Interviews

#interviews Χάρης Κορνάρος: Απ την αρχή…

O 26χρονος Χάρης Κορναρος, με καταγωγή από το Ρέθυμνο αλλά μεγαλωμένος στο Αιγάλεω, έχει καταφέρει ήδη να κάνει γνωστό το όνομα του στο χώρο της μουσικής. Μπορεί τα βήματα του να είναι μικρά αλλά σίγουρα είναι γερά και σταθερά. Τον συναντήσαμε σε καφετέρια της Αθήνας, όπου πραγματικά μας κέρδισε η αμεσότητα και η απλότητα του αλλά και το αληθινό του χαμόγελο.

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές στου στην Σχολή Οδοντικής Τεχνολογίας, ο Χάρης από μικρός αγαπούσε την μουσική.  Οι μουσικές σπουδές του είναι και αυτές αξιοσημείωτες, αφού εκτός από τα μαθήματα φωνητικής τα οποία παρακολουθεί υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του Μαρίας Παπαδοπούλου παρακολουθεί και μαθήματα κιθάρας. Ο ίδιος ο Χάρης μας δήλωσε για την καθηγήτρια του ότι << εκτός από δασκάλα είναι φίλη και οικογένεια>>.

Εκτός από ερμηνευτής ο Χάρης είναι και συνθέτης, αφού το πρώτο του τραγούδι φέρει και την δική του υπογραφή. Έμπνευση του αποτελεί ο κινηματογράφος, αφού κάθε φορά που βγαίνει από την σκοτεινή αίθουσα είναι πλημμυρισμένος από συναισθήματα και σκέψεις. Έτσι ακριβώς γεννήθηκε και το πρώτο του προσωπικό single       << Απ’ την Αρχή>> .  Μετά από την δραματική ταινία <<Finally>> κάτι μίλησε στην ψυχη του Χάρη.  Η αρχή έγινε με το καλλιτεχνικό δίδυμο Πήγασος, το οποίο σε συνεργασία με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, έδωσαν σάρκα και οστά στην έμπνευση και το όνειρο του.

Έχοντας δώσει ήδη συναυλίες σε γνωστούς χώρους όπως η Αρχιτεκτονική, έρχεται μια πρόταση που μάλλον δεν την περίμενε. Το Ελληνικό Σωματείο Φίλων της Eurovion ΙΝFE Greece, του κάνει πρόταση έτσι ώστε να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Μουσικό Διαγωνισμό EVROFEST 2016 στην χώρα των Σκοπίων. Αν και αρχικά είχε κάποιους ενδιασμούς για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, τελικά είπε το ναι και ταξίδεψε στα Σκόπια όπου και κατάφερε να γυρίσει νικητής, με το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού με το τραγούδι του  << Απ’ την Αρχή>>.

Εκτός από τη δασκάλα του, ο Χάρης συμβουλεύεται την πνευματική του μητέρα αλλά και τον πνευματικό του.  Γενικά δεν απογοητεύεται εύκολα στη ζωή του και το μόνο που μπορεί να τοn ρίξει ψυχολογικά είναι θέματα υγείας. Είναι ευγνώμων από τη ζωή του και δε θα ήθελε να αλλάξει τίποτα από το παρελθόν του αφού από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Όσον αφορά την <<κακή κριτική>> την δέχεται αλλά δεν την αφήνει να τον επηρεάσει. << Από αυτά που ακούω για μένα πάντα τα φιλτράρω είτε μόνος είτε με τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου>>.

Από ξένους καλλιτέχνες θαυμάζει τον Justin Timberlake, την Witney Houston, την Mariah Carey και τον Jeff Buckley ενώ από την Ελληνική μουσική σκηνή τον συγκινούν η Άννα Βίσση, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και οι Μέλισσες.  To live που θα ήθελε να παρουσιάσει κάποια στιγμή θα ήταν σε μία μικρή μουσική σκηνή με όργανα όπως η άρπα και το σαξόφωνο και τραγούδια της Soul, της Funk και της Jazz μουσικής σκηνής. ενώ σε μία ενδεχόμενη πρόταση για συμμετοχή του στη Eurovision δε θα έλεγε όχι και θα συμμετείχε με μεγάλη του χαρά με ένα pop τραγούδι με Βαλκανικό Παραδοσιακό ήχο.

 

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε στο νέο αυτό καλλιτέχνη εδώ από το MusicHunter είναι ότι καλύτερο στη ζωή του και τα όνειρα του να πραγματοποιηθούν….. και Σύντομα!!!!!

© 2016 – 2017, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

Leave a Comment