Eurovision Interviews

#Interview: Η φετινή εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Eurovision μιλάει στο Music Hunter

music hunter

Η εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision 2017, Lindita Halimi, επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα. Έδωσε συνέντευξη για χάρη του Music Hunter αποκαλύπτοντας πληροφορίες για την σκηνική της παρουσία, για το πόσο την αγχώνει η πρόκριση στον τελικό και για τις αγαπημένες της συμμετοχές από την φετινή χρονιά!

Lindita, αρχικά συγχαρητήρια για τη νίκη σου στο Festivali i Këngës 2016 και συνεπώς για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό της Eurovision 2017! 

Lindita Halimi: Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ήταν τιμή μου μεγάλη να συμμετάσχω στο Festivali i Këngës και χάρηκα με την νίκη μου εκεί γιατί η Eurovision ήταν ένα όνειρο αρκετών χρόνων! 

Θεωρείς ότι το δυνατό χαρτί για τη συμμετοχή σου είναι η φωνή σου; 

L.H.: Θεωρώ πως ένας τραγουδιστής, πρώτα απ’ όλα δίνει βάση στις φωνητικές του ικανότητες και κύριο μέλλημα του είναι να αποδώσει ερμηνευτικά το κομμάτι του όσο πιο σωστά και καλά γίνεται! Εδώ όμως, έχουμε να κάνουμε με έναν διαγωνισμό τραγουδιού και όχι ταλέντων, οπότε σημαντικό ρόλο έχει και το τραγούδι. Και επειδή, τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός έχει γίνει πιο πολύ ένα τηλεοπτικό show, θα πω ότι εκτός από την φωνή και το τραγούδι, ο καλλιτέχνης πρέπει να δίνει βάση γενικότερα στην εικόνα και την σκηνική παρουσία της κάθε συμμετοχής, στη διάρκεια του διαγωνισμού! Σε κάλυψα, φαντάζομαι!

Και μιας και θίξαμε το θέμα της εμφάνισης, πως θα είναι η σκηνική σου παρουσία το βράδυ του διαγωνισμού;

L.H.: Είμαστε ακόμα σε φάση που κάνουμε τις πρόβες μας πάνω στο κομμάτι της φωνής. Όλη η ομάδα δουλεύει για να βγει άψογα ερμηνευτικά το τραγούδι! Μπορώ όμως να σου πω ότι στη σκηνή κατά βάση θα είμαι μόνη, φορώντας μάλλον λευκά! Δεν ξέρω τι ακριβώς θα είναι αυτό που θα φοράω αλλά λέμε να κινηθούμε σε λευκό χρώμα. 

Έχεις άγχος για το θέμα της πρόκρισης; 

L.H.: Θα σου είμαι απόλυτα ειλικρινής! Όχι, καθόλου! Σαφώς και θέλω να προκριθεί το τραγούδι μας στον τελικό – ποιος δεν θα το ήθελε άλλωστε; – και όλοι μας θέλουμε να είμαστε νικητές αλλά θέλω να τονίσω ότι συμμετέχοντας στον διαγωνισμό θέλω να ζήσω την εμπειρία, να κρατήσω τις τόσο έντονες και σημαντικές στιγμές και την αγάπη του κόσμου που έχω μέχρι τώρα λάβει. Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά, γιατί όλο αυτό μετά θα χαλάσει. Οπότε, είμαι ψύχραιμη. Άλλωστε, έχω ξανανιώσει «ήττες» στο παρελθόν. Πήγα στο American Idol και δεν κατάφερα να μπω στην τελική ομάδα για τα live shows. Και; Έγινε κάτι; Όχι! Αντιθέτως, έχω άλλη μία ωραία εμπειρία στη ζωή μου και το έβαλα και στο βιογραφικό μου. Το να είμαι στη Eurovision, είναι κάτι που το θέλω και μου αρέσει. Θα το ζήσω όπως πρέπει και αρμόζει! Όσο για το αποτέλεσμα; Ότι είναι να γίνει, θα γίνει! 

Έχεις ασχοληθεί με τις υπόλοιπες φετινές συμμετοχές; 

L.H.: Ναι! Δεν τις έχω ακούσει ακόμη όλες, αλλά υπάρχουν τραγούδια που μου αρέσουν όπως η συμμετοχή του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και της Αυστρίας!

Η άποψή σου για την Ελληνική συμμετοχή;

L.H.: Η Demy είναι ένα φρέσκο και πανέμορφο κορίτσι, την έχω ακούσει σε διάφορα τραγούδια και μου αρέσει πολύ. Και το κομμάτι μου αρέσει! Είναι γεμάτο ζωή, με ωραίο ρυθμό! Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάει περήφημα! 

Σήμερα η Lindita Halimi είχε την πρώτη της πρόβα στην σκηνή της Eurovision

© 2017, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment