Music News

Welcome 2 America: Το νέο album του Prince θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο

Prince Rogers Nelson (όπως είναι ολόκληρο το όνομά του) ήταν ένας μουσικός της pop R&B soul μουσικής που γεννήθηκε το 1958 στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορεί να απεβίωσε τον Απρίλιο του 2016, ωστόσο ένας νέος ακυκλοφόρητος δίσκος του θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουλίου από την Panic Records και τη Sony Music. Η ανακοίνωση για την παρούσα κυκλοφορία ήρθε στο προσκήνιο από το Prince Estate σε συνεργασία με τη Legacy Recordings. Το προκλητικό, προφητικό και συνάμα αινιγματικό album ηχογραφήθηκε το 2010 και παρέμεινε στο θησαυροφυλάκιο του Prince για πολλά χρόνια.

H Deluxe Edition περιλαμβάνει 12 tracks και μια ακυκλοφόρητη live συναυλία (σε μορφή Blu- Ray) του τραγουδιστή με την New Power Generation από το 21 Nite Stand του Los Angeles.  Ο δίσκος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα για προ-παραγγελία εδώ.

Το ”Welcome 2 America” είναι μια ισχυρή και δημιουργική δήλωση του καλλιτέχνη που τεκμηριώνει τις ελπίδες του, τα οράματά του και τις ανησυχίες του για μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία. Μέσα από αυτό προβάλλει μια πολιτική διχοτόμησης, παραπληροφόρησης και αγώνα για φυλετική δικαιοσύνη.

Μέσα από το ομότιτλο τραγούδι, ο Prince παραδίδει μια συναρπαστική ομιλία σε συνδυασμό με τη μουσική. Σε αυτό μας μιλά για χρυσά αλεξίπτωτα, τον επιφανειακό ρόλο των social media, τα reality των celebtities και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Αμερική είναι μια Γη της Ελευθερίας/Το Σπίτι του Σκλάβου. Το τραγούδι είναι ήδη διαθέσιμο σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες. Εδώ μπορείτε να το ακούσετε μέσω του Spotify.

Μετά την ολοκλήρωση του album του, ο Prince ξεκίνησε την ομώνυμη περιοδεία του από το East Rutherford στις 15 Δεκεμβρίου του 2010 και την ολοκλήρωσε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012 στο Σικάγο.

H Deluxe Edition του ”Welcome 2 America” περιλαμβάνει ένα πλήρες album τόσο σε  CD όσο και σε βινύλιο και μία συναυλία του Prince στο ”The Forum” που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ξανά. Τα βινύλια της συλλογής θα έχουν μουσική σε τρεις πλευρές ενώ στην τέταρτη θα υπάρχει μια συλλεκτική χάραξη. Στο album έχουν συνεισφέρει οι τραγουδίστριες Elisa Fiorillo, Liv Warfield, Shelby J. και New Power Generation. Στις στούντιο ηχογραφήσεις έχουν συμμετάσχει ο μπασίστας Tal Wilkenfeld, ο ντράμερ Chris Coleman και ο υποψήφιος για Grammy ηχολήπτης Jason Agel.

Η Deluxe Edition θα κυκλοφορήσει σε ένα πολυτελές πακέτο που θα περιλαμβάνει ένα συνοδευτικό βιβλίο 32 σελίδων και έναν φάκελο με φωτογραφίες, αφίσα, setlist, πρόσκληση VIP, εισιτήριο και κάρτες backstage. H κυκλοφορία του βασίζεται στην συνεργασία του Prince Estate με την Sony Music Entertainment που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018. Από τότε η εταιρία άρχισε να διανέμει τα έργα του τραγουδιστή από το 1995 και φέτος ξεκινά την διανομή των album του από 1978 ως το 1996.

Tracklists:

Prince – Welcome 2 America

Studio Album (CD/LP/Digital)

 1.   Welcome 2 America
 2.   Running Game (Son of a Slave Master)
 3.   Born 2 Die
 4.   1000 Light Years From Here
 5.   Hot Summer
 6.   Stand Up and B Strong *
 7.   Check The Record
 8.   Same Page, Different Book
 9.   When She Comes
 10.   1010 (Rin Tin Tin)
 11.   Yes
 12.   One Day We Will All B Free

* Soul Asylum cover

Prince – Welcome 2 America (Live at The Forum, April 28, 2011)

Concert Performance (Blu-Ray):

 1.   Joy In Repetition
 2.   Brown Skin (India.Arie cover)
 3.   17 Days
 4.   Shhh
 5.   Controversy
 6.   Theme From “Which Way Is Up” (Stargard cover)
 7.   What Have You Done For Me Lately (Janet Jackson cover)
 8.   Partyman
 9.   Make You Feel My Love (Bob Dylan cover)
 10.   Misty Blue (Eddy Arnold cover)
 11.   Let’s Go Crazy
 12.   Delirious
 13.   1999
 14.   Little Red Corvette
 15.   Purple Rain
 16.   The Bird (The Time cover – Prince composition)
 17.   Jungle Love (The Time cover – Prince composition)
 18.   A Love Bizarre (Sheila E. cover – Prince composition)
 19.   Kiss
 20.   Play That Funky Music (Wild Cherry cover)
 21.   Inglewood Swinging (cover of Kool & the Gang’s “Hollywood Swinging”)
 22.   Fantastic Voyage (Lakeside cover)
 23.   More Than This (Roxy Music cover)

© 2021, Thanos Papatsanis. All rights reserved.

About the author

Thanos Papatsanis

Leave a Comment