Eurovision

Eurovision 2022 | Αυτή είναι η τελική δεκάδα των editors του Music Hunter

Πραγματοποιήθηκαν οι δυο ημιτελικοί της Eurovision, κάποιες viral συμμετοχές έμειναν εκτός ενώ κάποιες άλλες λόγω σκηνικής παρουσίας προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου.

Ανάμεσα στις 25 χώρες που διαγωνίζονται στην φετινό τελικό είναι η Ελλάδα ανάμεσα τους αλλά όχι και η Κύπρος. Κάποιες μικρές εκπλήξεις υπήρξαν ενώ με βεβαιότητα μπορεί να πει κανείς ότι ο δεύτερος ημιτελικός ήταν πιο δύσκολος από τον πρώτο. Αυτό που μένει όμως είναι ότι ο τελικός της φετινής Eurovision στον Τορίνο της Ιταλίας, είναι γεμάτος με όμορφα τραγούδια που πιάνουν μια μεγάλη γκάμα του τηλεοπτικού κοινού. Αν και η Ουκρανία προηγείται στην αντίληψη ότι θα νικήσει (για διάφορους λόγους), τα στοιχήματα αλλάζουν τις θέσεις των χωρών συνεχώς και μπορούμε να μιλάμε με ευκολία για έναν διαγωνισμό χωρίς ακλόνητη φαβορί που θα μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις.

Πριν από δυο χρόνια πήραμε την απόφαση να παρουσιάζουμε τα υποψήφια τραγούδια, δίνοντας τις δικές μας βαθμολογίες σε κάθε ένα από αυτά και έτσι να ξεχωρίζουμε σε δεκάδες ποια τραγούδια πιστεύουμε ότι έχουν κάποια ελπίδα την ημέρα των ημιτελικών τους αλλά και ποια θα εξασφαλίσουν μια θέση στο τελικό. Οι editors ψηφίζουν ανάλογα με το προσωπικό τους γούστο από το ένα ως και το δέκα και διαμορφώνουν έτσι την τελική κατάταξη. Αυτή η βαθμολόγηση και επιλογή έγινε και στις 5/5 καταλήξαμε στις εξής δεκάδα: Τσεχία, Πορτογαλία, Εσθονία, Γαλλία και Αυστραλία, Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία και Αγγλία, με την Ελλάδα στην πρώτη θέση.

Όπως είχαμε πει όμως θα αναθεωρούσαμε αυτή την δεκάδα μετά τους ημιτελικούς. Έτσι σήμερα καταλήξαμε στην τελική δεκάδα για το Music Hunter που είναι εκτός προγνωστικών και στοιχημάτων με μόνο κριτήριο το αν μας αρέσουν τα τραγούδια αλλά και η σκηνική τους παρουσία. Αξίζει να προσθέσουμε ότι έχουμε εφτά χώρες που έπεσαν θέσεις, μια που ανέβηκε πιο ψηλά, τρεις που μπήκαν για πρώτη φορά στην δεκάδα μας αλλά και τρεις που δεν μετακινήθηκαν καθόλου. Συν μια ισοπαλία.

Ενώ μηδέν βαθμούς από εμάς πήραν οι χώρες Μολδαβία και Ελβετία. Τέλος Ισλανδία και Γερμανία συγκέντρωσαν λιγότερους από πέντε βαθμούς.

Πριν όμως δούμε την τελική μας δεκάδα αξίζει να αναφερθούμε σε δυο στιγμιότυπα που δεν είδαμε απευθείας στον αέρα της ΕΡΤ αλλά που είναι διαθέσιμα στο youtube. Ο λόγος για τον Diodato και το τραγούδι Fai Rumore που θα εκπροσωπούσε την Ιταλία στον διαγωνισμό του 2020, πριν αυτός ακυρωθεί λόγω πανδημίας και στους II Volo και το τραγούδι τους Grande Amore που αδίκως δεν κέρδισε την πρώτη θέση πίσω το 2015. Δυο πραγματικά συγκινητικές και όμορφές στιγμές στους δυο ημιτελικούς.

Τώρα η τελική δεκάδα μας:

10. Stefan – Hope (Εσθονία) | Έπεσε δύο θέσεις (24 βαθμοί)

09. Subwoolfer – Give That Wolf A Banana (Νορβηγία) | Νέα είσοδος (26 βαθμοί)

08. Mahmood & Blanco – Brividi (Ιταλία) | Έπεσε πέντε θέσεις (29 βαθμοί)

07. Alvan & Ahez – Fulenn (Γαλλία) | Παρέμεινε στην ίδια θέση με την διαφορά ότι η Αυστραλία δεν είναι πια σε ισοπαλία μαζί της (30 βαθμοί)

06. S10 – De Diepte (Ολλανδία) | Νέα Είσοδος (32 βαθμοί)

05. Cornelia Jakobs – Hold Me Closer (Σουηδία) | Έπεσε μια θέση (42 βαθμοί)

04. Chanel – SloMo (Ισπανία) | Ανέβηκε μια θέση (43 βαθμοί)

03. Konstrakta – In Corpore Sano (Σερβία) | Νέα είσοδος (50 βαθμοί)

02. Sam Ryder – Space Man (Αγγλία) και Ochman – River (Πολωνία) | Παρέμειναν στην ίδια θέση (51 βαθμοί)

01. Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord – Die Together (Ελλάδα) | Παρέμεινε στην ίδια θέση (67 βαθμοί)

Είτε κερδίσει η Ελλάδα αύριο είτε όχι, ήταν ένας διαγωνισμός με όμορφες παρουσίες και καλά τραγούδια. Καλή Επιτυχία Ελλάδα και Αμάντα και ραντεβού το 2023, γιατί όχι και δίπλα στα σπίτια μας!

© 2022, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment