Interviews

Interview | Η πρωτοεμφανιζόμενη Ραφαηλία Ζδράγκα μας συστήνεται

Με μια άρτια μουσική δουλειά, η Rafailia ή -όπως είναι ολόκληρο το όνομά της- Ραφαηλία Ζδράγκα, συστήνεται στο κοινό με το «Έλα λίγο/ Stay with me». Το τραγούδι της, σε συνεργασία με τον αδερφό της και τραγουδιστή της trap μουσικής, Mάριο Ζδράγκα aka Zdrag Dilla κυκλοφόρησε στις 30 Δεκεμβρίου από την Minor Music. H τραγουδίστρια με τη γλυκιά της φωνή κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα των 100 χιλιάδων προβολών στο YouTube και συνεχίζει… Πρόκειται για μια μπαλάντα με hiphop στοιχεία η οποία μας ταξιδεύει στα όνειρα της τραγουδίστριας.

Απολαύστε το παρακάτω:

Το videoclip είναι μια παραγωγή της Minor 6 σε σκηνοθεσία του Απόστολου Ζυγούρη. Σε αυτό πρωταγωνιστεί το μοντέλο του GNTM 3, Παναγιώτης Πέτσας.

H μίνι- συνέντευξη που παραχώρησε η τραγουδίστρια στο Music Hunter

Καλησπέρα Ραφαηλία. Πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου;

Από πολύ μικρή ηλικία φαινόταν να έχω κλίση προς τη μουσική, θυμάμαι τον εαυτό μου από μωρό να βλέπω διάφορους καλλιτέχνες και να προσπαθώ να τους μιμηθώ. Μεγαλώνοντας άρχισα να κατανοώ περισσότερα πράγματα και η μουσική ενσωματωνόταν ολοένα και περισσότερο στη ζωή μου. Σε αυτό μπορεί να έπαιξε ρόλο ότι τα αδέρφια μου είχαν δικό τους συγκρότημα και συχνά πυκνά τραγουδούσα μαζί τους.

Πες μας λίγα λόγια για την πρώτη σου δουλειά, το Stay With Me

Αν θυμάμαι καλά πριν από ένα χρόνο περίπου, έλαβα μια κλήση από τον αδερφό μου. Ήταν αρκετά ενθουσιασμένος και μου είπε ότι μόλις έγραψε ένα τραγούδι, το οποίο ήταν κομμένο και ραμμένο για εμένα. Μου άρεσε πολύ και αμέσως μπήκαμε στο στούντιο. Χρειάστηκε πολλή δουλειά αλλά θέλαμε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Όταν το κομμάτι ήταν έτοιμο σκεφτήκαμε να μην το κυκλοφορήσουμε ως ένα απλό track αλλά να γυρίσουμε και ένα βίντεο κλιπ. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μου.

Τι σημαίνει η μουσική για σένα;

Θεωρώ πως η μουσική είναι τρόπος έκφρασης για τον άνθρωπο. Συνδέεται με καταστάσεις και προσφέρει μια διέξοδο από το φόρτο της καθημερινότητας.

Τι σημαίνει για σένα συναισθηματικά ότι η πρώτη σου δουλειά έγινε σε συνεργασία με έναν πολύ κοντινό σου άνθρωπο, τον αδερφό σου;

Αν μου έλεγε κάποιος πέρυσι ότι σε ένα χρόνο θα κυκλοφορούσε το πρώτο μου κομμάτι δεν θα το πίστευα. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν πιο κλειστό χαρακτήρα που εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου δύσκολα και αυτοπροβάλλομαι ακόμα δυσκολότερα. Ο αδερφός μου ήταν αυτός που με ώθησε και μου έδωσε το πάτημα να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά αγαπώ. Αισθάνομαι τυχερή που το πρώτο μου τραγούδι έγινε σε συνεργασία μαζί του.

Έχεις κάποιο αγαπημένο είδος μουσικής; Κάποιες μουσικές επιρροές;

Γενικότερα μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής, το καθένα βέβαια συνδέεται ανάλογα με την διάθεσή μου. Κάθε καλλιτέχνης μέσα από τα τραγούδια του ασκεί διαφορετική επιρροή στο κοινό, οπότε επηρεάζομαι από κάθε καλλιτέχνη μέσα από τα κομμάτια του, προσπαθώντας να βρω και εγώ ποιο είναι το στοιχείο που θα με διαφοροποιήσει.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσένα μελλοντικά;

Γενικότερα ασχολούμαι με την ποπ μουσική αλλά θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε διάφορα είδη. Παρόλο που το πρώτο μου κομμάτι κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε το επόμενο.

Ευχαριστούμε την Ραφαηλία για αυτήν τη συνέντευξη, την παραχώρηση των φωτογραφιών και της ευχόμαστε πολλές ακόμη επιτυχίες!

© 2021, Thanos Papatsanis. All rights reserved.

About the author

Thanos Papatsanis

Leave a Comment