Eurovision Music News

Eurovision 2023 | Αυτοί οι καλλιτέχνες διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας μας!

Με τη περίοδο υποβολής τραγουδιών στην ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον επερχόμενο Διαγωνισμό της Eurovision στο Λίβερπουλ να έχει λ΄ηξει σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας μας!

Συνολικά 106 τραγούδια κατατέθηκαν από 80 και περισσότερους καλλιτέχνες! Στο παρών άρθρο θα αναφέρουμε μερικούς εξ αυτών και αυτούς που έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας!

  • Evangelia

Και μπορεί πέρσι η ίδια να μην είχε καταφέρει να βρεθεί στους 5 επικρατέστερους, η ίδια διεκδικεί και φέτος την εκπροσώπηση της χώρας μας. Κατέθεσε 3 τραγούδια ενώ έχει και την πλήρη στήριξη της PANIK Records. Φανταζόμαστε ότι τα τραγούδια κυμαίνονται σε έθνικ ρυθμούς.

  • Αντωνία Καούρη

Με techno διάθεση η συμμετοχή της Αντωνίας Καούρη. Η ίδια αποτελεί την πρόταση της MINOS EMI.

  • Βασίλης Κούρτης

Μια επική μπαλάντα φαίνεται να κατέθεσε ο όμορφος τενόρος. Το όνομα του Βασίλη Κούρτη ακούγεται έντονα τα τελευταία χρόνια για την Eurovision ωστόσο φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο ίδιος στέλνει κάποιο τραγούδι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

  • Leon of Athens

Ο σύντροφος μιας παλαιότερης εκπροσώπου μας, της Κατερίνας Ντούσκα, και με μια διεθνή καριέρα στις πλάτες του ο ”εναλλακτικός” Leon of Athens είναι ένας εκ των καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Ελλάδος!

  • Μόνικα

Όνομα – έκπληξη αυτό της Μόνικας η οποία μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της ενναλακτικής μουσικής θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Θα το καταφέρει;

  • Aretha (Αρετή Κοσμίδου)

Την γνωρίσαμε μέσα από την πρώτη σεζόν του The Voice of Greece. Κατάφερε να φτάσει μέχρι και την 2η θέση χάνοντας από μια άλλη εκπρόσωπό μας, την Μαρία Έλενα Κυριάκου. Σχεδόν 8 χρόνια αργότερα η ίδια δηλώνει έτοιμη για την εμπειρία που ονομάζεται… Eurovision!

  • Jimmy Sion

Ένας ακόμη παίκτης μουσικού reality, του House of Fame αυτή τη φορά δηλώνει παρών στη διεκδίκηση του χρίσματος για την εκπροσώπηση της χώρας μας. Ο ίδιος είχε καταθέσει τραγούδι και το 2021.

  • Melissa Mantzoukis

Με την ίδια να έχει εμπειρία σε μουσικούς διαγωνισμούς, αφού συμμετείχε στην γερμανική εκδοχή του Idol διεκδικεί με μεγάλες εξιώσεις την εκπροσώπηση της χώρας μας στον Διαγωνισμό της Eurovision. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταθέσει ένα dance-pop anthem!

  • Antigoni

Απο παίκτρια του βρετανικού Love Island στη σκηνή της Eurovision; Αυτό ευελπιστεί η Antigoni.

  • Κλαυδία

Η ίδια φαίνεται ότι έχει καταθέσει μπαλάντα ενώ μαζί με την Evangelia έχει τη στήριξη της PANIK Records. Και αυτή την γνωρίσαμε μέσα από το The Voice of Greece.

Κάποια άλλα ονόματα που κατέθεσαν τραγούδι στην ΕΡΤ είναι οι: Cynthia Verazie, Αγγελική Βρανά, Παναγιώτης Τσακαλάκος και Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου. Μένει να δούμε ποιος τελικά θα τα καταφέρει. Λίγο υπομονή αφού σε λίγες εβδομάδες ο εκπρόσωπός μας θα έχει ανακοινωθεί…

Φέτος η ΕΡΤ, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές ζητάει την συμμετοχή του κοινού στην διαδικασία επιλογής του τραγουδιού. Μέσα από μια δημοσκοπική επιτροπή, αποτελούμενοι από απλούς πολίτες και fans του Διαγωνισμού από κάθε ηλικιακή ομάδα, θα συμμετέχει με ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 50% στην ανάδειξη του επόμενου εκπροσώπου μας. Το υπόλοιπο ποσοστό θα καθοριστεί από μια ειδικά διαμορφωμένη κριτική επιτροπή.

Αν κι εσύ θέλεις να αποτελέσεις μέρος αυτής της δημοσκοπικής επιτροπής δεν έχεις από το να δηλώσεις συμμετοχή ακολουθώντας το link ΕΔΩ εώς και το Σάββατο στις 10 πμ. Τα άτομα που θα κληρωθούν θα χρειαστεί να μεταβούν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου και θα ακούσουν τις 5 επικρατέστερες συμμετοχές και στη συνέχεια θα ψηφίσουν την αγαπημένη τους.

Εσεις ποιος θέλετε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 67o Διαγωνισμό της Eurovision;

© 2022, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment