Specials

Οι 10 πιο πετυχημένες περιοδείες όλων των εποχών!

Τι κάνει μια περιοδεία πετυχημένη; Είδωλα που όλοι ξέρουμε και θαυμάζουμε ξεκινώντας από εποχές 80’s ΄φτάνοντας μέχρι και τις σημερινές εποχές! Η κάθε περιοδεία ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο και με την δική της ομορφιά άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτές οι περιοδείες είχαν τόση μεγάλη επιτυχία και έσπασαν ρεκόρ!

1. Bad World Tour-Michael Jackson(1987-1989)

Ο Βασιλιάς της Ποπ φρόντισε να γράψει για άλλη μια φορά ιστορία πραγματοποιώντας την περιοδεία του “Bad World Tour” για την προώθηση του έβδομου άλμπουμ του Michael ¨”Bad”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου του 1987. Η περιοδεία ξεκίνησε από το 1987 και κράτησε μέχρι και το 1989. Η περιοδεία είχε διάρκεια 16 μήνες! Ναι καλά διαβάσατε! 16 ολόκληροι μήνες με την περιοδεία να έχει 123 shows άρα 123 ευκαιρίες για να δει ο κόσμος από κοντά τον Βασιλιά της Ποπ Michael Jackson με πάνω από 4 εκατομμύρια θαυμαστές σε 15 χώρες. Η περιοδεία μάζεψε συνολικά 150΄.000.000 δολάρια κάνοντας την, την δεύτερη περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις για την δεκαετία των 80’s. Έμεινε στην ιστορία αφήνοντας το στίγμα της και μία μεγάλη και σημαντική νίκη για τον Michael εφ’οσον η περιοδεία Bad World Tour κέρδισε 2 θέσεις στο ρεκόρ Guinness!

2. Glass Spider Tour-David Bowie(1987)

David Bowie…Ένα όνομα, ένας θρύλος, ένας καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξης και μία τεράστια επιρροή και έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα. Στις 30 Μαΐου του 1987 ο Bowie ξεκινάει τη “Glass Spider Tour” για την προώθηση του 17ου δίσκου του με τίτλο “Never Let Me Down”. Η περιοδεία μπορεί να είχε διάρκεια 6 μηνών όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδια για την περιοδεία να μαζέψει 86.000.000 δολάρια. Η περιοδεία ήταν η πρώτη όπου ο Bowie πήγε σε χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Ιρλανδία όπως και στην Ουαλία! Η περιοδεία επίσης αποτέλεσε την πιο μεγάλη και ακριβή περιοδεία που είχε κάνει ο Bowie στην καριέρα του εκείνη την χρονική περίοδο.

3.Voodoo Lounge Tour-The Rolling Stones(1994-1995)

Mid 90’s λοιπόν και οι Rolling Stones ξεκινάνε με την παγκόσμια περιοδεία τους με τίτλο “Voodoo Lounge Tour” για την προώθηση του δίσκου τους με τίτλο “Voodoo Lounge”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου του 1994. Η περιοδεία ξεκινάει 1η Αυγούστου του 1994 και τελειώνει στις 30 Αυγούστου του 1995 έχοντας 4 σκέλη. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη περιοδεία χωρίς τον Bill Wyman και την θέση του Bill παίρνει ο Darryl Jones. Η περιοδεία κατάφερε να συγκεντρώσει 320.000.000 δολάρια κερδίζοντας την θέση για την περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις. Παραμένει η τοπ δεύτερη περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις στον κατάλογο των Rolling Stones με την πρώτη θέση να έχει η περιοδεία τους A Bigger Bang Tour όπου ξεκίνησε το 2005 και κράτησε μέχρι το 2007.

4. Wildest Dreams Tour-Tina Turner(1996-1997)

Παραμένοντας πιστά στις εποχές 90’s η επόμενη στάση είναι η ένατη περιοδεία της Βασίλισσας της Soul αλλά και της Μούσας Tina Turner με τίτλο “Wildest Dreams Tour”. Η περιοδεία ήταν για την προώθηση του έκτου άλμπουμ της Tina με τίτλο “Wildest Dreams”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1996. Η περιοδεία ξεκινάει στις 13 Απριλίου του 1996 και διαρκεί μέχρι 10 Αυγούστου του 1997. Η περιοδεία είχε 5 σκέλη: 146 στην Ευρώπη, 78 στην Βόρεια Αμερική, 26 στην Αυστραλία, 4 στην Αφρική και 1 στην Ασία. Συνολικά ΄ήταν 255 shows ξεπερνώντας την “Break Every Roul Tour” που πραγματοποιήθηκε το 1987. Η περιοδεία μάζεψε 130.000.000 δολάρια από το Ευρωπαϊκό σκέλος και το Αμερικάνικο σκέλος της περιοδείας. Στην Ευρώπη κυρίως 3 εκατομμύρια άνθρωπο και θαυμαστές είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν την Tina από κοντά!

5.Living Proof:The Farewell Tour-Cher(2002-2005)

Η αγαπημένη και γνωστή σε όλους μας Cher πραγματοποιεί σύμφωνα με την ίδια την τελευταία της περιοδεία με τίτλο “Living Proof:The Farewell Tour” παρ’ολο που αργότερα επέστρεψε στην σκηνή! Η “Living Proof: The Farewell Tour” αποτέλεσε την πέμπτη περιοδεία για την προώθηση του 24ου άλμπουμ της “Living Proof” και του 7ου compilation album της με τίτλο “The Very Best of Cher”. Με την πρώτη στάση της περιοδείας στο Τορόντο στις 14 Ιουνίου του 2002 όπου κανονικά είχε προγραμματιστεί για 59 shows. Όμως τα πράγματα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς η περιοδεία κατέληξε να έχει 325 shows λόγω μεγάλης επιτυχίας και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2005! Σοκ και δέος! Η Cher αποφάσισε να κάνει τον γύρω του κόσμου σε 325 shows! Η περιοδεία όχι απλά έλαβε καλές κριτικές και μεταδόθηκε, κυκλοφόρησε σε DVD αλλά κέρδισε μία θέση για την Περιοδεία με τις Υψηλότερες Εισπράξεις με την ίδια να σπάει ρεκόρ Guinness στις εποχές των 00’s! Με τις εισπράξεις να φτάνουν στα 250.000.000 δολάρια όπου σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπολογίζονται σε 346,864,883 δολάρια! Πόσο iconic αυτή η γυναίκα;

6. Sticky& Sweet Tour-Madonna(2008-2009)

Η επόμενη στάση μας είναι στα 00’s και πιο συγκεκριμένα στην Sticky&Sweet Tour της Madonna όπου ήταν η περιοδεία για την προώθηση της 11ης δουλειά της με τίτλο “Hard Candy”. Η περιοδεία άρχισε τον Αύγουστο του 2008 και έληξε τον Σεπτέμβρη του 2009. Ας μην ξεχνάμε ότι κατά την διάρκεια της Sticky and Sweet Tour επισκέφτηκε την χώρα μας στις 27 Σεπτεμβρίου του 2008 καθώς και την Ευρώπη, την Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία! Η Madonna επισκέφθηκε μέρη τα οποία δεν είχε πάει ποτέ οπότε φρόντιζε να αποζημιώσει όλες τις χώρες στις οποίες “χρωστούσε” την επίσκεψη της ώστε όλοι οι θαυμαστές της να την δουν και να την χαρούν από κοντά πραγματοποιώντας το όνειρο τους! Θα μπορούσα να πω πως η Sticky&Sweet Tour ίσως είναι και η πιο χρωματιστή περιοδεία που έχει κάνει η Madonna σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοδείες της! Η περιοδεία αποτελεί την δεύτερη περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην δεκαετία των 00’s μαζεύοντας 411,000,000 δολάρια προσθέτοντας άλλο ένα επίτευγμα στην μακροχρόνια καριέρα της!

7. Taking Chances World Tour-Celine Dion(2008-2009)

Celine Dion… Η αλλιώς η Βασίλισσα της Αγάπης…Η φωνή που μας καθηλώνει όλους και για χρόνια μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα με τις ικανότητες της το 2008 και μετά από την επιτυχία της στο Las Vegas με το show “A New Day..” είναι έτοιμη να ταξιδέψει για την περιοδεία της και την προώθηση όχι ενός αλλά 2 δίσκων! Ο ένας δίσκος είναι ο 13ος γαλλόφωνος δίσκος της με τίτλο D’elles και ο δεύτερος δίσκος είναι το Taking Chances, το 10ο αγγλόφωνο άλμπουμ της. Η περιοδεία εκτός από υπέροχη setlist και εκπληκτικά σκηνικά κατατάσσεται στην 4η θέση με τις υψηλότερες εισπράξεις από σόλο καλλιτέχνη για εκείνη την εποχή αλλά και μία από τις περιοδείες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών κερδίζοντας 279.200.000 δολάρια! Ένας υψηλός στόχος που δεν είναι εύκολος να επιτευχθεί, η Celine όμως τα κατάφερε και έκανε το αδύνατον, δυνατόν!

8. Reputation Stadium Tour- Taylor Swift(2018)

Θυμάστε όταν η Taylor Swift έσβησε όλα της τα post από τα social media και ύστερα μετά από κάποιες εβδομάδες ανακοινώθηκε το έκτο της ΄άλμπουμ με τίτλο Reputation; Το άλμπουμ φυσικά δεν θα έμενε έτσι καθώς άξιζε μια περιοδεία με την οποία η Taylor επισκέφθηκε διάφορα στάδια. Η περιοδεία ξεκίνησε τον Μάη του 2018 και έλαβε τέλος στις 21 Νοεμβρίου του 2018. Η Reputation Stadium Tour αποτελεί την 5η περιοδεία στην καριέρα της Taylor και οι εισπράξεις της περιοδείας ήταν 345,700,000 δολάρια! Μέχρι και σήμερα η περιοδεία είναι η πιο επιτυχημένη περιοδεία στην δισκογραφία της Tay με την περιοδεία να σπάει ρεκόρ και να κάνει την Taylor την τρίτη καλλιτέχνη στη λίστα με τις υψηλότερες εισπράξεις καθώς στις Η.Π.Α και στην Βόρεια Αμερική η περιοδεία αποτελεί την περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις. Well done Taylor!

9. Divide Tour-Ed Sheeran(2017-2019)

Τον Μάρτιο του 2017 ο Ed Sheeran κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο “Divide” και νομίζω όταν σκεφτόμαστε αυτό το άλμπουμ ακόμα σκεφτόμαστε το Shape of You όπου όλοι τραγουδάγαμε όταν είχε βγει και είχαμε φάει κόλλημα! Ύστερα από την κυκλοφορία του 3ου άλμπουμ ανακοινώνει την περιοδεία με τίτλο “Divide Tour”..Που να ήξερε πόση επιτυχία θα κάνει αυτή η περιοδεία! 260 shows ξεκινώντας από την Ιταλία τον Μάρτιο του 2017 και τελευταία στάση της περιοδείας να είναι στην Αγγλία τον Αύγουστο του 2019! Η περιοδεία όχι απλά σάρωσε αλλά άφησε το στίγμα της και έσπασε ρεκόρ με το να γίνεται η περιοδεία όχι μόνο με τις μεγαλύτερες εισπράξεις, ΄όχι μόνο τα shows να γίνονται sold out για την πλάκα τους αλλά να γίνεται και η πιο επιτυχημένη περιοδεία στην δεκαετία των 10’s κατακτώντας την πρώτη θέση! Αυτή κι αν ήταν άφησε το στίγμα της για τα καλά!

10. Love On Tour-Harry Styles(2021-2023)

Τέλος…η αλλιώς last but not least, η λίστα αυτή θα κλείσει με τον Harry Styles ο οποίος βρίσκεται στην 3η θέση με τις πιο επιτυχημένες περιοδείες για φέτος με την περιοδεία του “Love On Tour”. Παρ’ολο που η περιοδεία ανακοινώθηκε και ήταν προγραμματισμένη για το 2020 η πανδημία φαίνεται να χάλασε σε πολλούς καλλιτέχνες τα σχέδια συμπεριλαμβανόμενου και του Harry. Αυτό δεν φάνηκε να αποτελεί εμπόδιο για τον Harry καθώς η περιοδεία ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2021 ΄όταν τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Η περιοδεία έχει σκοπό την προώθηση των 2 πιο πρόσφατων άλμπουμ του Harry 1)Fine Line(2019) και 2)Harry’s House(2022). Ο Harry ΄φαίνεται να έχει πετύχει και να καταφέρει πολλά μέσω αυτής της περιοδείας καθώς μοιράζει αγάπη, είναι ο εαυτός του, πιο ελεύθερος, χρωματιστός και έτοιμος να σπάσει στερεότυπα και ταμπού καθώς και βοήθησε αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν coming out σε δικά τους άτομα. Το κοινό φυσικά το απολαμβάνει, δέχεται αυτήν την αγάπη που τους δίνει ο Harry και δείχνει και το ίδιο την αγάπη του προς τον Harry με το να πηγαίνουν στην περιοδεία του! Η περιοδεία έχει συγκεντρώσει 157,438,120 δολάρια μέχρι στιγμής και το ρεκόρ των εισιτηρίων να έχει πάρει φωτιά για τα καλά! Ο Harry δεν ΄ήρθε σίγουρα για να παίξει αλλά αντιθέτως ήρθε για να μείνει!

© 2022 – 2023, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

Leave a Comment