Eurovision

#Eurovision: Update | Ακούστε τα 15 πρώτα τραγούδια που θα διαγωνιστούν!

Κείμενο: Stefanos Charpantidis

Όσο πλησιάζουμε προς τη διορία λήξης της EBU για να δηλώσουν οι 43 χώρες τα τραγούδια τους, κάθε μέρα και μια χώρα φτάνει στην τελική της επιλογή. Χτες ήταν η σειρά της Κύπρου μας, ενώ μέσα στη βδομάδα περιμένουμε και άλλες χώρες όπως η Γερμανία και το Ην. Βασίλειο. Μιας και το 1/3 των χωρών έχουν αποφασίσει, το Music Hunter κάνει μία μικρή αναφορά παρουσιάζοντας και τα 15 τραγούδια. Φυγαμε;

1. Αλβανία

Η πρώτη χώρα που επέλεξε τη συμμετοχή της για το 2016, ήταν η Αλβανία και ας την έκανε το 2015. Μια μελωδική μπαλάντα, η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη το κοινό της Eurovision. Τα τελευταία νέα της συμμετοχής είναι ότι η ερμηνεία θα γίνει στα μάλλον στα Αγγλικά. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι καλή επιλογή.

2. Ιρλανδία

Η Ιρλανδία θέλει να επιστρέψει στον Τελικό της διοργάνωσης και επιστράτευσε το πρώην μέλλος των Westlife, Nicky Byrne. Άλλο ένα τραγούδι που φαίνεται να έχει φανατικό κοινό, όπως και ο Nicky.

3. Μάλτα

Το μικρό νησί της Μεσογείου στέλνει τον Χαμελέοντα της, Ira Losco. H Ira που έχει ήδη μία δεύτερη θέση στο ενεργητικό της, στη Eurovision, επιστρέφει για τη νίκη. Μόνο που το τραγούδι της δεν έχει αφήσει της καλύτερες εντυπώσεις και ήδη υπάρχει θέμα αλλαγής του κομματιού.

4. Λευκορωσία

Η νεότερη συμμετέχουσα από τις πρώην Σοβιετικές χώρες, η οποία έχει καταφέρει να βρεθεί σε μεγάλο τελικό μόλις μια φορά. Και μαλλόν με αυτή θα μείνει και φέτος δυστυχώς….

5. Αυστρία

Η Αυστρία, που διοργάνωσε πέρυσι το διαγωνισμό, έρχεται με άγριες διαθέσεις φέτος μετά το περσινό Βατερλό. Ήδη τα στοιχήματα την θέλουν ψηλά, πολύ ψηλα.

6. Ελβετία

Η Ελβετία στέλνει φέτος μια Καναδοελβετή στο διαγωνισμό. Λέτε να της φέρει γούρι; Εμείς της το ευχόμαστε.

7. Δανία

Η Δανία έκανε τη μεγάλη έκπληξη, και το boy band που θα την εκπροσωπήσει κέρδισε τον τελικό της χώρας αν και αουτσάιντερ. Φτάνει να δούμε αν έκανε καλά.

8. Βέλγιο

Το Βέλγιο μετά την τεράστια επιτυχία το 2015, ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια και φέτος. Είδομεν….

9. Ισλανδία

Η Ισλανδία παραμένει η μόνη χώρα της Σκανδιναβίας χωρίς νίκη. Μήπως έφτασε η σειρά της; Ελπίζουμε το νικητήριο τραγούδι να ερμηνευτεί στη γλώσσα της χώρας και όχι στα Αγγλικά.

10. Γεωργία

Μία χώρα που είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Φέτος μάλλον προς το δεύτερο κλείνει.

11. Βοσνία και Ερζεγοβίνη

Περνάμε σε μία χώρα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Παραδοσιακή μουσική της χώρας με υπέροχο τσέλο και ραπ. Ικανό για τα πάντα.

12. Ισπανία

Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου χωρίς την σύμμαχο της Πορτογαλία φέτος, θέλει να επιστρέψει στην αριστερή πλευρά του πινάκα και όσο πιο ψηλά μπορεί. Η εκπρόσωπος της μας προσκαλεί να πούμε YAY όλοι μαζί…… Ας την ακολουθήσουμε λοιπόν!!!!

13. Ουκρανία

Στην Ουκρανία δώσαμε το νούμερο 13 αλλά μόνο γρουσουζιά δε θα της φέρει. Σε έναν τελικό που μας έβγαλε την ψυχή (ούτε η Eurovision δεν διαρκεί τόσο), η χώρα αποφάσισε η επιστροφή της στο διαγωνισμό να προκαλέσει αντιδράσεις. Και τα κατάφερε, μίας και το τραγούδι που έχει πολιτικό μήνυμα, ήδη φαίνεται να έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας. Εμάς πάντως μας αρέσει!!!!!

14. Ιταλία

Η χώρα που το 2015 της έκλεψαν την νίκη, φέτος μας μπερδεύει λίγο. Αν και είχε βρεθεί και η καλλιτέχνης αλλά και το τραγούδι τώρα φαίνεται να υπάρχει αναζήτηση τραγουδιού και μάλιστα στα Αγγλικά. Ελπίζουμε να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Εμείς προς το παρόν σας παραθέτουμε το τραγούδι που μέχρι στιγμής θεωρείται η συμμετοχή της Ιταλία με κάθε επιφύλαξη.

15. Κύπρος

Τέλος, η Κύπρος μας. Η μεγαλόνησος φέτος μας εξέπληξε ευχάριστα, μίας και το τραγούδι της από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Λέτε να δούμε το Λάρνακα 2017; Γιατί όχι;

© 2016, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment