#Greek

“Έλα και ράγισε τον κόσμο μου” // Ακούστε το νέο άλμπουμ της Βιολέτα Ίκαρη

music hunter
Written by George Michail

Βιολέτα Ίκαρη κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου».

Η Βιολέτα είναι μία τραγουδίστρια που με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής της και τις σπουδαίες ερμηνείες της, εντυπωσιάζει από το πρώτο άκουσμα. Στο άλμπουμ συμμετέχουν νέοι και παλαιότεροι δημιουργοί που με αγάπη δημιούργησαν 12 όμορφα τραγούδια, για την μοναδική φωνή της Βιολέτας.

music hunter

Μουσική έγραψαν οΔημήτρης Γλέζος, ο Απόστολος Ρίζος, ο Βαγγέλης Μαχαίρας, ο Σταύρος Τσουμάνης και σε δύο τραγούδια η Βιολέτα Ίκαρη, ενώ τους στίχους έχουν γράψει ο Αντώνης Κατσαμάς, η Σταυρούλα Παγώνα, η Τασία Δικοπούλου, η Νάντια Δουλαβέρα, ο Αργύρης Χατζηνάκης, η Τάμμυ Τσέκου και η Σμαρώ Παπαδοπούλου. Οι τραγουδοποιοί Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Σούλης Λιάκος συμμετέχουν επίσης με τρία τραγούδια ενώ στο τραγούδι «Απέραντη ερημιά» συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Η κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύεται και από την κυκλοφορία του νέου single Ζητείται άνθρωπος σε μουσική Δημήτρη Γλέζου και στίχους Αντώνη Κατσαμά.

Η πρώτη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία της Βιολέτας Ίκαρη ήταν το ομότιτλο single «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου»που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 και έκτοτε έχει ξεπεράσει τις 1,5 εκ. προβολές στο youtube. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στη μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Παναθηναϊκό Στάδιο για το «Όλοι μαζί μπορούμε» με αποτέλεσμα τις πολύ επιτυχημένες προσωπικές της εμφανίσεις, αλλά κυρίως τις σημαντικές συνεργασίες που ακολούθησαν. Το καλοκαίρι του 2018 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα και με τον Διονύση Σαββόπουλο στις καλοκαιρινές τους περιοδείες, ενώ συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και επιμελήθηκε ο Γιώργος Νταλάρας. Το ίδιο διάστημα κυκλοφόρησαν τα τραγούδια της «Το μαύρο» και «Σειρήνα» τα οποία αγαπήθηκαν εξίσου από το ραδιοφωνικό κοινό και συμπεριλαμβάνονται στο άλμπουμ. Σήμερα, η Βιολέτα Ίκαρη παρουσιάζει το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζεται για τις χειμερινές της εμφανίσεις.

music hunter

Track list

 1. Έλα και ράγισε τον κόσμο μου (Μουσική: Δημήτρης Γλέζος / Στίχοι: Αντώνης Κατσαμάς)
 2. Της γης οι τσιρκολάνοι (Μουσική: Δημήτρης Γλέζος / Στίχοι: Σταυρούλα Παγώνα)
 3. Το μαύρο (Μουσική: Βαγγέλης Μαχαίρας / Στίχοι: Τασία Δικοπούλου)
 4. Ζητείται άνθρωπος (Μουσική: Δημήτρης Γλέζος / Στίχοι: Αντώνης Κατσαμάς)
 5. Η αλήθεια πονά (Μουσική / Στίχοι: Νίκος Ζιώγαλας)
 6. Στα κρυφά γελάω (Μουσική: Βιολέτα Ίκαρη / Στίχοι: Νάντια Δουλαβέρα)
 7. Με ένα χρώμα (Μουσική / Στίχοι: Γιάννης Μηλιώκας)
 8. Σειρήνα (Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης / Στίχοι: Βίβιαν Κοντομάρη)
 9. Κάθισε ο βοριάς στο πιάνο (Μουσική: Βιολέτα Ίκαρη / Στίχοι: Αργύρης Χατζηνάκης)
 10. Το φλυτζάνι (Μουσική: Απόστολος Ρίζος / Στίχοι: Τάμμυ Τσέκου)
 11. Απέραντη ερημιά (Μουσική: Βιολέτα Ίκαρη, Βαγγέλης Καραπέτρος / Στίχοι: Σμαρώ Παπαδοπούλου, συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου)
 12. Χελιδονάκι (Μουσική / Στίχοι: Σούλης Λιάκος)

Η Βιολέτα στο σημείωμά της για το άλμπουμ γράφει:

Θέλω να ευχαριστήσω, όσους συνετέλεσαν για να γραφτεί και να κυκλοφορήσει αυτός ο δίσκος, ο οποίος είναι και η πρώτη μου δισκογραφική συνάντηση με τον κόσμο.

Τα τραγούδια αυτού του δίσκου ήταν γραφτό να γεννηθούν και να «ντυθούν» από ανθρώπους που εργάστηκαν με έμπνευση και μεράκι, εκφράζοντας τη ζωή μου και ομορφαίνοντας το μουσικό μου ταξίδι. Σε αυτούς τους ανθρώπους δίνω την υπόσχεση πως όλα τα τραγούδια θα τα προσέχω σαν παιδιά μου.

Σε εσάς που κρατάτε στα χέρια σας αυτό το δίσκο οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, όπως και σε όλους εκείνους που βρέθηκαν στο δισκοπωλείο για να τον αγοράσουν, παρά τις δυσκολίες της εποχής. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, αλλά και γιατί είστε η αιτία και η αφορμή για να υπάρξει.

Χωρίς εσάς, δε θα βίωνα ποτέ τη χαρά της συνάντησης, της μοιρασιάς και της συγγένειας.

Κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακά από τη Feelgood Records

© 2018, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment