Greek

Το Music Hunter βρέθηκε στην avant premiere του Arte Povera: The Documentary

To Music Hunter βρέθηκε, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του άρθρου, στην avant premiere του documentary για το νέο μουσικό project του Beats Pliz (aka Φώτη Γεωργιάδη).

Ο τίτλος του είναι: ARTE POVERA THE DOCUMENTARY.

Arte Povera - The Documentary, Beats Pliz (2023): Η rap στους  κινηματογράφους με ΛΕΞ, Bloody Hawk, Vlospa κ.ά. (trailer) - 20/20 Magazine

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μέσα από το άρθρο το Θάνου Παπατσάνη πριν από έναν μήνα, ο Beats Pliz πρόκειται να κυκλοφορήσει κάτι πρωτότυπο και που ίσως δεν έχει ξαναγίνει ούτε και στην διεθνή αγορά. Ο ίδιος έγραψε κλασσική συμφωνική μουσική (μέχρι στιγμής χρησιμοποιούν samples αλλά όχι original σύνθεση), βρέθηκε σε τρεις χώρες όπου ηχογράφησε τις συνθέσεις του με συμφωνικές ορχήστρες και έπειτα έκανε μίξη με το beat της ραπ μουσικής.

Ποιος είναι όμως ο Beats Pliz ή αλλιώς Φώτης Γεωργιάδης;

Έλληνας μουσικός παραγωγός από την Θεσσαλονίκη, καταξιωμένος συνθέτης της νέας γενιάς της ραπ σκηνής και σκηνοθέτης κάποιων από των μεγαλύτερων rap music videos της χώρα μας. Ένα από τα τελευταία του ήταν για τον Bloody Hawk και το single ‘Ρίσκο’.

Η avant premiere έγινε στα Village Cinemas του The Mall, όπου από σήμερα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό η εμπειρία της δημιουργίας αυτού του album μέσω του documenary που είχαμε την τιμή να δούμε πρώτοι χθες.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Beats Pliz προλογίζει το documentary και αναφέρει ότι είναι ήταν ένας όνειρο ζωής που του πήρε αρκετά χρόνια να ολοκληρωθεί. Οραματίστηκε κάθε πτυχή αυτού του εγχειρήματος και ήθελε να το παρουσιάσει μέσω μιας ταινίας που θα δείχνει την διαδικασία πως φτάσαμε στην ολοκλήρωση αυτού του album. Ο ίδιος έβαλε ως παραγωγός ότι λεφτά είχε μαζέψει από τις μέχρι τώρα δουλείες του, μιας και όπως αναφέρει ένα track αυτού του album κόστισε όσο ένα μέσο album ενός rapper.

Αναφέρει ότι σε αυτό το μουσικό project, σε αυτό το album, ήθελε να συμμετάσχουν rapper που τους εκτιμάει από πριν, τους αγαπάει στο σήμερα και που θα θέλει να τους ακούει μαζί με τον γιο του στο μέλλον. Αυτοί είναι οι: BLOODY HAWK, DANI GAMBINO, ΕΘΙΣΜΟΣ, HAWK, ΛΕΞ, ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΣΑΝΤΑΜ, VLOSPA, WANG.

Το documentary είναι ασπρόμαυρο και μας ταξιδεύει από την αρχή σε Πράγα (Τσεχία), Σόφια (Βουλγαρία) και Βουδαπέστη (Ουγγαρία) όπου ο Beats Pliz μαζί με τις συμφωνικές ορχήστρες των χωρών αυτών ηχογραφεί τις συνθέσεις του για πρώτη φορά. Έπειτα μας δείχνει την διαδικασία επιλογής των κομματιών από τα άτομα που επέλεξε να συνεργαστεί και την διαδικασία ηχογράφησης μαζί τους. Τέλος γίνεται η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του album, η οποία είναι 21/4.

Οι θεατές που θα δουν το documentary στις αίθουσες των Village, θα πάρουν μια γεύση αλλά δεν θα μάθουν τους τίτλους των τραγουδιών. Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική στιγμή του Beats Pliz αλλά και για ένα μεγάλο βήμα μπροστά τόσο στην σύνθεση όσο και στην παραγωγή του είδους στην Ελλάδα.

Οι συνθέσεις κλασσικής μουσικής είναι καθηλωτικές και η προσεκτική μίξη τους με το beat της ραπ δημιουργούν κάτι πραγματικά αριστουργηματικό. Το album θα κυκλοφορήσει από την Minos EMI, a Universal Music Company.



© 2023, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment