Music News

Χρυσές Σφαίρες 2020 | Το Καλύτερο Τραγούδι και η μάχη αστέρων της ποπ

Σε αυτό το site όσο αγαπάμε την μουσική άλλο τόσο αγαπάμε και τις ταινίες. Όταν αυτά τα δυο συνδυάζονται, ακόμα καλύτερα για μας.

Έτσι ενώ διανύουμε την επίσημη οσκαρική σεζόν, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στα τραγούδια που είναι υποψήφια για βραβείο στο δρόμο για τα Όσκαρ. Την έναρξη της οσκαρικής σεζόν, όπως κάθε χρονιά, σηματοδοτούν οι υποψηφιοτητες των Χρυσών Σφαιρών.

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, στις 5 Ιανουαρίου, θα απονείμει τις Χρυσές Σφαίρες και για κάποιους αυτή η απονομή θεωρείται προπομπός των Oscar. Η αλήθεια όμως είναι ότι η συγκεκριμένη απονομή απέχει κατά πολύ από το να προβλέπει τα Oscar. Απλά η Ένωση των Ξένων Ανταποκριτών μοιράζει πολλές υποψηφιοτητες με μοναδικό σκοπό να έχει όσο περισσότερους διάσημους μπορεί την συγκεκριμένη νύχτα στην σάλα του ξενοδοχείου.

Ο φετινός παρουσιαστής των Χρυσών Σφαιρών, Ricky Gervais, έχει πει το καλύτερο στην απονομή του 2016 : ”Σας παρακαλώ, μην συγκινηθείτε όταν κερδίσετε. Είναι ταπεινωτικό. Το βραβείο δεν έχει καμία αξία. Σας το έδωσε μια παρέα μεγάλων ανθρώπων που ήθελε να πιει μαζί σας ένα ποτό και με την ευκαιρια να βγάλουν μια selfie. Αυτό είναι όλο”.

Όπως και να έχει, οι υποψηφιοτητες είναι γεγονός και ήρθε η ώρα να δούμε την κατηγορία για το Καλύτερο Τραγούδι:

Beautiful Ghosts από την ταινία ‘Cats’.

Η μεταφορά του θρυλικού μιούζικαλ ‘Cats‘ στην μεγάλη οθόνη, έχει ξεσηκώσει μεγάλη αντίδραση από τους χρήστες του διαδικτύου. Εαν και κανένας δεν την έχει δει μέχρι σήμερα, μιας και κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα, όλοι έχουν αρνητικά συναισθήματα για αυτήν μέσα από τα δυο trailer που κυκλοφορήσαν. Φαίνεται από όλο αυτό γλύτωσε η μουσική συνάντηση της Taylor Swift και του Andrew Lloyd Webber. Αυτοί οι δυο έγραψαν ένα original κομμάτι για την ταινία που ξεχωρίζει η διαφορετική, μελωδική  ερμηνεία της Swift όσο η χαρακτηριστικη ονειρική σφραγίδα του Webber στην σύνθεση.

(I’m Gonna) Love Me Again από την ταινία ‘Rocketman’.

Στον απόηχο του περσινού θριάμβου του ‘Bohemian Rhapsody’, φέτος κυκλοφόρησε το ‘Rocketman‘. Εάν η ταινία για την ζωή του Elton John έκανε πρεμιέρα σχετικά νωρίς μέσα στην χρονιά, η ερμηνεία του Egerton όσο και η ίδια η ταινία, κατάφεραν να κρατηθούν και να βρεθούν στο δρόμο για τα Όσκαρ. Αυτό το original ντουέτο μεταξύ τους αποδεικνύει ότι ο Elton John – παρά τα 70+ χρόνια του – το έχει ακόμα να γράφει όμορφα, catchy pop singles. 

Into the Unknown από την ταινία ‘Frozen 2’

Δέκα χρόνια πέρασαν και η σαρωτική δύναμη του ‘Let It Go’, δεν λέει να περάσει. Οι δημιουργοί Kristen Anderson-Lopez και Robert Lopez όμως φαίνεται ότι κατάφεραν το αδύνατο και παρέδωσαν ένα single που στέκεται ισάξιο στην πορεία του ‘Let It Go’, τόσο από ερμηνευτικής πλευράς όσο και στην ικανότητα του τραγουδιού να σου εντυπωθεί στο μυαλό όπως το προηγούμενο single. Για ακόμα μια φορά η Idina Menzel είναι εξαιρετική και καθηλωτική.

Spitit από την ταινία ‘The Lion King’

Ένα από τα original τραγούδια από το live action του ‘The Lion King’, μπόρεσε και κέρδισε μια υποψηφιότητα. Το όνομα της Beyonce κάποια άλλη χρονιά θα ισοδυναμούσε με καθαρή νίκη αλλά είναι καιρός τώρα που η Beyonce δεν είναι στα καλύτερα της. Το τραγούδι πέρασε λίγο απαρατήρητο και φαίνεται ότι πιο πολύ οι Χρυσές Σφαίρες θέλουν την παρουσία της ποπ σταρ εκείνη την βράδια παρά να της δώσουν το βραβείο.

Stand Up από την ταινία ‘Harriet’

Η μοναδική υποψηφία σε αυτή την κατηγορία που υπάρχει έντονη συζήτηση γύρω από το όνομα της να βρεθεί και ως υποψηφία στα Όσκαρ για την ερμηνεία της στην συγκεκριμένη ταινία. Το τραγούδι είναι γραμμένο από τον Joshuah Brian Campbell αλλά και την Cynthia Erivo, η οποία είναι σπαρακτικά υπεροχή στην ερμηνεία της. Ίσως το καλύτερο τραγούδι της συγκεκριμενης κατηγορίας.

Κατά την πλειονότητα τους τα υποψηφία τραγούδια είναι οι αναμενόμενες επιλογές που όλοι πάνω κάτω ξεχώρισαν μέσα στην χρονιά. Δεν είναι κάποιο ξεκάθαρα μπροστά όπως στην περιπτωση του ‘Shallow’ πέρσι. Εάν επιλέξουν να το δώσουν σε μεγάλο όνομα ώστε να το έχουν παρών για χάρη της βραδιάς τότε είναι μεταξυ Beyonce και Taylor Swift. Ενώ εάν το δώσουν με κριτήριο το τραγούδι και την επιτυχία της ταινίας τότε είναι σίγουρο ότι θα πάει στο single του ‘Frozen 2’.

Πρέπει να κερδίσει: Stand Up – Harriet

Θα κερδίσει: Into the Unknown – Frozen 2 

 

© 2019, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment