Fresh

Η Grimes πατάει „Delete Forever“ και μας παρουσιάζει το νέο της single!

Written by Nikos Vlamis

Λίγες μέρες έμειναν ακόμη μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της 5ης δισκογραφικής δουλειάς της Grimes με τίτλο „Miss Anthropocene“, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου, μέσω της 4AD.

Ήδη εδώ κι έναν χρόνο μας παρουσιάζει δείγματα από το νέο της project, όπως τα „Violence“, „So Heavy I Fell Through The Earth“ και „We Appreciate Power“ μεταξύ άλλων, παραμένοντας πάντα πιστή στο φουτουριστικό της ύφος, τόσο ηχητικά, όσο και οπτικά.

Συνεχίζοντας την προώθηση του album, η Grimes κυκλοφόρησε μόλις ένα ακόμα ολοκαίνουριο κομμάτι, το οποίο είναι ξεχωριστό από διάφορες απόψεις. Εκτός του ότι είναι ένα τραγούδι που μουσικά ξεφεύγει από τα πλαίσια που την χαρακτηρίζουν, βαριές electro και synth μελωδίες με έντονα φωνητικά δηλαδή, πρόκειται και για ένα τραγούδι με ιδιαίτερη πηγή έμπνευσης, καθώς το τραγούδι δημιουργήθηκε με αφορμή τον θάνατο των rapper Lil Peep το 2017 και Juice WRLD το 2019 – και οι δυο από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

Single Cover

Ο τίτλος του κομματιού „Delete Forever“ (αρχικά “Black Swan Blues”), μια μπαλάντα με country επιρροές, την οποία έγραψε η ίδια, αλλά ανέλαβε και την παραγωγή. Σχετικά με αυτή δήλωσε: «Είναι ένα στενάχωρο τραγούδι. Υποθέτω πως κατά κάποιο τρόπο αναφέρεται στην οπιοειδή επιδημία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Έχω αρκετούς φίλους που απεβίωσαν, και συγκεκριμένα ένας φίλος, όταν ήμουν 18 απεβίωσε από επιπλοκές σχετιζόμενες με εθισμό στα οπιοειδή. Καλλιτέχνες συνεχίζουν και πεθαίνουν και έτσι έγραψα το κομμάτι αυτό την βραδιά που πέθανε ο Lil Peep, καθώς με επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Ο Lip Peep και ο Juice WRLD, ήταν και οι δυο καλλιτέχνες, που μου άρεσαν πολύ. Στους καλλιτέχνες που συμβαίνει αυτό συγκεκριμένα… νιώθω πως συμβαίνει πολύ κοντά σε εμένα. Πιστεύω πως ήταν άνθρωποι, οι οποίοι κατά τη γνώμη μου, ήταν οι καλύτεροι στο να εκφράζουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία. Οπότε το να πεθάνουν αυτοί συγκεκριμένα, μου έδωσε την αίσθηση μιας περίεργης απελπισίας.»

Μαζί με το νέο της single κυκλοφόρησε και το επίσημο video clip του, την σκηνοθεσία του οποίου επιμελήθηκε η ίδια σε συνεργασία με τον αδερφό της Mac Boucher και τον Neil Hansen. Στο video απεικονίζεται «ο θρήνος μιας τυράννου, καθώς η αυτοκρατορία της θρυμματίζεται», σύμφωνα με την επίσημη δήλωση που το συνόδευσε.

Απολαύστε το!

© 2020, Nikos Vlamis. All rights reserved.

About the author

Nikos Vlamis

Ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό του στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθεί με πάθος. Λατρεύει τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

Leave a Comment