Greek

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι ‘Ελεύθερος’ | Δείτε το music video του νέου single ΕΔΩ

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το μεγάλο όνομα της δισκογραφίας και της νύχτας αυτή την στιγμή στην Αθήνα, είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Μετά ‘Το Κάτι Παραπάνω‘ album του που κυκλοφόρησε το 2018, ο Αργυρός κυκλοφορεί το νέο του δισκογραφικό βήμα σήμερα τα μεσάνυχτα σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες. Ο τίτλος του νέου του δίσκου είναι το ‘22‘.

Κωνσταντίνος Αργυρός - 22 | Νέο Album | Μελωδία 102.4

Προπομπός αυτού του album είναι το single ‘Ελεύθερος‘. Ο Αργυρός δοκιμάζει κάτι φρέσκο και διασκευάζει την μουσική του παραδοσιακού τραγουδιού ‘Μενεξέδες και Ζουμπούλια‘ και τον μεταφέρει στον ήχο του σήμερα με στίχους του Χρήστου Σαβαλάνου.

Ο Γιάννης Δημολίτσας υπογράφει την σκηνοθεσία του music video που συνοδεύει το single και είναι εξ’ ολοκλήρου γυρισμένο με iPhone.

Ο ίδιος ο τραγουδιστής λέει για αυτό το single:

”Ελευθερία λοιπόν σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξης σημαίνει να πράττεις εν γένει σύμφωνα με ότι σου γεννά έρωτα στην καρδιά σου Το αίσθημα της ελευθερίας πηγάζει από την καρδιά μας. Η έμπνευση λοιπόν για το συγκεκριμένο τραγούδι βασίστηκε σε πολλές σκέψεις μου το τελευταίο διάστημα.

Νιώθω ευγνωμοσύνη για τις ρίζες μας και την παραδοσιακή μουσική του τραγουδιού «Μενεξέδες και ζουμπούλια» που με ενέπνευσε και μπόρεσα και συνέδεσα τις σκέψεις μου με αυτά τα ακούσματα. Ακούσματα επηρεασμένα απο την Μικρά Ασία, από τα βάλς του Ιονίου και των Κυκλάδων, από το ελληνικό μπουζούκι, από το βαλκανικό αυτό μαγικό ήχο των πνευστών.

Αυτές λοιπόν οι λέξεις του Χάρη Σαβαλάνου είναι ανησυχίες μου επηρεασμένες από το γεγονός ότι είμαστε ένας λαός αφοσιωμένος στον τόπο του με ένα όνειρο που απαρτίζεται από ελπίδα, ελευθερία και αισιοδοξία. Δεν μιλάω για την τυφλή ελπίδα που υπόσχεται ότι τα πάντα θα γίνουν μόνα τους.

Μιλάω για την ελπίδα και την ελευθερία των μεταναστών που ξεκινάνε να βρούνε την καινούργια ακτή τους αλλά η καρδιά τους και η ψυχή τους πάντα ανήκει στις ρίζες τους.

Μιλάω γι’ αυτούς που βρίσκονται στα πηδάλια και τα καταστρώματα των βαποριών στα ανοιχτά του Ειρηνικού.

Μιλάω για τις οικογένειες και τα παιδιά ανθρώπων της «περήφανης εργατιάς» όπως είχε πεί ο αθάνατος Βασίλης Τσιτσάνης στις Φάμπρικες ,που τολμάνε να πάνε κόντρα στην μοίρα τους.

Μιλάω για την ελευθερία που λυτρώνει από την καταπίεση ορισμένων φίλων (γνωστών και αγνώστων) που εδώ και χρόνια απλά δεν μπορούν να εκφραστούν διότι τα taboo της κοινωνίας και οι καταστάσεις δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.

Μιλάω γι αυτήν την συχνότητα της αγάπης που έδενε την Κατερίνα κάτοικο του εξωτερικού και τον Αλέξανδρο κάτοικο Ελλάδας ,τον Χρήστο κάτοικο Ελλάδας και την Νάγια κάτοικο εξωτερικού να παλεύουνε για την συχνότητα αυτή που τους κρατάει ενωμένους για χρόνια.

Μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους που ενώ είναι φυλακισμένοι στον χώρο τους κάθονται γύρω από ένα τραπεζάκι με τα βασικά και τραγουδάνε μαζί.

Ελπίζω λοιπόν αυτό το τραγούδι να σας διασκεδάσει, να το χορέψουμε και να το διασκεδάσουμε μαζί όσο πιο φωναχτά, πιο δυνατά, πιο χορευτικά και όσο πιο «ελληνικά» γίνεται. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ουσία βρίσκεται στα απλά πράγματα, στις καλές παρέες, στην μουσική, στον σεβασμό, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη, στον ήλιο…

Ελεύθεροι για μια ζωή….”

© 2022, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment