Fresh

Maluma “#7DJ (7 Dias En Jamaica)” | Το νέο του Album Μόλις Κυκλοφόρησε!

Written by George Michail

Το παγκόσμιο είδωλο της Latin μουσικής, ο MALUMA γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του χθες, ξαφνιάζοντας τους fans με την κυκλοφορία του νέου album #7DJ (7 Days en Jamaica). Το project περιλαμβάνει εφτά τραγούδια και videos όπου ο Maluma εξερευνά την Jamaica, αφήνοντας τις παγίδες της φήμης και συνδέεται με μια νέα πραγματικότητα που τον ανανεώνουν η επαφή με τους ανθρώπους του νησιού, η μουσική και το πνεύμα της ελευθερίας.

Για το #7DJ, ο πάντα ευέλικτος και συνεχώς εξελισσόμενος τραγουδιστής/τραγουδοποιός πάει τον ήχο του σε μια εντελώς απροσδόκητη νέα κατεύθυνση, συνδυάζοντας Latin urban μουσική με reggae και dancehall ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με τους διάσημους Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες Ziggy Marley και Charly Black, ενσωματώνοντας παραδοσιακούς μουσικούς της Τζαμάικας και ζωντανά όργανα (τρομπέτες, σαξόφωνο, μπάσο, drums).

Η ιδέα του visual album #7DJ γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο, μετά από ένα ταξίδι εφτά ημερών που έκανε ο καλλιτέχνης με στενούς φίλους και επί χρόνια μουσικούς συνεργάτες στην Τζαμάικα, ένα μέρος που ονειρευόταν να επισκεφτεί από τότε που ήταν παιδί. Ήταν σε θέση να «χαθεί» στη ζωή και τους ήχους του νησιού ενώ περνούσε χρόνο να γράφει και να συνεργάζεται, δημιουργώντας νέες επαφές και φιλοδοξίες καθημερινά, σε ένα ταξίδι που το περιγράφει ως αλλαγή ζωής.

«Αυτές οι εφτά μέρες στην Τζαμάικα ήρθαν σε μια στιγμή που έπρεπε να ξεφύγω και να χαλαρώσω, καθώς δούλευα ασταμάτητα για την καριέρα μου για εφτά χρόνια, κάτι μου με έκανε να αναρωτηθώ, αν θα έπρεπε να συνεχίσω να κάνω μουσική. Έκανα πολύ διαλογισμό και επέστρεψα διαφορετικός άνθρωπος, εντελώς εμπνευσμένος και έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η μουσική δεν είναι μόνο αυτό που κάνω, είναι μέρος της ζωής μου … είναι το πως βιώνω και αντιλαμβάνομαι την ζωή», δήλωσε ο Maluma.

Την παραγωγή στο #7DJ έκανα οι Edgar Barrera “Edge”Johany Alejandro Corral “Nyal” και The Rude Boyz (Kevin “ADG” Jimenez and Bryan Lezcano “Chan El Genio”), ενώ όλα τα τραγούδια τα έγραψε ο Maluma (Juan Luis Londoño) μαζί με τους Edgar Barrera, Vicente Barco, Johany Corral “Nyal”, Kevin Jimenez, Bryan Lezcano, Miky La Sensa, Ziggy Marley και Charly Black, μεταξύ άλλων.

Το μικρής χρονικής διάρκειας film το οποίο είναι γυρισμένο στην Τζαμάικα και το Los Angeles και το έκαναν παραγωγή οι 36 Grados αποτελείται από εφτά videos, τα οποία κάνουν το album μια οπτικοακουστική περιπέτεια.

Track list –  #7DJ (7 Days in Jamaica)
1. Tónika ft. Ziggy Marley
2. Love ft. Charly Black
3. Chocolate
4. Agua de Jamaica
5. Desayun-Arte
6. La Burbuja
7. Peligrosa

Το εξώφυλλο του #7DJ είναι μια εικόνα που δημιουργήθηκε από τον Κολομβιανό καλλιτέχνη Federico Uribe, γνωστό για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών για την δημιουργία γλυπτών και έργων τέχνης. Το εξώφυλλο που δημιουργήθηκε από κομμάτια παρατημένου πλαστικού είναι ένα πορτρέτο του Maluma, που θα δημοπρατηθεί και όλα τα έσοδα προορίζονται για περιβαλλοντικά μη κερδοσκοπικά έργα, που παρουσιάστηκαν από το ίδρυμα Maluma’s foundation El Arte De Los SueÑos.

Έχοντας την ιδέα να γίνει μια έκθεση με έργα τέχνης στο Miami για την κυκλοφορία του #7DJ, ο Maluma διάλεξε εφτά άλλα έργα που φτιάχτηκαν με καθημερινά υλικά που αντιπροσωπεύουν κάθε τραγούδι του album. Το show είναι ανοιχτό στο κοινό για ένα μήνα και θα είναι διαθέσιμο για stream για να μπορεί να το δει κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο. Ένα μέρος των εσόδων από κάθε πώληση θα πηγαίνει στα παρακάτω μη κερδοσκοπικά ιδρύματα με έδρα την Κολομβία: Fundación Amigos del MarJardín Botánico de Cartagena και Stand Up Providencia.

© 2021, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment