταία κομμάτια του δίσκου αναφέρονται σε μια σχέση που απέτυχε. Το “I Love You But I Love Me More” είναι ένα εμψυχωτικό κομμάτι για όσους χώρισαν, με στίχους όπως «Women love too early and men love too late». Στο “Flowers” ως συνέχεια αφήνει να εννοηθεί ότι ο αγαπημένος της την θεώρησε δεδομένη και δεν έκανε προσπάθειες για να την κρατήσει κοντά του.

Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με το “Goodbye”, μια πανέμορφη συναισθηματική μπαλάντα στην οποία αποχαιρετά τον σύντροφό της, θεωρώντας τον πια ένα κοντινό της φίλο που την έχασε από κοντά του και αφήνει τον παλιό της εαυτό πίσω.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Love + Fear (2019), το Ancient Dreams In A Modern Land είναι ένας δίσκος πιο προσωπικός και γραμμένος εξολοκλήρου από την ίδια, με πιο ώριμο ύφος και ήχο. Η προσπάθειά της είναι αρτιότατη, τα visuals που συνοδεύουν την κυκλοφορία μας εισάγουν εντελώς στο κλίμα του άλμπουμ και το γενικό αποτέλεσμα τον κατατάσσει στις καλύτερες δουλειές που έχει κάνει στην καριέρα της.

“ANCIENT DREAMS IN A MODERN LAND” LISTEN

© 2021 – 2022, Andreas Sotiroulis. All rights reserved.

About the author

Andreas Sotiroulis

Παθιασμένος visual artist και κλινικά εθισμένος σε πολυάριθμα μουσικά είδη. Ενίοτε γκρινιάρης. Λατρεύω τη θάλασσα, το μωβ και τις ξινές γεύσεις. Αντιπαθώ τους κριτικούς τέχνης.

Leave a Comment