Fresh

Οι “The Cranberries” κυκλοφορούν νέο album με τη φωνή της Dolores O’ Riordan ένα χρόνο μετά το θάνατό της

Written by Tasos P.

Πριν από έναν χρόνο, στις 15 Ιανουαρίου του 2018, η Ντολόρες Ο’Ριόρνταν, η τραγουδίστρια του διάσημου ιρλανδικού συγκροτήματος “The Cranberries” με την ιδιαίτερη φωνή, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 46 ετών με επίσημη αιτία θανάτου τον πνιγμό που προκλήθηκε έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.

Για να τιμήσει την επέτειο του θανάτου της, στις 15 Ιανουαρίου του 2019, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο single από το νέο και τελευταίο άλμπουμ τους με την φωνή της Ντολόρες, που ονομάζεται “In The End”.

Το πρώτο τραγούδι που δόθηκε στη δημοσιότητα για τον έναν χρόνο από τον θάνατο της δημοφιλούς τραγουδίστριας ονομαζόταν “All Over Now”. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε με βάση τα φωνητικά demo της τραγουδίστριας. Το συγκρότημα περιλαμβάνει το “All over now” στο νέο του άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τον τίτλο “In the End”. Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 ακόμη τραγούδια που επεξεργάστηκαν τα υπόλοιπα τρία μέλη του συγκροτήματος.

“Θυμηθήκαμε πόσο είχε συγκινηθεί η Ντολόρες με την προοπτική ότι θα δούλευε πάνω σε αυτόν τον δίσκο και ότι θα συνέχιζε το ταξίδι για να ερμηνεύσει αυτά τα τραγούδια σε περιοδεία. Το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να τελειώσουμε αυτό το άλμπουμ που είχαμε αρχίσει μαζί της” εξήγησαν τα μέλη του συγκροτήματος σε ανάρτησή τους στο Instagram.
Το συγκρότημα είχε την ιδέα να δουλέψει πάνω σε αυτόν τον νέο δίσκο στις αρχές του 2017, ενόσω έκανε πρόβες για την περιοδεία του “Something Else” και η τραγουδίστρια είχε τελειώσει τα φωνητικά ντέμο τον Δεκέμβριο.

© 2019, Tasos P.. All rights reserved.

About the author

Tasos P.

Από μικρός λάτρης των νέων κυκλοφοριών και των charts. Δικηγόρος, συνθέτης και μέλος της κριτικής επιτροπής των Grammy Awards στην Αμερική.

Leave a Comment