Fresh

Η επιστροφή των Florence + the Machine άλμπουμ | Ακούστε τα πρώτα δείγματα

Written by Tasos P.

Οι Florence + the Machine κυκλοφορούν τα νέα τους τραγούδια και πρώτα δείγματα από το επερχόμενο project!

Το single “King” είναι ένας διαλογισμός για τη γυναικεία ζωή, την οικογένεια & τη θηλυκότητα. Είναι ένα προσωπικό μανιφέστο για την υπέρβαση των ρόλων που καθορίζονται από το φύλο.

“I am no mother, I am no bride – I am king”

Η ίδια ή ερμηνεύτρια δηλώνει «Ως καλλιτέχνης, ποτέ δεν σκέφτηκα τόσο πολύ το φύλο μου. Απλά ζούσα με αυτό. Ήμουν τόσο καλή όσο οι άντρες και απλώς έβγαινα εκεί έξω και ταίριαζα μαζί τους κάθε φορά. Αλλά τώρα, σκέφτομαι ότι είμαι μια γυναίκα στα 30 μου και το μέλλον… Ξαφνικά νιώθω αυτό το τσάκισμα της ταυτότητας και των επιθυμιών μου. Το να είμαι ερμηνεύτρια, αλλά και να θέλω μια οικογένεια μπορεί να μην είναι τόσο απλό για μένα όσο είναι για τους άντρες συναδέλφους μου. Είχα πρότυπα σχεδόν αποκλειστικά άνδρες ερμηνευτές και για πρώτη φορά ένιωσα έναν τοίχο να πέφτει ανάμεσα σε εμένα και τα είδωλά μου, καθώς έπρεπε να πάρω αποφάσεις που εκείνοι δεν χρειάζονταν να πάρουν».

21 Φεβρουαρίου το συγκρότημα αύξησε την προσμονή για νέα μουσική στέλνοντας γράμματα στους θαυμαστές με την ένδειξη “Chapter 1” και αποκαλύπτοντας τραπουλόχαρτα με τη φωτογραφία της Florence Welch και τη λέξη “KING”.

Τώρα, η επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος έχει ενημερωθεί και διαθέτει 15 ίδια τραπουλόχαρτα!

14 από τις κάρτες είναι κενές, με την άλλη να γράφει “KING”, όπως και στο πρώτο teaser, υπονοώντας ότι ένα άλμπουμ 15 κομματιών μπορεί να είναι στο δρόμο από το συγκρότημα, με ένα τραγούδι που ονομάζεται “KING” να είναι το πρώτο του single.

Όταν κάνετε κλικ στην κάρτα “KING”, οι θαυμαστές ενθαρρύνονται να εγγραφούν στο newsletter του συγκροτήματος, το οποίο στη συνέχεια επιβεβαιώνει ότι “κάτι έρχεται”.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε για τελευταία φορά νέα μουσική το 2021 με το τραγούδι “Call Me Cruella” από την ταινία της Disney “Cruella”. Το 2020 μοιράστηκαν επίσης το “Light Of Love” που αρχικά προοριζόταν να συμπεριληφθεί στο τελευταίο τους άλμπουμ “High As Hope”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018.

Δείτε το official music video για το “King” σε σκηνοθεσία Autumn de Wilde:

Βρείτε και ακούστε το “Kingψηφιακά

Ένα δεύτερο νέο τραγούδι κυκλοφόρησε εχθές με τίτλο “My Love” που θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο πέμπτο άλμπουμ με τίτλο “Dance Fever”.

Ο δίσκος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου και αποτελεί το πολυαναμενόμενο follow-up του High as Hope από το 2018. Η Florence Welch χαρακτήρισε μάλιστα τη νέα της δισκογραφική δουλειά ως ένα «παραμύθι 14 τραγουδιών».

Album Cover

Το “Dance Fever” ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το album συνοψίζει όλα αυτά που φαίνεται να «έχασε» η Florence εν μέσω lockdown, από την καθημερινότητα τας, δηλαδή τα clubs, το χορό στα φεστιβαλ, τη συντροφικότητα κ.ά. Το “Dance Fever” είναι το άλμπουμ που επαναφέρει λοιπόν, όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που λατρεύει η Florence! 

Λίγο πριν την πανδημία η Florence είχε μόλις ξεκινήσει να γοητεύεται από τη λεγόμενη “choreomania”, δηλαδή από τον έντονο και εξαντλητικό χορό των ανθρώπων ανά ομάδες, το οποίο θεωρούσε ως μια κατάσταση Αναγέννησης!

Η έννοια του χορού και της χορομανίας παρέμειναν στο επίκεντρο της προσοχής της Florence καθώς η ίδια παράλληλα αποκτούσε τις δικές της εμπειρίες χορού! Έτσι η Florence στρέφεται με πειθαρχία και νηφαλιότητα σε μια πιο χορογραφική κατεύθυνση στην μουσική της, με αρκετά φολκλορικά στοιχεία!

Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει σε παραγωγή του Jack Antonoff και Dave Bayley των Glass Animals, μαζί πάντα με την Welch. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ολόκληρη η νέα δουλειά είναι εμπνευσμένη από την χορεομανία, «ένα Αναγεννησιακό φαινόμενο κατά το οποίο μεγάλες ομάδες ανθρώπων χόρευαν μανιακά μέχρι τελικής πτώσεως, συνήθως μέχρι τον θάνατό τους». Μαζί με τον κλασικό baroque pop ήχο της Welch, ο δίσκος ακούγεται όπως η ίδια τον χαρακτήρισε σαν να «βρίσκεται ο Nick Cave σε club».

Βρείτε και ακούστε το “My Love” ψηφιακά, εδώ

© 2022, Tasos P.. All rights reserved.

About the author

Tasos P.

Από μικρός λάτρης των νέων κυκλοφοριών και των charts. Δικηγόρος, συνθέτης και μέλος της κριτικής επιτροπής των Grammy Awards στην Αμερική.

Leave a Comment