Specials

Chart Flashback | Τι έδειχναν τα charts πριν από ακριβώς 40 χρόνια | Φεβρουάριος του 1984

Τα πιο επιτυχημένα τραγούδια παγκοσμίως τις τελευταίες ημέρες Φεβρουαρίου του 1984!

Michael Jackson, Cyndi Lauper και Culture Club ήταν μόνο μερικοί από τους πρωταγωνιστές των charts αυτής της περιόδου!

Πάμε να δούμε το Top 10:

10. Kool & The Gang, “Joanna”

Το R&B/funk τραγούδι των Kool & The Gang διένυε την πρώτη του εβδομάδα εντός κορυφαίας δεκάδας. Έφθασε μέχρι το #2 σε Βρετανία και Αμερική ενώ μπήκε στο Top 10 του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Ιρλανδίας

9. John Lennon, “Nobody Told Me”

Το 1984, τρία χρόνια μετά την δολοφονία του John Lennon, κυκλοφόρησε ο από κοινού με την Yoko Ono δίσκος τους με τίτλο Milk & Honey. Πρώτο single του δίσκου το “Nobody Told Me” που επίσης έκανε αυτήν την εβδομάδα εμφάνιση στο Top 10. Το album Milk & Honey ήταν ο πρώτος posthumous δίσκος του μεγάλου Lennon.

8. Yes, “Owner of a Lonely Heart”

Το rock συγκρότημα των Yes ήδη μετρούσε περισσότερα από 15 έτη παρουσίας και εξακολουθούσε να είναι επιτυχημένο. Το “Owner of a Lonely Heart” έφθασε μέχρι το #1 στις Η.Π.Α. και βρέθηκε στη κορυφαία δεκάδα του Billboard Hot 100 με τα πιο επιτυχημένα τραγούδια για το 1984!

7. Queen, “Radio Ga Ga”

Lead single του 11ου δίσκου των Queen με τίτλο The Works (1984) το τραγούδι “Radio Ga Ga”. Το synth-rock κομμάτι έφθασε στο #1 των charts σε περισσότερες από 15 χωρές (Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο κ.α.), στο #2 στη Βρετανία και μόλις στο #16 του Billboard Hot 100.

6. Cyndi Lauper, “Girls Just Want to Have Fun”

Η καριέρα της αντισυμβατικής Cyndi Lauper ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τον Φεβρουάριο του 1984 το “Girls Just Want to Have Fun” διένυε τις πρώτες του εβδομάδες εντός Top 10. Λίγες εβδομάδες αργότερα θα σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα. Προτάθηκε για δύο βραβεία Grammy στις κατηγορίες Record of the Year και Best Female Pop Vocal Performance.

5. Frankie Goes to Hollywood, “Relax”

Ένα ακόμη θρυλικό debut single των 1980’s είχαμε αυτή τη περίοδο στη κορυφαία δεκάδα των charts και φυσικά αναφερόμαστε στο “Relax”, το πρώτο single των Frankie Goes to Hollywood. Το επίσημο clip λόγω της BDSM και υπερσεξουαλικής φύσης του λογοκρίθηκε από το MTV γεγονός, όμως, που δε του στέρησε το Top 10 σε περισσότερες από δέκα χώρες (Αμερική, Βρετανία, Αυστραλία κ.α.)

4. Van Halen, “Jump”

Ένα από τα μεγαλύτερα rock anthems των 1980’s ήταν και το “Jump” των Van Halen. Σήμερα έχει αποκτήσει πλατινένια διάκριση σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Δανία ενώ το 2021 συμπεριλήφθηκε στην ανανεωμένη λίστα του Rolling Stone Magazine με τα 500 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών στη θέση #177.

3. Nena, “99 Luftballons”

Το γερμανικό new wave συγκρότημα των Nena είδε τον εαυτό του το 1984 να γίνεται δημοφιλές και εκτός της χώρας τους. Το “99 Luftballons” αρχικά κατέκτησε τα charts των ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Ιαπωνίας ενώ λίγο αργότερα έφθασε μέχρι το #2 του Billboard Hot 100.

2. Culture Club, “Karma Chameleon”

Signature hit της μπάντας του Boy George και ένα από τα μεγαλύτερα hits της δεκαετίας 1980-1989 το τραγούδι “Karma Chameleon” που μόλις είχε εγκαταλείψει την πρώτη θέση του παγκόσμιου chart. Το 2015 ψηφίστηκε από τους Βρετανούς ως το ένατο αγαπημένο τους #1 hit των 1980’s.

1 . Michael Jackson, “Thriller”

Το τραγούδι αποτέλεσε το έβδομο και τελευταίο single από τον ομόνυμο δίσκο του Michael Jackson. Τι κι αν είχε περάσει περίπου 1,5 χρόνος από τη κυκλοφορία του, ο δίσκος εξακολουθούσε να πουλάει πολλά αντίτυπα και να έχει #1 singles. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια της δισκογραφίας του Βασιλιά της Pop.

Το video clip, εμπνευσμένο από ταινίες τρόμου, έχει αφήσει τη δική του ιστορία με τη χορογραφία και το κόκκινο δερμάτινο jacket του MJ να αποτελούν σημεία αναφοράς και σύμβολα της δεκαετίας του 1980. Σκηνοθετήθηκε από τον John Landis γνωστό μέσα από τις δουλειές του στις ταινίες The Blues Brothers (1980) και An American Werewolf In London (1981).

‘Cause this is thriller
Thriller night
And no one’s gonna save you
From the beast about to strike

πηγή: mediatraffic.de

Μη ξεχνάτε να μένετε συντονισμένοι και στο Instagram Account του Music Hunter για περισσότερα music news, reviews αλλά και πολλούς διαγωνισμούς! Βρείτε μας ΕΔΩ.

© 2024, Thanos Kritsimis. All rights reserved.

About the author

Thanos Kritsimis

Αν η ζωή μου είχε μια playlist τότε σίγουρα σε αυτήν θα έβρισκες τραγούδια της Norah Jones, της Fiona Apple, της Lily Allen και των Moloko. Κάπου διάσπαρτα θα συναντούσες και τραγούδια της Lady Gaga αλλά και κάποιο Eurovision track.

Leave a Comment