Greek

Αποθεώστε την Σεξουαλικότητα παρέα με τον Eddy Way| Ακούστε τo νέο του τραγούδι ‘Summertime’

music hunter

Ο Eddy Way  μας ενημερώνει για την Γιορτή που  αποθεώνει την Σεξουαλικότητα!

8 Αυγούστου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού!

Μία «ιδιότυπη» Παγκόσμια Ημέρα γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στην ευχαρίστηση του ανθρώπου. Πρόκειται για κάτι που θέλουν να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι στις προσωπικές τους στιγμές. Τον οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ…Η συγκεκριμένη «γιορτή» καθιερώθηκε το 1998 μετά από πρωτοβουλία ενός Αμερικανού καλλιτέχνη, του Άλεξ Χίρκα. Ο Χίρκα μεταξύ άλλων ήταν και ακτιβιστής του σεξ. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ήταν αμφιφυλόφιλος και θεωρούσε πως είναι αναγκαία η καθιέρωση μίας τέτοιας γιορτής. Την ημέρα αυτή «αποθεώνεται» ο οργασμός. Ο οργασμός σηματοδοτεί την κορύφωση της σεξουαλικής στιγμής, ενώ μέσω της εορτής αυτής «αποενοχοποιείται» και το ανθρώπινο σώμα.

music hunter

Θεωρώ  πως ο οργασμός αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας ενώ ταυτόχρονα αποθεώνονται οι χαρές του σώματος. Είτε προκύπτει από συνουσία είτε από αυνανισμό, σημασία έχει να ξέρεις τι θες και πώς το θες. Πέρα από τη σωματική και την ψυχική ευχαρίστηση, ο οργασμός προσφέρει πολλά  στην υγεία μας.  Προκαλείται αυξημένη αιμάτωση, η οποία  υποδεικνύει πως χάρη στον οργασμό μεταφέρονται επιπλέον θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στον εγκέφαλο. Μάλιστα, οι διανοητικές ασκήσεις που κάνουν κάποιοι άνθρωποι για να “εκπαιδεύσουν” τον εγκέφαλό τους συχνά στοχεύουν στην αύξηση αυτού του είδους της εγκεφαλικής δραστηριότητας, όμως ο οργασμός φαίνεται πως μπορεί να το κάνει σε μεγαλύτερο κομμάτι του εγκεφάλου.

music hunter

Επιπλέον ο οργασμός προσφέρει αρκετά οφέλη :

· Οργασμός κατά του πόνου

Κατά τον οργασμό, εκλύεται στο σώμα η ορμόνη ωκυτοκίνη η οποία έχει την ιδιότητα να κατευνάζει πόνους και ενοχλήσεις. Οι επιστήμονες θεωρούν πως η ωκυτοκίνη συμβάλει στη μείωση της έντασης της ημικρανίας ή των χρόνιων πόνων.

· Κατά του προστάτη

Σε μελέτη από το αμερικανικό National Cancer Institute βρέθηκε πως οι συχνοί οργασμοί προστατεύουν τους άντρες από τον καρκίνο του προστάτη. Στην έρευνα συγκρίθηκαν δεδομένα από 50.000 άντρες και βρέθηκε πως εκείνοι που είχαν πάνω από 21 οργασμούς κάθε μήνα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου συγκριτικά με άντρες που είχαν λιγότερους από επτά.

· Περισσότεροι οργασμοί, λιγότερες απιστίες

Γίνονται συνεχώς νέες έρευνες που δείχνουν πως ωκυτοκίνη, η ορμόνη που αναφέραμε και νωρίτερα, μπορεί να ενισχύει την πίστη μέσα το ζευγάρι. Μελέτη του 2012 βρήκε πως άντρες σε αποκλειστικές σχέσεις που έπαιρναν τακτικά δόση ωκυτοκίνης κράτησαν τις αποστάσεις τους από ελκυστικές γυναίκες κατά την πρώτη τους γνωριμία, σε αντίθεση με άντρες που δεν έκαναν σεξ και δεν έπαιρναν ωκυτοκίνη.

· Καταπολέμηση της αϋπνίας

Από μια άλλη μελέτη προκύπτει ότι  το 32% των 1.866 γυναικών στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι αυνανίζονται, προκειμένου να χαλαρώσουν και να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα.

· Ενίσχυση γονιμότητας

Κατά τον οργασμό η μήτρα συσπάτε και κινείται με τρόπο που διευκολύνει το σπέρμα να φτάσει σε αυτήν. Οι συσπάσεις βοηθούντα σπερματοζωάρια να φτάσουν στις σάλπιγγες.

· Βελτίωση δέρματος

Κατά  την διάρκεια της ερωτικής επαφής μια από τις ορμόνες που απελευθερώνεται η  αυξητική ορμόνη κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ελαστικό.

· Ταχύτερη ανάρρωση
Όταν οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, ο οργασμός επιταχύνει την ανάρρωση τους.

music hunter

Single Cover

Η ημέρα δεν επιλέχθηκε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, παρά μόνο επειδή βρίσκεται στο καλοκαίρι (και προφανώς εννοεί ότι είμαστε πιο χαλαροί και…απελευθερωμένοι).

Τώρα για το πώς θα γιορτάσετε την ημέρα, σας αφήνω το ελεύθερο ακούγοντας το Καλοκαίρι  η αλλιώς  το Summertime!

© 2017, George Michail. All rights reserved.

Leave a Comment