Fresh Greek Review

Το νέο, τριπλό live album της Βίσση || Η πρωτιά μέσα σε 30 λεπτά στο Itunes αλλά και όλο το Review ΕΔΩ

Anna Vissi Music Hunter

Ότι εδώ και τρία χρόνια η Άννα Βίσση εμφανίζεται στο Hotel Ερμού, δεν είναι μυστικό. Όπως μυστικό δεν είναι ότι κάθε μια από αυτές τις χρονιές η Βίσση κάνει πρεμιέρα πρώτη και κλείνει την σεζόν τελευταία, μετά από απανωτές παρατάσεις λόγω επιτυχίας.

Όταν έγινε γνωστό το 2015 ότι η Βίσση θα εμφανίζεται σε έναν νέο χώρο, λίγα μέτρα πιο κάτω από το Θησείο, μικρότερης χωρητικότητας από ότι μας είχε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, ξεκίνησε η συζήτηση εάν πρόκειται για καλλιτεχνική αυτοκτονία.

Τελικά, για μια ακόμη χρονιά, η Άννα Βίσση ήξερε καλά τι έκανε. Σε έναν χώρο μικρο, ζεστό και ”οικείο”, η Βίσση ανακάλυψε ξανά την Άννα. Βρήκε την on stage δημιουργική διάθεση με την μπάντα της να ”πειράξει” τα τραγούδια σαράντα-πέντε χρόνων καριέρας και να τους δώσει μια φρεσκάδα όπως ποτέ άλλοτε. Από την άλλη, η τόσο κοντινή απόσταση της Βίσση με το κοινό μαγνήτιζε τα βλέμματα ακόμα πιο πολύ σε κάθε της ερμηνεία. Μέσα σε αυτή την ζάλη που θύμιζε γερμανικό burlesque σε συνδυασμό υπόγειων jazz στιγμών της Νέας Υόρκης, η Άννα Βίσση έλεγε καληνύχτα γύρω στις έξι τα ξημερώματα, πεσμένη στα γόνατα με το κοινό να μην θέλει να την αποχωριστεί.

Όλη αυτή η ένταση, το πάθος, η μαγεία πλέον έχει μεταδοθεί όσο καλύτερα γίνεται στον νέο της live δίσκο, τον τρίτο κατά σειρά στην καριέρα της.

Το «Hotel Ερμού live 2015 – 2018» εμπεριέχει μια μουσική διαδρομή που ξεκίνησε το 1973 και ακόμα είναι ενεργή. 68 κομμάτια μιας 45χρονης πορείας σε τρία cd που μπερδεύουν τα καθαρά σουξέ με τις κορυφαίες μπαλάντες και φυσικά την αναλλοίωτη, έμπειρη, αισθαντική φωνή της Άννας Βίσση.

Mέσα σε μόλις 30 λεπτά από την κυκλοφορία του, το «Hotel Ερμού live 2015 – 2018» βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων στο iTunes chart, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στα φυσικά καταστήματα πώλησης δίσκων, συνοδευόμενο από ένα πλούσιο booklet 32 σελίδων με μοναδικό υλικό και φωτογραφίες.

Σε αυτό το live album ας προσέξει κάποιος την acapella ερμηνεία της Βίσση στο ‘Ερωτευμενάκι’, η lounge version του ‘Όλα τα Λεφτά’, το back2back ‘Δε Θέλω να Ξέρεις’, ‘Μην Ψάχνεις την Αγάπη’ και ‘Μεθυσμένη Πολιτεία’, η funky ‘Σχιζοφρένεια’ αλλά και η παρουσία διαμαντιών όπως το ‘Μαγικό Χάλι’, ‘Ρε’ και ”Με Αγάπη Άννα’.

Πάνω απ’ όλα από το cd αυτό, αυτό που πρέπει να κρατήσει κάποιος είναι η χημεία της Βίσση με την μπάντα της που σε τόσο απόλυτο βαθμό είναι σπάνια στην ελληνική πραγματικοτητα.

Με αυτό το live album η Βίσση δίνει απαντήσεις για το εάν είναι ακόμα ”σχετική”, εάν έχει ακόμα φωνή και τι πραγματικά γίνεται μέσα στο Hotel Ερμού. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ναι, ναι και δεν μπορείς να φανταστείς, απλά πάρε μια γεύση ακούγοντας το cd μέχρι την επόμενη χρονιά του Hotel Ερμού γιατί ένα cd δεν φτάνει, έστω και τριπλό!

 

© 2018, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment