Specials

#Like Today: Happy Birthday BORN THIS WAY <3

music hunter gaga

Είναι 23 Μαϊού του 2011 και το “Born this Way” κυκλοφορεί επίσημα wordwide, αφού πρώτα μας έχει παιδέψει η Queen Gaga με 2 pomo singles και το ομότιτλο Lead single μαζί με το εκθαμβωτικό video clip του.

Wow θέλω να πω μόνο γιατί ήταν και παραμένει ένα απο τα αγαπημένα μου albums, οχι μόνο γιατί τυχαίνει να είμαι gaga fan αλλά γιατί όπως είχε πει και η ίδια “Το άλμπουμ είναι ένας γάμος της ηλεκτρονικής μουσικής με επικές, μέταλ και ροκ-εν-ρολ μελωδίες” και ναι αυτό είναι, είναι hardcore και είναι soft, είναι το “Electric Chapel” και είναι και το “you and I”, είναι το “Sheibe” και είναι και το “Hair” είναι αγριεμένο και είναι και sensitive, ήταν η εποχή που η Gaga προσπαθούσε να δείξει και να αποδείξει ότι δεν ήταν μόνο το “φόρεμα με τις μπριζόλες” αλλά ήταν αυτή που τραγούδησε το “Marry the Night” στον Alan Carr και το κοινό χειροκροτούσε για μέρες!

born_this_way.gif.805f3adbe69ec2f42aaf935868b44784

Ήταν παραπάνω εκκεντρική από όσο θα ήθελα αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να παραβλέψω το ταλέντο της στην μουσική και την αγάπη της για το διαφορετικό σε αυτό το μουσικό project!Για το “Born this way” album η ίδια είχε πει, ότι τα τραγούδια είναι σαν να είναι γραμμένα από του ίδιους τους φανς, και ισχύει τα κομμάτια εκτός από τα κλασσικά “σαγαπω-μαγαπας” που υπάρχουν σε κάθε album είχαν και προβληματισμούς, εμμονές και πάθη που ο καθένας μας έχει.

music hunter

Το Born this way συνολικά είχε 5 sinlges και 2 promo singles καθώς 5 video clips που μόνο αριστουργηματικά θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω, έκανε new entry εμφάνιση στην 1η θέση με πάνω από 215.000 αντίτυπα στην Αγγλία. Επίσης, πήγε πρώτο σε πωλήσεις σε Ιρλανδία και Σουηδία και #2 στην Φινλανδία. Οι πωλήσεις του δίσκου μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα, μάλιστα το Born this Way single, έφτασε στην κορυφή των charts σε 18 χώρες, και μέχρι το 2015 είχε πουλήσει πάνω από 9,100,000 αντίτυπα, κάτι που το κατατάσσει στα best-selling singles of all time.

10+2 facts για το album

1.To Cover του δίσκου συγκέντρωσε μόνο κακές κριτικές (φυσικά μπορούσε και καλύτερα – fail και απο μένα)
2.Το τραγούδι Judas είναι εμπνευσμένο απο τον Ιούδα Ισκαριώτη
3.Ο τίτλος του album αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 στα μουσικά βραβεία MTV Video Music Awards και μάλιστα η ίδια τραγούδησε και lyrics απο το born this way
4.Τα τραγούδια του δίσκου κυκλοφόρησαν επίσης μέσα από το γνωστό παιχνίδι Farmville, μία εβδομάδα πριν τη κυκλοφορία του δίσκου.
5.To τραγούδι Edje of Glory είναι αφιερωμένο στον παππού της ο οποίος έφυγε από την ζωή ενώ η τραγουδίστρια ηχογραφούσε το album
6.H Gaga με την βοήθεια του Harvard University αλλά και του California Endownment δημιουργεί το δικό της Ίδρυμα ενάντια στην κακομεταχείριση των ανηλίκων προσφέροντας ψυχολογική ενδυνάμωση και υποστήριξη, και αντιμετωπίζοντας θέματα όπως χαμηλή αυτοπεποίθηση, καταπολέμηση του εκφοβισμού, καθοδήγηση και εξέλιξη της σταδιοδρομίας. To όνομα αυτού “Born this Way foundation”
7.Το κομμάτι Americano περιλαμβάνει στοιχεία της παραδοσιακής μεξικάνικης μουσικής μαριάτσι. Οι στίχοι του κομματιού είναι μισοί στα αγγλικά και μισοί στα ισπανικά. Στο κομμάτι, εξυμνεί τον λεσβιακό γάμο, και ζητάει την νομιμοποίησή του από την Αμερικάνικη Κυβέρνηση
8.Έγραψε τους στίχους του “Born this way” σε δέκα λεπτά
9 To τραγούδι “americano” εγινε και soundtrack για την ταινία “Puss in Boots”
10.Ο τίτλος του album είναι εμπνευσμένος απο το τραγούδι του Carl Bean – I Was Born This Way
11 Στο “You and I” υπάρχει συμμετοχή του Brian May (Queen)
12. Συνολικά το album κυκλοφόρησε σε 8 διαφορετικές εκδόσεις

Δείτε ένα videomix αφιερωμένο στο Born this Way

Για μένα ήταν και θα είναι ένα πολύ δυνατό album και για την δισκογραφία θα είναι για πάντα ένας μουσικός σταθμός και ακόμα ένα διαμάντι mabe by Gaga!

Για τα γενέθλια του Album εχει δημιουργηθεί και online event 😛

© 2016, Panagiotis Karderinis. All rights reserved.

About the author

Panagiotis Karderinis

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.

Leave a Comment