Greek

Greek Rewind 2020 | Το Music Hunter επέλεξε τις εγχώριες μουσικές εκπλήξεις της χρονιάς

Ήδη έχουμε μοιραστεί μαζί σας τις επιλογές μας για τους πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς αλλά και τα καλύτερα ντουέτα που ακούσουμε μέσα στο 2020 που σε λιγότερο από δέκα μέρες τελειώνει.

Σειρά έχουν τα singles που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε. Τραγούδια που μας προκάλεσαν έκπληξη ως προς την συνεργασία ή και τους στίχους σε συνάρτηση με τον καλλιτέχνη που κλήθηκε να τους ερμηνεύσει. Η χρονιά γενικά είχε αρκετά τέτοια παραδείγματα αλλά παρακάτω παραθέτουμε τα δέκα που ξεχωρίσαμε και το καθένα βρίσκεται σε αυτή την λίστα για διαφορετικό λόγο.

10. Various Artists – Ποτέ Ξανά Άνθρωποι Μόνοι

Οι πανδημία έφερε συνεργασίες που ποτέ δεν περιμέναμε να δούμε και να ακούσουμε. Ο Δάκης, Κώστας Μπίγαλης, Πωλίνα, Μαντώ, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Ζουγανέλης, Σοφία Αρβανίτη και Μπέσσυ Αργυράκη ”συναντήθηκαν” στην πρώτη καραντίνα σε ένα single που ένωσε τα μεγαλύτερα ονόματα της δεκαετίας του ’80 και ’90.

09. Opera Chaotique & Δήμητρα Παπίου – Δεν Λες Κουβέντα

Η ξεχωριστή μουσική διαδρομή του συγκροτήματος με την αναλλοίωτη στο χρόνο ερμηνευτική ικανότητα της Παπίου σε ένα τραγούδι σταθμό του ελληνικού πενταγράμμου.

08. DuoViolins feat. Ανδρομάχη – Θαλασσάκι 

Οι διασκευές σε τραγούδια που τα ξέρουμε απ’ έξω και ανακατωτά, έχουν προκαλέσει στο παρελθόν πολλούς μπελάδες ακόμα και σε καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές. Όμως οι DuoViolins έδωσαν μια ξεχωριστή μορφή σε αυτό το παραδοσιακό τραγούδι και η Ανδρομάχη με την φωνή της σφράγισε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.

07. Άλκηστις Πρωτοψάλτης ft. Σταύρος Ξαρχάκος – Πες Μου Πως Δεν Είναι Αργά

Το τραγούδι του Papercut και Νίκου  Μωραΐτη, έκρυβε μια έκπληξη. Ήταν η συμμετοχή του Σταύρου Ξαρχάκου με την φωνή του, που σπάνια ακούμε, μαζί με την Πρωτοψάλτη.

06. Χάρις Αλεξίου & Yasmin Levy – This Shadow 

Ήταν από τις εκπλήξεις της χρονιάς, όχι τόσο το single, όσο η απόφαση της Αλεξίου να αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις. Ξεκαθάρισε ύστερα από κάτι μέρες ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να ηχογραφεί τραγούδια αλλά αρχικά αυτό είχαμε καταλάβει. Το single είχε παρουσιαστεί ως το τελευταίο της Αλεξίου.

05. Άννα Βίσση – Τρομαγμένο Μου

Σπάνια οι καλλιτέχνες παίρνουν θέση σε κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα, ειδικά αν ανήκουν στην κατηγορία του ”εμπορικού”. Η Άννα Βίσση έκανε κάτι διαφορετικό και πολύ μακριά από οποιαδήποτε εμπορική επιτυχία. Έδωσε την ερμηνευτική της ικανότητα στον αγώνα για την δικαίωση του Ζακ.

04. Άντζυ Σαμιου – Οδός του Αύριο

Η Σαμίου έκανε comeback μετά από πολύχρονη απουσία από την δισκογραφία με ένα single ακριβώς αντίθετο από το σύνολο της καριέρα της.

03. Σταμάτης Κραουνάκης και Κέλλυ Κελεκίδου – Βασανίζομαι

Ο Κραουνάκης έχει αποδείξει σε όλη την καριέρα ότι δεν έχει φραγμούς όσον αφορά την μουσική. Όμως κανείς δεν το περίμενε ότι θα έρθει η στιγμή που θα ακούσουμε τραγούδι του Σταμάτη να το ερμηνεύει η Κέλλυ Κελεκίδου.

02. Γιώργος Σαμπάνης & Πάνος Κατσιμίχας – Αυτό Που Αγαπάς

Μια μουσική συνάντηση που ενώνει δυο διαφορετικές γενιές τραγουδοποιών που έχουν στιγματίσει την γενιάς τους όσο κανένας άλλος. Η επιτυχία του Σαμπάνη στο σήμερα βρέθηκε με την διαχρονική αξία του Κατσιμίχα και των επιτυχιών του χθες.

01. Λένα Πλάτωνος & Κατερίνα Στανίση – Ανθρωποφάγοι

Δυο διαφορετικοί κόσμοι ή για κάποιους δυο διαφορετικά καλλιτεχνικά στρατόπεδα. Είναι η συνάντηση που κανείς δεν περίμενε αλλά ούτε είχε σκεφτεί εκτός των ίδιων των καλλιτεχνών. Μια συνεργασία που απέδειξε ότι μερικές φορές τα όρια δεν τα δημιουργούν οι καλλιτέχνες αλλά ο κόσμος γύρω τους.

© 2020, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

1 Comment

Leave a Comment