Eurovision Interviews

#Interviews Barei: Ένα τραγούδι φλαμένγκο στα Ιαπωνικά, δεν θα ήταν Φλαμένγκο.

Μετά από τα “ταξίδια” μας στην Γαλλία και την Αυστρία, σειρά έχει άλλη μία χώρα της Μεσογείου, η Ισπανία. Τηλεφωνικό ραντεβού με την δισκογραφική  εταιρία της Barei στις 12:00 CET, και με μία μικρή καθυστέρηση ενός τέταρτου, η Barei βρισκόταν στην  άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής. 

Hola 

Hola, cómo estás?

Όλα καλά σε ευχαριστω!!! Αρχικά να σε ρωτήσω που σε πετυχαίνουμε, γιάτι γνωρίζουμε ότι βρισκόσουνα στην Ολλανδία, για το Eurovision in Concert, όπου και εμφανίστηκες.

Ναι, βρισκόμουνα στο Άμστερνταμ, αλλά επέστρεψα Ισπανία πλέον και τώρα είμαι σπίτι.

Και ο επόμενος σταθμός θα είναι η Σουηδία απευθείας;

Όχι. Την Κυριακή 17 του μήνα θα βρίσκομαι στο Λονδίνο, για το Eurovision Party στο Ην. Βασίλειο.

βαρει2

Ωραία. Θα ήθελα αρχικά να πείς 2-3 στοιχεία για τον χαρακτήρα σου, γιατί ο περισσότερος κόσμος σε γνώρισε μέτα από την νίκη σου στον Εθνικό τελικό της Ισπανίας.  

Εκτός από τραγουδίστρια, είμαι συνθέτης και στοιχουργός. Γράφω μόνη μου τα τραγούδια μου και μου αρέσει να εργάζομαι σκληρά και να δίνω το 100% του εαυτού μου σε ότι κάνω.

Πως και ασχολήθηκες με τη μουσική ; 

Η μητέρα μου μου έλεγε ότι από όταν ήμουν 3 ετών, με θυμάται να τραγουδάω συνέχεια και να χορεύω. Στα 14 μου μου είπε << κάνε αυτό που αγαπάς και σε κάνει χαρούμενη. Ακολούθησε το. Δούλεψε σκληρά γιατί έχεις ταλέντο και θα καταφέρεις να εκπληρώσεις το όνειρο σου>>. Πραγματικά είμαι ευγνώμον στον πρόσωπο της μητέρας μου, γιατί ήταν αυτή που με ώθησε να κάνω αύτο που πραγματικά αγαπώ και με στηρίζει συνέχεια, και γιαυτό την Ευχαριστώ!!!

Και η Eurovision πως προέκυψε;

Εκείνη την περίοδο δούλευα με τον παραγωγό μου και αποφάσισε να στείλει το βιογραφικό μου (τον φάκελο μου) στην Ισπανική τηλεόραση. Μετά από λίγο καιρό με πήρα πίσω και μου είπαν ότι θα ήθελαν και κάποιο τραγούδι να ακούσουν από μένα. Έτσι ηχογράφησα 4 τραγούδια από τα οποία τα 2 ήταν υποψήφια για να τα ερμηνεύσω την βραδιά του τελικού.

Τελικά, πως κατέληξες στο Say Yay;

Ενώ δούλευα σε αυτά τα 2 τραγούδια, ο παραγωγός μου μου είπε ότι εάν ήθελα να κάνω κάτι πραγματικά καλό, θα έπρεπε να κάνουμε κάτι αλλό.

Και πήγες και σε 5ο τραγούδι;

Ναι. Καθήσαμε κάτω και γράψαμε άλλο ένα τραγούδι, το οποίο και τελικά κέρδισε την βραδιά του τελικού.

βαρει3

Ποιό είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις μέσα από το τραγούδι σου σε όλους τους τηλεθεατές της Eurovision;

Πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του τελικού, όποια θέση και αν πάρω. Το μόνο που θέλω να πω στον κόσμο είναι να προσπαθεί. Να πίστεύουνε στη δύναμη της θέλησης και να μην σταματάνε να προσπαθούνε!!!!!

Όταν κέρδισε το τραγούδι σου την βραδιά του τελικού, στην Ισπανία υπήρξαν αντιδράσεις για την γλώσσα του τραγουδιού (Αγγλικά). Πως και επέλεξες στην Αγγλική γλώσσα;

Όλα είναι θέμα στυλ. Το τραγούδι μου είναι ένα μέιγμα soul, punk και us pop μουσικής. Δε θα μπορούσα να να μη ακολουθήσω και να μην τηρήσω αυτές τις μουσικές ρίζες. Είναι σαν να γράφεις μουσική Φλαμένγκο και οι στίχοι να είναι στα Ιαπωνικά. Μπορεί να μοίαζει με Φλαμένγκο τραγούδι αλλά σίγουρα δεν θα είναι 100%. Αγαπάω τη γλώσσα μου τα Ισπανικά και γράφω πολλά Ισπανικά τραγούδια για συναδέλφους μου αλλα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες αρχές τις οποίες οφείλουμε να ακολουθούμε. Επίσης, το τραγούδι μου επιλέχτηκε από το κοινό της Ισπανίας. Εκείνο το βραδύ υπήρχαν και τραγούδια στην Ισπανική γλώσσα.

images

Μήπως η Αγγλική γλώσσα οφείλεται και στο γεγονός ότι σχεδόν όλοι μπορούν να τα καταλάβουν; 

Απεναντίας. Για μένα αυτό δεν είναι πλεονέκτημα αλλά μεινέκτημα. Η κάθε γλώσσα έχει τα προτερήματα της και την ομορφία της.

Στο επίσημο βίντεο του τραγουδιού σου υπάρχει ένα κενο (παύση) στο τραγούδι σου. Αυτό ήταν σκηνοθετικό για το video ή θα το κρατήσετε και στην εμφάνιση στην Σουηδία;

Απ’ όσο ξέρω ήταν σκηνοθετικό μόνο για το video. Δεν είμαι όμως και σίγουρη. Ακόμα δουλεύουμε την ακριβή μου παρουσίαση στην σκηνή της Σουηδίας. Πάντως θα είναι μία απλή και δυναμική παρουσία η οποία θα ξεσηκώσει το κοινό. Ακόμα είμαστε σε συνενόηση με τους Σουηδούς οργανωτές για το τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι.

Μιας και μιλάμε για την παρουσίαση του τραγουδιού σου, έχεις δει καθόλου την σκηνη της φετινής Eurovision;

Ναι την έχω δει. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι μία σκηνή στην οποία θα μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Το υπέροχο αυτο τέχνασμα με τον χορό των ποδιών θα υπάρχει;

Σίγουρα!!!! Δεν είναι κάτι καινούριο αφού αυτά τα βήματα υπάρχουν στα τραγούδια των 90s. Αλλά πραγματικά όπου και αν βρεθώ όλη μου ζητάν να τους τα δείξω (γέλια).

αααα

Από τα υπόλοιπα 42 φετινά τραγούδια ποιό ξεχωρίζεις;

Φέτος πραγματικά το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο, και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο τραγουδί. Αλλά πραγματικά λατρεύω το τραγούδι του Amir από την Γαλλία. Το J’ai cherché είναι ένα cathy τραγούδι και ο ίδιος ο Amir είναι ένας φανταστικός τύπος. 

Η καλύτερη συμβουλή που σου έδωσαν ενόψει του διαγωνισμού;

Να είμαι ο ευατός μου και να το διασκεδάσω όσο μπορώ. Επίσης προσωπικά νιώθω μεγάλη ευθύνη που εκπροσωπό την χώρα μου και μέσα από την μουσική μου θέλω να αφήσω τον ευατό μου ελεύθερο στην σκηνή και να βγάλω όλη αυτή την ενέργεια που έχω μέσα μου.

Τελειώνοντας κάτι που θα ήθελες να πείς στους Έλληνες fans σου αλλά και στο INFE Greece – The Greek Eurovision Fun Club;

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για την στήριξη σας. Επίσης αυτό που θέλω να πω σε όλους σας είναι << Don’t ever let anyone tell you that you are not able to do someting!!! You can lose everything but not your WILL POWER>>

Σε ευχαριστούμε πολύ Barei. Ραντεβού τον Μαιο στην Σουηδία.

Εγω σας Ευχαριστώ. Say YAY!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 


© 2016, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

Leave a Comment