Specials

Μουσικό Déjà vu! Pop Hits που ακούγονται σχεδόν ίδια μεταξύ τους

Πρόσφατα είχαμε την δικαστική διαμάχη της Lana Del Rey με τους Radiohead για το “Get Free”, κάτι που φυσικά μοιάζει εντελώς ειρωνικό, μιας και οι ίδιοι έχουν κατηγορηθεί ότι έκλεψαν το εν λόγω κομμάτι από το “The Air That I Breath” των Hollies του 1974. Με αφορμή το γεγονός αυτό θυμήθηκα εκείνες τις στιγμές που έχουμε ζήσει όλοι όταν ακούμε ένα τραγούδι και κάτι μέσα μας λέει “μα κάτι μου θυμίζει”. Μερικές φορές η ομοιότητα είναι απολύτως προφανής και συμφωνούν οι περισσότεροι μαζί μας όταν το αναφέρουμε , άλλες πάλι  φορές φαίνεται να είναι μόνο στα δικά μας  αυτιά. Είτε στην μια περίπτωση , είτε στην άλλη η ακοή μας είναι μια από τις πιο δυνατές αισθήσεις και μπορεί να “πιάσει” απίστευτες μουσικές  λεπτομέρειες που έχουν καταγραφεί στο “σκληρό  δίσκο” του εγκεφάλου μας.

Βρήκα λοιπόν μερικά Pop Hits που ίσως δεν είναι τα ίδια,  αλλά κάπου υπάρχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα που δεν μπορούμε να βγάλουμε  από το μυαλό μας. Συμφωνείτε?

1. Melanie C και  Katy Perry.

Το  “Anymore” της Melanie C ( Τι τραγούδι όμως) θυμίζει αρκετά στον ρυθμό το “Chained to the Rhythm” της Katy. Στην πρώτη ακρόαση δεν είναι προφανές , άλλα για ακούστε και δεύτερη φορά…

2.Rihanna και  Pet Shop Boys

Αρκετοί αναφέρουν ότι το “Unfaithful” της Rihanna έχει την ίδια μελωδία με το “It’s A Sin” τουλάχιστον στα κουπλέ. Οι απόψεις διίστανται.

3.Lady Gaga και Madonna

Ποιος δεν θυμάται τον χαμό όταν είχε κυκλοφορήσει το “Born This Way” το 2011 και την ομοιότητα του με το “Express Yourself” της Madonna. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση μάλλον  αν και οι πιο πολλοί θα συμφωνήσουμε ότι είναι επίτομη του…Μουσικού Déjà vu !

4.Britney Spears και Britney Spears !

Baby One More Time” &  “Oops I Did It Again”. Ναι έχουν τον ίδιο παράγωγο θα πείτε  αλλά είναι επίσης απελπιστικά ίδια σαν να είναι το ένα η συνεχεία του…άλλου.

5.Bruno Mars και  The Police

Σίγουρα ο υπέρ-ταλαντούχος Bruno Mars δεν έχει ανάγκη να “αντιγράψει”κανέναν, άπλα καμιά φορά μπορεί λιγάκι κάτι να “ξεφύγει”όπως εδώ που μας φέρνει λιγάκι στο μυαλό κάτι από “Roxanne“.

6.Kelly Clarkson και Beyoncé

Και οι δυο φωνάρες σίγουρα άλλα δεν μπορούμε να μην προσέξουμε την ομοιότητα στα ” Halo” με το “Already Gone”. Πίσω από αυτό βεβαία υπάρχει ο κοινός παράγωγος  Ryan Tedder των OneRepublic.

7.Taylor Swift και One Direction

Άλλη μια περίπτωση με “δίδυμα” τραγούδια, σαν να είναι το ένα συμπλήρωμα του άλλου. “Style” και  “Perfect” από τους πρώην εραστές Taylor Swift και Harry Styles των One Direction . Τυχαίο; χμμμ.

8.Rita Ora και Five

Ομοιότητα και χάσμα …ετών. Το “I Will Never Let You Down” της Rita Ora έχει κάτι από..”Keep on Movin” των Five. Προφανές; μπορεί…

9.Little Mix και Cyndi Lauper

Girls Just Want To Have Fun” και συνεχίζουν μετά από 21 χρόνια από τις Little Mix στο “Black Magic”.Το απόλυτο copy-paste εδώ.

Και ένα εκτός συναγωνισμού -bonus ελληνικό για το τέλος:

10. Μιχάλης Χατζηγιάννης – Mylène Farmer

Μιλάμε βεβαία για το απόλυτο ίδιο ρεφρέν χωρίς καμιά διαφοροποίηση. Εκτός του ότι το ένα ήταν hit στην Γαλλία το 1988 και το άλλο το 2004. “Ακατάλληλη σκηνή” και “Pourvu qu’elles soient douces”.

Με πόσα από αυτά συμφωνείτε;

© 2018 – 2021, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

Leave a Comment