Interviews

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: O Παναγιώτης Κουφογιάννης μιλάει στο Music Hunter

music hunter
Written by George Michail

Ο νικητής του τελευταίου X-Factor Παναγιώτης Κουφογιάννης μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Music Hunter.

1. Παναγιώτη, αρχικά συγχαρητήρια για την νίκη σου στο τελευταίο X-Factor! Ήταν κάτι που το περίμενες όσο περνούσε ο καιρός ή φοβόσουν ότι δεν θα καταφέρεις να βγεις νικητής;

Ευχαριστώ πολύ! Ήταν λίγο ανάμεικτο γιατί απ’τη μια το θεωρούσα μια πιθανότητα και ένιωθα ότι θα μπορούσα, απ’την άλλη όμως με το ρεπερτόριο που έχω το θεωρούσα αντικειμενικά δύσκολο να κερδίσω.

2. Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή… Μίλησέ μας για τα παιδικά σου χρόνια και τις πρώτες επαφές σου με την μουσική.

Τραγουδάω και ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός. Ο πατέρας μου με έριξε μαζί με την αδελφή μου στον μουσικό κόσμο. Σιγά σιγά το χόμπι έγινε πάθος και το πάθος τρόπος ζωής.

3. Πότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι η μουσική θα είναι το επάγγελμά σου;

Στο σχολείο σε κάποια στιγμή το συνηδητοποίησα… Ήθελα να σπουδάσω στο Berklee.

4. Το 2014 «έδωσες εξετάσεις» για το πρώτο «The Voice»… Πως ήταν η εμπειρία σου εκεί;

Γλυκόπικρη γεύση το “the Voice”. Ήταν πολύ όμορφο, όμως δεν έκανα μουσικά αυτό που ήθελα, δεν έδειξα καθόλου αυτό που είμαι, δεν πήγα όσο καλά ήθελα κάτι που δε μ’αρεσε καθόλου.

5. Έναν χρόνο μετά, σε βρίσκουμε υποψήφιο να εκπροσωπήσεις την Κύπρο με τη μπαλάντα «Without your love» που αγαπήθηκε από πολλούς. Ποιές οι αναμνήσεις σου από τότε;

Γλυκόπικρή πάλι η γεύση χαχα. Ήταν ξανά πολυ ωραίο… Το τραγούδι άρεσε σε πολύ κόσμο, ήρθαμε πρώτοι στην ψήφο του κοινού αλλά η επιτροπή μας έβαλε πιο κάτω και έτσι ήρθαμε συνολικά δεύτεροι και δεν εκπροσώπησα την Κύπρο στη Eurovision.

6. Ποια είναι η σχέση σου με την Eurovision; Θα ήθελες να βρεθείς εκεί; Επειδή το όνομά σου ακούγεται έντονα και για το 2018 ως τον εκπρόσωπο της Κύπρου. Έχει γίνει καμία πρόταση ή έστω κάποιες συζητήσεις με την ομάδα σου;

Δεν έχω κάποια άλλη σχέση εκτός από το όταν δοκίμασα να εκπροσωπήσω την Κύπρο. Φυσικά και θα ήθελα, εννοείται. Όχι δεν έχει γίνει πρόταση, εξ’όσων γνωρίζω θα υπάρχει διαγωνισμός στην Κύπρο.

7. Κερδίζοντας το X-Factor, πήρες δύναμη για το μέλλον; Σίγουρα ανοίγουν πόρτες ωστόσο έχουμε πολλά παραδείγματα από το παρελθόν που βλέπουμε νικητές να μην κάνουν μεγάλη καριέρα στο μέλλον. Ποιες οι δικές σου σκέψεις πάνω σε όλη αυτή τη θεωρία;

Το X-Factor είναι απλά ένα show. Η συμμετοχή ή μια καλή πορεία ή η νίκη δεν σου εγγυάται καριέρα και όποιος νομίζει αυτό για μένα δεν είναι αντικειμενικός. Ναι σου δίνει μια καλή σπρωξιά… Μέχρι εκεί.

8. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; Να περιμένουμε κάποια δισκογραφία;

Ναι, ετοιμάζουμε τραγούδι με τις εταιρείες Feel good και Ερωδειός. Τώρα εμφανίζομαι με τον Γιώργο Μαζωνάκη και σκεφτόμαστε για το χειμώνα.

9. Πες μας μερικά ονόματα από την Ελληνική μουσική σκηνή με τα οποία θα ήθελες να συνεργαστείς είτε επί σκηνής είτε δισκογραφικά;

Για να μην το αναλύσω πολύ, θα πω μόνο ένα όνομα. Γιώργος Σαμπάνης. Εκτιμώ πολύ τη μουσικότητα του, είναι πολύ καλός.

Παναγιώτη, σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη! Το «Music Hunter» σου εύχεται καλή σταδιοδρομία στη μουσική σου πορεία!

© 2017, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment