Greek Interviews

Γνωρίσαμε και σας συστήνουμε τις Fleur

Written by George Michail

Από τον S. Rachmaninov στους Beatles…

 Δυο κλασικές μουσικοί που αφουγκράζονται τον ήχο της πόλης. Δυο φίλες. Η τσελίστα Ειρήνη Αναστασίου και η πιανίστα Ελευθερία Ναθαναήλ .

Η τσελίστα Ειρήνη Αναστασίου που ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 6 ετών, και συμμετέχει σε επαγγελματικές ορχήστρες με εμφανίσεις στους σπουδαιότερους χώρους της Ελλάδας όπως Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α., έχει συνεργασίες με τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς της ροκ σκηνής. 

Η πιανίστα Ελευθερία Ναθαναήλ, διπλωματούχος πιάνου με καθηγητή τον σολίστα Valery Ismagilov και σπουδές στο Mozarteum, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας με καθηγητή τον σολίστα Vasily Lobanov, έχει επίσης συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες της ροκ σκηνής. 

Σήμερα η Ειρήνη & η Ελευθερία, δημιουργούν με το ντουέτο τους έναν ήχο με εντελώς προσωπικό τρόπο ερμηνείας κλασικών και σύγχρονων έργων.

Έναν ήχο που απορροφώντας τους κραδασμούς του σήμερα βρίσκει τρόπο και διαχέεται σε μεγάλα έργα κλασσικών και σύγχρονων συνθετών με όχημα τον μοναδικά δεμένο διάλογο αυτών των δύο εξαιρετικών μουσικών.

Το πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς είναι μία διασκευή στο «μεγάλο» τραγούδι των Beatles, «Eleanor Rigby (Lonely People στο οποίο οι Fleur παρουσιάζουν ξεκάθαρα τον μαγικό κόσμο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την μουσική.

Το δεύτερο δείγμα είναι το «Vocalise» του S. Rachmaninov, ένα βαθιά συναισθηματικό και απαιτητικό μουσικό έργο στο οποίο επίσης οι Fleur δείχνουν με ποιον τρόπο ερμηνεύουν τόσο σημαντικά έργα μεταφέροντας την σύγχρονη αίσθηση και προσέγγισή τους.

Αυτά τα δύο singles προετοιμάζουν το έδαφος για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ το οποίο θα έρθει σύντομα!

Το Music Hunter είχε την ευκαιρία να συναντήσει τις Fleur και να συνομιλήσει μαζί τους! Τις ευχαριστούμε!

1. Θα ήθελα να μου πει η καθεμία σας 3 αγαπημένους καλλιτέχνες , Έλληνες ή Ξένους.

Ε.Α. Για τους ξένους καλλιτέχνες έχουμε ήδη εκφράσει τις προτιμήσεις μας με την Ελευθερία, με τους καλλιτέχνες που επιλέξαμε να διασκευάσουμε. Για την ώρα ξέρετε μόνο για τους Beatles, αλλά έχουμε ήδη ετοιμάσει κομμάτια των David Bowie και Nick Cave. Προσωπικά θέλω να προσθέσω και τον Freddie Mercury που για μένα είναι στην κορυφή της λίστας, η οποία βέβαια είναι ατελείωτη. Για τους Έλληνες καλλιτέχνες θα πώς τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Σωκράτη Μάλαμα κλπ. Είμαι αυτής της σκηνής.

2. Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει το “Vocalise” και το “Eleanor Rigby” που αποτελούν διασκευές – εξαιρετικές και οι δύο. Θα ακούσουμε κάτι που θα είναι δική σας σύνθεση κάποια στιγμή;

Ε.Α. Το Vocalise είναι μια επανεκτέλεση. Δεν έχουμε πειράξει απολύτως τίποτα στον Rachmaninoff. Μετά τις 3 διασκευές που έχουμε ετοιμάσει και θα κυκλοφορήσουν σύντομα, σειρά έχει και κάτι δικό μας. Αυτό φαντάζομαι θα γίνει του χρόνου.

Ε.Ν. Το Vocalise δεν είναι διασκευή, το παίζουμε όπως το έχει γράψει ο Rachmaninov. Είναι ένα αγαπημένο κομμάτι και το εντάξαμε στο ρεπερτόριο των Fleur. Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε η δουλειά μας αυτή! Δουλεύουμε δυο πολύ ωραίες μουσικές ιδέες της Ειρήνης τώρα και ναι στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και δικές μας συνθέσεις.

3. Η αγάπη σας για την μουσική πότε ξεκίνησε και πως εκφράστηκε;

Ε.Α. Η αγάπη για την μουσική ήταν στο DNA μου, γιατί είμαι από οικογένεια μουσικών, από τον παππού μου δηλαδή ξεκίνησε αυτό. Ουσιαστικά δε με ρώτησε και κανένας αν μου αρέσει ή τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω. Η μητέρα μου είναι τσελίστρια και ήταν η δασκάλα μου. Ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθήσω την παράδοση. Και φυσικά τώρα τους ευγνωμονώ κάθε δευτερόλεπτο.

Ε.Ν. Επειδή ο πατέρας μου παίζει κλασσική κιθάρα από πάρα πολύ μικρή είχα ακούσματα μέσα στο σπίτι από κάποιο μουσικό όργανο οπότε μάλλον με το που γεννήθηκα μου δημιουργήθηκε και αυτό το συναίσθημα της αγάπης και της έκφρασης μέσα από κάποιο μουσικό όργανο.

4. Τα όνειρα σας για το μέλλον

Ε.Α. Να είμαι καλά, να έχω τους ανθρώπους μου κοντά μου και να μπορώ να έχω καθαρή σκέψη για τις επιλογές μου. Θέλω το χειμώνα να μπορώ να το σκάω που και που από την Αθήνα για να επιστρέφω στη φύση και γενικά να προσπαθήσω να ρίξω τους ρυθμούς της καθημερινότητας με περισσότερη αλλά ουσιαστική μουσική.

Ε.Ν. Τα όνειρά μου για το μέλλον είναι να ζω ένα πολύ ωραίο παρόν!

Το Music Hunter σας εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όσα κάνετε στο μέλλον!

© 2022, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment